Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007

Τι είναι η Στοά;

Η Στοά είναι η βασική μονάδα λειτουργίας του Τεκτονισμού. Με τη λέξη υποδηλώνεται και η αίθουσα και η οντότητα. Οι επαγγελματίες Τέκτονες (τεχνίτες) συνήθιζαν να κατασκευάζουν ένα μικρό οίκημα στους χώρους που πραγματοποιούσαν τα κατασκευαστικά τους έργα, στο οποίο συγκεντρωνόντουσαν στα διαλείμματα της εργασίας και στο οποίο , μεταγενέστερα, πραγματοποιούσαν τις τελετουργικές τους διαδικασίες οι οποίες περιείχαν στοιχεία που έχουν μεταφερθεί στα σημερινά τυπικά των Συμβολικών Τεκτόνων. Είναι αυτοδιοικούμενα σώματα και έχουν χαρακτηριστικό όνομα και αριθμό μητρώου τον οποίο χορηγεί η Μεγάλη Στοά. (Απο το βιβλίο του Α.Ριζόπουλου, Ελληνικό Τεκτονικό Εγχειρίδιο, εκδ. Τετρακτύς).

Είναι ο Τεκτονισμός μυστική εταιρία;

''Ο Τεκτονισμός είναι μια κλειστή και όχι μυστική εταιρία. Σε καμιά στιγμή της ιστορίας του ο Τεκτονισμός δεν υπήρξε μυστική εταιρία. Η φράση κλειστή εταιρία περιγραφει μια πραγματικότητα η οποία ισχύει σε εκατονταδες οργανώσεις και σωματεία , αλλά ακόμη και πολιτικούς σχηματισμούς, όπου η συμμετοχή κάποιου ως μέλος δεν αποτελεί δικαίωμα αλλά εξαρτάται από τη συναίνεση των υπολοίπων μελών. Υπάρχουν πράγματι μυστικά στον Τεκτονισμό αλλά δεν είναι εκείνα που υποπτεύονται ή υπονοούν οι πολέμιοι. Τα μυστικά ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Αφενός τα μυστικά αναγνώρισης και αφετέρου είανι τα αναφερόμενα στην εσωτερική λειτουργία''(Από το βιβλίο του Α.Ριζόπουλου, Ελληνικό Τεκτονικό Εγχειρίδιο, εκδ. Τετρακτύς).

Είναι ο Τεκτονισμός Θρησκεία;

Όπως έχει αναφερθεί, από το πρώτο επίσημο Τεκτονικό κείμενο (Σύνταγμα του Αντερσον 1723) ο Τεκτονισμός δεν ασχολείται με θρησκευτικά θέματα. Κάθε Τέκτονας οφείλει να πιστεύει σε κάποια θρησκεία. Η πίστη προς το Θεό είναι βασική προϋπόθεση για την εισδοχή στον Τεκτονισμό. Οι κανονικοί Τέκτονες δεν είναι άθεοι. Για το λόγο αυτό δεν κάνει προσηλυτισμό ,αλλά αντιθέτως θέλει τα μέλη να προσέρχονται''οικεία και ελευθέρα βουλήσει''.

Τι είναι ο Τεκτονισμός;

Τεκτονισμός , ή Ελευθεροτεκτονισμός, είναι ένα σύστημα ηθικής καλυπτόμενο από αλληγορίες και αποκαλυπτόμενο με συμβολισμούς. Ως σκοπό έχει την πνευματική ανύψωση του μυημένου και μέσω αυτού την δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας. Βασική του αρχή τρεις έννοιες: Ελευθερία – Ισότης –Αδελφότης.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ