Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009


Φωτογραφία του αδ. Αndrew Wallace της Σ...Σ... Tottenham No 467 του Καναδα όπου υπηρετεί στο Κανταχαρ του Αφγανιστάν.Η αγάπη του για τη συντεχνία τον οδήγησε να ζητήσει από τη σύζυγό του να του στείλει στο Αφγανισταν το περίζωμά του .

Τα Τεκτονικά Τυπικά


Ο τρόπος ενάρξεως και κλεισίματος των εργασιών μιας Στοάς , ο τρόπος απονομής βαθμών, της εκαταστάσεως και άλλων καθηκόντων ονομάζεται Τυπικό. Το μεγαλύτερο μέρος του Τυπικού είναι εσωτερικής φιλοσοφίας.
Όλες οι Τεκτονικές εργασίες ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο Τυπικό και αυτό δεν είναι κάποιο καινούργιο αλλά η χρήση τους ανάγεται στην αρχή λειτουργίας των Στοών.

Τα παλαιότερα Τυπικά εμφανίζονται τον 14ο αιώνα και είχαν τη μορφή κατηχήσεων και ερωτοαποκρίσεων΄΄ . Με την ένωση των Moderns και των Ancient (Ενωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας) το 1813 θα λέγαμε ότι έγινε μια προσπάθεια τακτοποίηση των Τυπικών. Ενώ η ΗΜΣτΑ προχώρησε στην ενοποίηση των Τυπικών δεν πραγματοποίησε τον καθορισμό ενός επίσημου κειμένου. Το μόνο που έχει ορίσει ως απαράβατο κανόνα είναι να μην διαφέρουν σε ορισμένα βασικά στοιχεία. Έτσι σήμερα στην Αγγλία , και όχι μόνο, χρησιμοποιούνται διάφορα Τυπικά όπως το Emulation, Stability, Logic, Bristol κ.α. Στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως , πλην της Γαλλίας , οι Στοές καθορίζουν και εφαρμόζουν συγκεκριμένα μοναδικά Τυπικά.

Στην Ελλάδα η Μεγάλη Στοά εφαρμόζει Τυπικό με στοιχεία Γαλλικού και Ιταλικού Τυπικού του Σκωτικού, ενώ στην Εθνική Μεγάλη Στοά εφαρμόζεται το Emulation.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ