Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του κ. Γερμανού, Μητροπολίτη Ηλείας, κατά του Γιώργου Οικονομίδη

εκδότη του "Σπορέα"


Γερμανός,

Μητροπολίτης Ηλείας

Με αφορμή την δημοσίευση του άρθρου μου ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣΟΝΟΙ;(!!!), δέχτηκα, ως εκδότης της Ιστοσελίδας "Σπορέας", την παρακάτω Εξώδικο-Διαμαρτυρία από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, διότι στον κατάλογο του άρθρου μου για τους Μασόνους Ιεράρχες, θεωρεί ότι συγκαταλέγεται και το όνομα του. Ο κ. Γερμανός, με πικρία για την προσβολή του ονόματος του, με κατηγορεί για προχειρότητα στην συγγραφή του άρθρου μου. Μετά λύπης μου θέλω να ενημερώσω τον κ. Γερμανό, ότι, αυτός μάλλον με προχειρότητα με κατηγορεί, διότι δεν πρόσεξε ότι στο εν λόγω άρθρο μου αναφέρομαι και στην πηγή μου, που είναι τα περιοδικά "ΦΥΛΑΚΕΣ" και "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ", απ' όπου και αναδημοσιεύω τα ονόματα των Μασόνων Ιεραρχών. Την δημόσια συγνώμη, που ο κ. Γερμανός ζητά από μέρους μου, μάλλον του την οφείλουν τα παραπάνω περιοδικά, αν πράγματι ο κ. Γερμανός -όπως υποστηρίζει- δεν έχει σχέση με τους κύκλους της Μασονίας.

Δεν με πτοούν τέτοιου είδους εξώδικα, απ' όπου και να προέρχονται, και κατά συνέπεια το επίμαχο άρθρο μου παραμένει ως έχει, με την ευχαρίστηση να αναρτήσω την δήλωση του αυτή, όχι επί δίμηνο, όπως μου ζητά ο κ. Γερμανός, αλλά επ' αόριστον, ότι δεν ανήκει σε Μασονική Στοά, και ότι την θεωρεί την Μασονία αντίθετη στα πιστεύματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Πάντως με δική μου επιφύλαξη, για τα αναδημοσιευθέντα ονόματα από τα περιοδικά "ΦΥΛΑΚΕΣ" και "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ", όπως θα πρόσεξε ο αναγνώστης, τον τίτλο για τους Αρχιερείς Μασόνους, τον έβαλα με ερωτηματικό ακολουθούμενο και με τρία (3) θαυμαστικά.

Πέραν τούτου, δεχόμενος την άρνηση του κ. Γερμανού, Μητροπολίτη Ηλείας, για συμμετοχή του σε Μασονική Στοά, δημοσιεύω, όπως μου ζήτησε και όπως ως Χριστιανός οφείλω, την διαμαρτυρία του που είναι η παραπάνω.*************************************

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΟΡΙΑ του "Σπορέα"

Γιατί άραγε, ο κ. Γερμανός, Μητροπολίτης Ηλείας, θεώρησε ότι η αναφορά του ονόματος "Γερμανός" στο άρθρο μου για τους "Ιεραρχομασόνους" γίνεται γι' αυτόν -που ονομάζεται Γερμανός Β'- και όχι για τον άλλον Γερμανό, τον Γερμανό Α' (Δημήτριο Γκούμα, 1945-1968); Εάν ο Γερμανός Γ', που -αν- θα υπάρξει μετά από τον Β', διαβάσει το άρθρο μου, θα θεωρήσει ότι η αναφορά αυτή γίνεται για το άτομο του; Επιτέλους, λίγη σοβαρότης δεν βλάπτει, και απορώ πώς ο συνήγορος του κ. Γερμανού δεν το έλαβε αυτό υπ' όψιν του και μου απέστειλε το παρόν εξώδικο.

Ως εκδότης του "Σπορέα" θέλω να δηλώσω ότι, τέτοιου είδους ενέργειες, όπως η παραπάνω, δεν θα ματαιώσουν το έργο στο οποίο καταναλώνομαι, και η απαίτηση του εν λόγω Μητροπολίτη να αποσυρθεί το άρθρο για τους Αρχιερείς Μασόνους, με το πρόσχημα ότι αναφέρεται εκεί και το όνομα του, με "ταξιδεύει" σε άλλες τακτικές που αποσκοπούν στην απόκρυψη της αλήθειας και στην συγκάλυψη της πραγματικότητας. Ο τίτλος του άρθρου μου συνοδεύεται με ερωτηματικό και ο υπότιτλος του ζητά λύση της απορίας μου. Ο κ. Γερμανός έλυσε ένα μόνο μέρος αυτής της απορίας μου, (ας το κάνουν και άλλοι) αποχωρίζοντας τον εαυτό του από τους κόλπους της Μασονίας με τον δικό του τρόπο, που είναι η "απειλή" μέσω του εξωδίκου που μου έστειλε, που ας σημειώσουμε ότι "τέτοιον τρόπο χρησιμοποίησε" και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Οι Ιουδαίοι Τον κατηγόρησαν ψευδώς, του είπαν ότι έχει δαιμόνιο μέσα Του και Αυτός... με "Μεγίστην πικρίαν δια την προχειρότητα τους που προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητά Του", (αχ, αυτή η ριμάδα η προσωπικότητα), προσέφυγε στον Καίσαρα για να αποκατασταθεί η προσωπικότητά Του. ΜΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ. Μήπως δεν γνωρίζουμε την Άγια τακτική των Αποστόλων του Κυρίου που με αγάπη αντιμετώπιζαν τους επικριτές τους όπως διαβάζουμε στις Πράξεις των Αποστόλων; Άλλο όμως οι Πράξεις των Αποστόλων, και άλλο οι... Πράξεις των Ρασοφόρων. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ... "ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ". "Θού Κύριε...".

Κλείνοντας την προσθήκη μου αυτή, δηλώνω ότι, ο "Σπορέας" ότι γράφει, έχει πάντα κρυμμένο κάποιον "άσσο στο μανίκι" του, για περιπτώσεις σαν και αυτές του... "διαδόχου" των Αποστόλων...

ΑΜΗΝ

Πηγή: http://www.sporeas.com/eksodikos%20dilosis%20diamartyria.html

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ