Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Τι είναι ο Τεκτονισμός;

Τελικά τι είναι ο Τεκτονισμός; Club; Λέσχη; Αδελφότητα; Χώρος διασκέδασης;


Προσωπικά θέλω να πιστεύω αδελφότητα. Με όλη τη σημασία της λέξης. Με όλες τις προεκτάσεις που γεννά η παραπάνω λέξη. Αλλά κυρίως με όλες τις υποχρεώσεις. Ναι αγαπητοί μου φίλοι. Το να είσαι Τέκτονας και να έχεις πολλούς αδελφούς είναι μεγάλη ευθύνη και γεννά πολλές υποχρεώσεις.

Σκεφτείτε ότι οι περισσότεροι έχετε 1 ή 2 αδέλφια. Ανησυχείτε γι ‘ αυτά, και τις οικογένειες τους. Συμμερίζεστε τις αγωνίες τους και τα προβλήματα τους. Συμπάσχετε στις αναποδιές τους και συνδράμετε ανάλογα με τις δυνατότητες σας.

Όσοι λοιπόν έχετε νιώσει αυτή την αγωνία πολλαπλασιάστε την επί 500 ή 1000 (τόσοι μπορεί να είναι οι αδελφοί μιας Τεκτονικής δύναμης που ανήκει κάποιος).

Όσοι ανήκουμε σε αυτή την αδελφότητα ή όσοι σκέπτεστε να ενταχθείτε θα πρέπει να επωμιστούμε αυτό το <<βάρος>>. Να είμαστε έτοιμοι πέρα από τα δικά μας προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα των αδελφών μας. Διότι ο Τεκτονισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μεγάλη οικογένεια. Και σε μια υγιή οικογένεια το κάθε μέλος οφείλει να συμπαρίσταται στο άλλο.

Όσοι κλείνουν τα μάτια μπροστά σ΄ αυτήν την πραγματικότητα …… Καληνύχτα.

150.000 λίρες σε αγαθοεργίες

Οι αδελφοί της επαρχίας Lankrshire της Σκωτίας συγκέντρωσαν και διέθεσαν την τελευταία τετραετία το ποσό των 150.000 λιρών σε αγαθοεργίες.


Όπως δήλωσε ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος του Lankrshire αδελφός James Jack L << η συγκέντρωση και διάθεση του ποσού των 150.000 λιρών εντός τεσσάρων ετών είναι πολύ μεγάλη δουλειά και επίτευγμα του καθενός από εμάς>>.

Συγχαρητήρια στους αδελφούς και μακάρι όλοι μας να υπηρετούμε την υπέρτατη αξία της παροχής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας.

Πηγή: Grand Lodge of Scotland
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ