Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2008

Φραντς Λιστ (1811-1886) - Ένας Μεγάλος Τέκτονας

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ
Φραντς Λιστ (1811-1886) : Ο Φραντς Λιστ ήταν Ούγγρος.
ΓΕΝΙΚΑ
Φραντς Λιστ (1811-1886) : Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του πιάνου, ενώ υπήρξε και αρκετά αξιόλογος συνθέτης. Ηταν παιδί-θαύμα, αλλά και με μυστικιστικές τάσεις, που τον οδήγησαν σε μεγαλύτερη ηλικία να γίνει ιερέας. Εκανε συνέχεια ταξίδια στην Ευρώπη, όπου το μοναδικό του ταλέντο απολάμβανε πάντα αποθέωσης. Βοήθησε πάρα πολύ κόσμο, και πολλούς μουσικούς, και ειδικά τον γαμπρό του, Βάγκνερ. Οι συνθέσεις του ίσως δεν έχουν τύχει της προσοχής που θα έπρεπε λόγω του δεξιοτεχνικού χαρακτήρα που συχνά εμπεριέχουν.
ΣΤΥΛ
Φραντς Λιστ (1811-1886) : Το στυλ είναι ιδιαίτερα ρομαντικό, με κλασικές φυσικά καταβολές - λόγω της επίδρασης των μεγάλων κλασικών συνθετών που είχαν ελαφρά προηγηθεί - αλλά τονίζεται αρκετά το δεξιοτεχνικό στοιχείο. Υπήρξαν αρκετές μεταγραφές για πιάνο έργων ορχηστρικών, ενώ ο συνθέτης προσπάθησε να μετατρέψει το ίδιο το πιάνο σε μία μικρή ορχήστρα! Από καλλιτεχνική άποψη το γενικότερο έργο του είναι πολύ αξιόλογο.
ΕΡΓΟ
Φραντς Λιστ (1811-1886) : Και κοσμικό και θρησκευτικό έργο : Θρησκευτική Μουσική - 5 Λειτουργίες, 6 Μεγάλοι Ψαλμοί, ένα Ρέκβιεμ, 2 Ορατόρια. Κοσμική Φωνητική Μουσική - Χορικά και 78 Μελωδίες Ουγγρικές, Γαλλικές και Γερμανικές. Εργα για Ορχήστρα - 12 Συμφωνικά Ποιήματα, 2 Συμφωνίες (του Δάντη και του Φάουστ) και Ενορχηστρώσεις Εργων του για Πιάνο. Εργα για Πιάνο - 2 Κοντσέρτα και το Εργο "Χορός Θανάτου" για Πιάνο και Ορχήστρα, 24 μεγάλες Σπουδές, 12 Σπουδές υπερβατικής ερμηνείας, Σπουδές σε θέματα του Παγκανίνι, "Χρόνια Προσκυνήματος", "Θρησκευτικές και Ποιητικές Αρμονίες", Σονάτα για Πιάνο σε Σι ελάσσων, 19 Ουγγρικές Ραψωδίες, 200 Μεταγραφές για Πιάνο, 100 Φαντασίες και Παραφράσεις πάνω σε θέματα από γνωστές Οπερες. Διασκευές όλων των ειδών και 7 τόμοι με γραπτά (κριτικές, στοχασμοί).
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ