Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑLon Milo DuQuette

Μετάφραση: Θανάσης Βέμπος
____________________________________________________________________

• ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Φεβρουάριος 2007 • ISBN: 978-960-421-104-3
• ΔΙΑΣΤΑΣΗ: 15 Χ 23 • ΣΕΛ.: 224 • ΤΙΜΗ: 15 €

Ο Lon Milo DuQuette είναι υψηλόβαθμος τέκτονας, ενεργό μέλος του Ordo Templi Orientis, ένας από τους πιο γνωστούς μελετητές παγκόσμια της απόκρυφης μαγικής παράδοσης και συγγραφέας πολλών επιτυχημένων σχετικών βιβλίων.
Στο πολύ ενδιαφέρον τελευταίο του αυτό έργο, διεισδύει στο εσωτερικό της μεγαλύτερης και αρχαιότερης μυητικής αδελφότητας, του Τεκτονισμού, και αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό που φυλάσσεται εδώ και αιώνες κωδικοποιημένα στις τελετουργίες των διαφόρων βαθμών.
Σύμφωνα με το συγγραφέα, πρόκειται για το περίφημο μυστικό που ανακάλυψαν οι Ναΐτες και υπήρξε η αιτία του αφανισμού τους, καθώς έβαζε φωτιά στα θεμέλια των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.
Η απαγορευμένη αυτή γνώση «πέρασε» στη συνέχεια στον Τεκτονισμό και «κρύφτηκε» μέσα στις μυήσεις και στα τυπικά του. Πρόσωπο-κλειδί όλης αυτής της ιστορίας είναι ο βασιλιάς Σολομώντας, που η μορφή του δεσπόζει στην τεκτονική μυσταγωγία και στην τελετουργική μαγεία.
Ο συγγραφέας δεν μένει όμως στις (σημαντικότατες) ιστορικές αποκαλύψεις, αλλά προχωράει ένα βήμα παραπέρα: με την παράθεση σπάνιου υλικού από το αρχαίο μαγικό κείμενο της Ελάσσονας Κλείδας του Σολομώντα δείχνει τον τρόπο για τη βίωση ανώτερων καταστάσεων συνείδησης και μαγικών δυνάμεων, που αναφέρονται τόσο στη μαγεία όσο και στον Τεκτονισμό...
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ