Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Μασόνοι της Αγγλίας

Κατά τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, στις 24 Ιούνη 1717, ίδρυ­σαν τη Μεγάλη Στοά του Λονδίνου και του Ουεστμίνστερ. Ως κοινό σημείο αναφοράς έχουν τον Ιουδαϊσμό, Ισλαμισμό και Χριστια-νισμό. Το 1723 απέκλεισαν τις γυναίκες από τις στοές τους. Πιστεύουν στο Υπέρτατο Ον και στην αθανασία της ψυχής. Εχουν το γνώμονα ως σύμ­βολο του καθορισμού των ανωμαλιών του ανθρώπινου χαρακτήρα και το διαβήτη ως σύμ­βολο της ένωσης όλων των ανθρώπων σ' ένα κύκλο αδελφών. Το 1730 οι Αγγλοι Τέκτο-νες είχαν εκατόν επτά στοές και το 1989 ξεπερνού­σαν τις τρεις χιλιάδες. Εκτοτε εμφανίζουν σοβαρή κάμψη. Μεταξύ των θεμελιωτών της αγγλικής Μασονίας είναι οι Αγγλοι στοχαστές κι επιστήμονες Ηλίας Ασμολ (1617-1692), Κρί-στοφερ Μεν (1631-1723) και Ιωάννης-Θεόφι-λος Ντεζαγκιλιέ (1683-1744). Πολλοί λένε πως ο Μασονισμός της Αγγλίας έχει τις καταβολές του στον Αγγλο πολιτικό Ολιβερ Κρόμβελ (1599-1658). Αλλοι διατείνονται πως οι ρίζες του Τεκτονισμού στην Αγγλία βρίσκονται στο 1350, όταν οι Άγγλοι Μασόνοι απέκτησαν σοβαρά προνόμια από το αγγλικό βασίλειο.

Τεκτονικός Αποκρυφισμός

Οι οπαδοί του διατεί­νονται πως "ο κάθε άνθρωπος είναι ουσιαστικά θείος, αληθινός σπινθήρας απ' το Πυρ του Θεού, ο οποίος εξελίσσεται βαθμιαία προς ένα ένδοξο και λαμπρό μέλλον, την επιστροφή κι ένωση με το Θεό" (C.W Leadbearth "Η μυστική του Τεκτονισμού", σελ. 8). Κατ' αυτούς, η πρόο­δος τους συντελείται με διαδοχικές καθόδους μέσα σε γήινα σώματα προς απόκτηση πείρας κι επανόδους σε κόσμους και πεδία, αόρατα για τους φυσικούς οφθαλμούς. Οι Αποκρυφιστές Μασό-νοι λένε πως ανακαλύπτουν ότι η πρόο­δος αυτή διέπεται από νόμο αιώνιας δικαιοσύ­νης, η οποία αποδίδει σε κάθε άνθρωπο ακρι­βώς τους καρπούς των έργων του, χαρά για το καλό και οδύνη για το κακό" (στο ίδιο). Ο Τεκτονικός Αποκρυφισμός κατάγεται απ' ευ­θείας απ' τα Αιγυπτιακά Μυστήρια, που υπήρ­ξαν η ψυχή της Θρησκείας και γεννήτορες και πρότυπα των μυστικών σχολών σ' άλλες γειτο­νικές χώρες. Κατά τους Τέκτονες αποκρυφιστές οι ιδέες τους βασίζονται "στις αγνές αρχές της ευλάβειας και της αρετής, γιατί χωρίς την άσκη­ση της ηθικής στον καθημερινό βίο είναι αδύνα­τη η αληθινή πνευματική πρόοδος".
Πηγη: Αιρέσεις και Δόγματα, Δ.Χαλιβελάκης, Εκδ.Φλώρος
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ