Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Αλέξανδρος Τζαζόπουλος


Ο Αλέξανδρος Τζαζόπουλος (Κωνσταντινούπολη 1896 - Αθήνα 30.08.1975) σπούδασε στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε την δικηγορία μέχρι το 1963, οπότε εξελέγη Μεγάλος Διδάσκαλος

Εισήλθε στον Τεκτονισμό το 1924 στην Στ. Όμηρος υπ’ αρ. 61, ενώ τον Ιανουάριο του 1928 η Στ. Μέλης με ενέργειές του υπήχθη στην Μεγ. Ανατολή της Ελλάδος με τον αρ. 76. Διετέλεσε Σεβάσμιος της Στ. Μέλης (1932 - 1941 και 1945 - 1950) και μέλος του Συμβουλίου της Μεγ. Στ. (1953—1963) Διετέλεσε Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από την 22/02/1963 έως την 04/02/1975. Ανεκηρύχθη ισόβιος Επίτιμος Μεγ. Διδ.

Στον Σκωτικό Τύπο εισήλθε την 29.11.1930 στο εργαστήριο “Μυσταγωγία”, ιδρυτικό μέλος του Περιστυλίου “Φώς” (1934), το 1955 ανήλθε στον 33ο βαθμό και το 1962 έγινε ενεργό μέλος του Υπ. Συμβουλίου.

Αρθρογραφούσε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, στο φιλοσοφικό περιοδικό “Ιλισσός” και εξέδωσε πολλές μελέτες. Το 1934 ίδρυσε τις αναμορφωτικές σχολές “Μέλης”, νυχτερινά σχολεία για τους αναλφάβητους νέους, που λειτουργούσαν αποκλειστικά από χορηγίες ιδιωτών, κυρίως τεκτόνων. Οι απόφοιτοί τους ξεπέρασαν τους 200.000 νέους και νέες, που δεχόταν την αρωγή και την φροντίδα των τεκτόνων για την μόρφωση και την μετέπειτα ζωή τους. Ο Αλέξανδρος Τζαζόπουλος και ο αδ. Γ. Κατσαφάδος οργάνωσαν την ανέγερση του Νοσοκομείου Καρκινοπαθών “Άγιοι Ανάργυροι”, έργο για το οποίο τιμήθηκαν από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Το 1965 απεφάσιε να κατεδαφίσει το ανεπαρκές για τις σύγχρονες ανάγκες τεκτονικό μέγαρο Αθηνών και να ανεγείρει σύγχρονο οικοδόμημα. Με πολλές προσπάθειες συνεκέντρωσε χρήματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα έτσι ώστε να εγκαινιαστεί το 1967 ένα άρτιο και λειτουργικό κτίριο.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος το 2005 ως ελάχιστο χρέος τιμής αποφάσισε να δώσει μια σειρά υποτροφιών στο όνομά του, τιμώντας την μνήμη του.

Πηγή:Μεγάλη Στοά της Ελλάδος
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ