Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Η θέση της τεχνολογίας και της επιστήμης στον σύγχρονο ΕλευθεροτεκτονισμόΣτο λυκαυγές της αδελφότητας οι διδαχές, οι συμβολισμοί, οι θεωρήσεις αποτυπώνονταν στο πάτωμα των χώρων όπου συνευρίσκοντο οι αδελφοί. Οι νέοι μαθητές, υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου <<μάστορα>> ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον να σχεδιάζουν πριν από κάθε συνεδρία τους συμβολισμούς στο χώμα και με το πέρας της συνάντησης να τα σβήνουν.
Με το πέρασμα των χρόνων και την ανάπτυξη της Τέχνης και της Επιστήμης σιγά σιγά αυτές οι τεχνικές αντικαταστάθηκαν από όμορφους πίνακες χάραξης σε καμβάδες, πολύτιμα χαλιά ως τάπητες, πίνακες κτλ.
Η συνέχεια όπως μπορείτε να αντιλήφθητε εύκολα ήταν και η εισαγωγή της νέας Τεχνολογίας στην ζωή των Ελευθεροτεκτόνων. Η χρήση του διαδικτύου όπου μας παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων, σε ψηφιακές βιβλιοθήκες , σε Πανεπιστήμια , Μουσεία κτλ επιτρέπει στον σύγχρονο Ελευθεροτέκτονα να διευρύνει το μαθησιακό του ορίζοντα βομβαρδίζοντας τον με τόνους πληροφοριών . Η συνετή αξιολόγηση και ορθολογική χρήση αυτών μόνον αρνητική δεν μπορεί να είναι.
Ακόμη τα νέα ηλεκτρονικά μηχανήματα, Η/Υ, Projectors κ.α, δίνουν τη δυνατότητα στους εισηγητές , μέσω της προβολής εικόνων, μουσικής, video, να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που διεγείρει τις αισθήσεις.
Υπάρχουν ωστόσο και οι φωνές που αμφισβητούν τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών υποστηρίζοντας ότι εκφυλίζουν την αδελφότητα και αφαιρούν από τον Τεκτονισμό την αίγλη του παρελθόντος. Πιθανως κάποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την <<αυθεντία>> που κατείχαν σε εποχές όπου η πρόσβαση στην πληροφορία ήταν δύσκολη για τους πολλούς με αποτέλεσμα διαπιστώσεις και αποτελέσματα να μην είναι εύκολα συγκρίσιμα και επαληθεύσιμα.
Νομίζω ότι η ορθή χρήση κάθε <<εργαλείου>> μόνον θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει όχι μόνο στον Τεκτονισμό άλλα και σε κάθε τομέα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Ας θυμηθούν οι μυημένοι ότι η σφύρα , αυτό το πολύτιμο εργαλείο όπου στα χέρια των έμπειρων αδελφών μας έδινε μορφή στον ακατέργαστο λίθο προκαλώντας των θαυμασμό όλων κάποτε έγινε το φονικό όπλο που στέρησε από τους Χειρώνακτες Τέκτονες το μεγάλο τους Διδάσκαλο.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ