Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μήπως να το λέμε έτσι;

Mason, Macon=Μασόνος. Μια προσέγγιση της ετυμολογίας της λέξης Μασόνος η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη στους χώρους του Ελληνικού Τεκτονισμού.
Ψάχνοντας στο λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής του καθηγητού Hoffman διαπίστωσα ότι:

Μάσσω (αττική διάλεκτο μάττω) σημαίνει αυτός που κατεργάζεται κάτι.

Ώνος (και όχι όνος που σημαίνει γάιδαρος) σημαίνει η αμοιβή.

Άρα Μασσώνος = Αυτός που κατεργάζεται (τεχνίτης) έναντι αμοιβής

Αντίθετα Μασόνος ,εάν αναλυθεί με βάση την αρχαία ελληνική γλώσσα, ορίζει κάποιον που ασχολείται με γαϊδουράκια (Π.χ εκτροφέας)

Μήπως λοιπόν πρέπει να λέμε Μασσώνος και όχι Μασόνος. Έτσι για να αποφευχθούν και οι ………………συνειρμοί.

Η ΜΑΓΚΙΑ του Τεκτονισμού

Μια μέρα του Σεπτέμβρη έλαβα στο Η/Υ ένα μήνυμα ΄΄ Αδελφέ βρίσκομαι στην Ελλάδα και θα ήθελα να βρεθούμε. Ήταν ένας αδελφός από τις Η.Π.Α με τον οποίο είχαμε αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο μια <<ηλεκτρονική φιλία>> αφού δεν είχαμε γνωριστεί από κοντά. Το ραντεβού δεν άργησε να κανονιστεί με τόπο συνάντησης……….. που αλλού; • τη Στοά.

Μετά από πέντε λεπτά, αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, η βραδιά κύλησε σαν να επρόκειτο για φίλους που γνωρίζονταν από χρόνια. Αστειευτήκαμε, γελάσαμε, Μιλήσαμε για την προσωπική μας ζωή, για τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας, τα όνειρά μας.

Πιστεύω ότι αυτή είναι η <<μαγκιά>> του Τεκτονισμού. Μια <<μαγκιά>> που στηρίζεται στις αγνές και ανιδιοτελής σχέσεις, με ΓΝΩΜΟΝΑ την αγάπη για τον αδελφό και τον άνθρωπο.

Να είσαι καλά αδελφέ
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ