Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Ελληνική Στοά Παρθενών 1101 - Νέα ΥόρκηΜε μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε πριν από λίγες ημέρες (και ήρθαμε σε επαφή) για την ύπαρξη μιας , κατά βάση, Ελληνικής Στοάς στην Νέα Υόρκη με το χαρακτηριστικό όνομα Παρθενών 1101. Η Στοά αυτή, η οποία αποτελείται κατά 90% από έλληνες της Νέας Υόρκης , είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Στοά της 10ης Περιφέρειας της Ν.Υ και συνεχώς αναπτύσσεται.
Ιδρύθηκε το 1929 από τον αδελφό S.Chavana.
Αξίζει να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της Στοάς (http://parthenonlodge-no1101-fandam.com/ParthenonHistory.html).

Άνοιγμα Άγγλων Τεκτόνων προς τους Νέους


Η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας σε μια προσπάθεια να αποτινάξει πάνω από τον Τεκτονισμό την εικόνα της Μυστικής Οργάνωσης έκανε μια προσπάθεια ανοίγματος προς τους φοιτητές εννέα Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αγγλίας, προκειμένου ενημερωθούν για την αδελφότητα οι νέοι. Μεταξύ των Ιδρυμάτων ήταν και τα Πανεπιστήμια Oxford, Cambridge και Durham.
H Η.M.Σ .τ. Α μάλιστα προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση. Μείωσε τις συνδρομές για νέους κάτω των 25 ετών (Σημ Blog: Μήπως θα πρέπει και οι Τεκτονικές Δυνάμεις στην Ελλάδα να εξετάσουν ένα παρόμοιο μέτρο;).
Όπως δήλωσε ο Βοηθός Μέγας Διδάσκαλος David Williamson '' ο στόχος ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές και τα μέλη των Πανεπιστημίων να γνωρίσουν τον Ελευθεροτεκτονισμό. Ο Ελευθεροτεκτονισμός κάνει έργο και οι νέοι είναι καλό να το γνωρίζουν’’.

Τέλος ο εκπρόσωπος της Η.M.Σ .τ. Α Chris Connop δήλωσε ότι η μείωση των τελών , για τους νέους, θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά , για την προσέλκυση νέων (ηλικιακά) αδελφών.

Αξίζει η συμμετοχή όλων

H Γραμμή Ζωής (www.lifelineshellas.gr) θα πραγματοποιήσει στις 6 Μαρτίου στο Σύνταγμα (στάση Μετρό, αίθουσα εκδηλώσεων) μονοήμερη εθελοντική αιμοδοσία για τη σύσταση της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος υπέρ της Τρίτης Ηλικίας.

Παράλληλα, στο ίδιο πνεύμα, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές αιμοδοσίες σε δήμους και επιχειρήσεις.

Ευελπιστούμε στη διάδοση του μηνύματος και στη στήριξή σας για την προώθηση των δράσεών μας.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ