Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2007

Η Καταγωγή του Τεκτονισμού

Ο Τεκτονισμός έχει ως καταγωγή τις συντεχνίες των οικοδόμων του Μεσαίωνα. Μέσω αυτής της επαγγελματικής δομής οι επαγγελματίες οικοδόμοι αντάλλασαν απόψεις για την τέχνη τους, παρουσίαζαν νέα κατασκευαστικά τεχνάσματα και κυρίως μέσα από ένα μηχανισμό μετέδιδαν τα μυστικά της τέχνης στους νεότερους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ξένων.
Όπως αναφέραμε λόγω του κλειστού χαρακτήρα των συντεχνιών, στις συναντήσεις που γινόντουσαν σε συγκεκριμένα μέρη (Στοές) πέρα από την επαγγελματική γνώση διακινούνταν και ιδέες όπως περί ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης, και γενικά ότι θα μπορούσε να απασχολήσει τον σκεπτόμενο άνθρωπο της εποχής. Και ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου τέτοιες ιδέες μπορούσαν να στείλουν κάποιον στην αγχόνη.
Σιγά σιγά στις συντεχνίες αυτές εισχώρησαν μή επαγγελματίες οικοδόμοι οι λεγόμενοι αποδεδεγμένοι (accepted) που συμμετείχαν στις εργασίες ως ισότιμα μέλη. Έτσι με τον καιρό τα επαγγελματικά σωματεία μεταβλήθηκαν στα τεκτονικά εργαστήρια όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η προέλευση του Τεκτονισμού πριν από την σύγχρονη εποχή έχει ψήγματα από μυστήρια της αρχαιότητας κυρίως της Ελλάδας και της Αίγυπτου.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ