Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Jacob Jehudah Leon


Τον 17ο αιώνα, ο ραβίνος Jacob Jehudah Leon, γνωστός επίσης ως Leon Templo, δημιούργησε ένα μοντέλο του ναού του Σολομώντα, αντλώντας πληροφορίες από το Βιβλίο των Βασιλέων και το βιβλίο του Σαμουήλ, με κάποιες πρόσθετες αναφορές από το βιβλίο των Χρονικών. Το 1675 μετέφερε το μοντέλο στο Λονδίνο όπου έγινε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Όταν το είδαν ο Βασιλιάς Κάρολος Β 'και και ο Σερ Κρίστοφερ Ρεν εντυπωσιάστηκαν αφού είχε 13 πόδια ύψος και 80 πόδια πλάτος.


Αυτό το εντυπωσιακό έργο είχε σαν αποτέλεσμα να απεικονίζετε σε πολλά χαρακτικά και να μπει στο θυρεό της Grand Lodge of the Antients και αργότερα στο θυρεό της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.

Η Βιβλιοθήκη και το Τεκτονικό Μουσείο του Λονδίνου οργανώνουν έκθεση από 17 Ιανουαρίου έως 27 Μαΐου του 2011 με τίτλο Χτίζοντας το Ναό του Σολομώντα. Εκτός από τα χαρακτικά θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις αρχαιολογικές αποστολές στους Αγίους Τόπους το 1800 εμπνευσμένες από Τέκτονες όπως ο Rob Morris και ο Robert Freke Gould.20/11/2010 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΜΣτΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ GABON

20/11/2010


Το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου 2010, ο Μέγας Γραμματεύς παρέστη στην Ετήσια Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς της Gabon η οποία πραγματοποιήθηκε στην Libreville.

Το βράδυ της Παρασκευής 19ης Νοεμβρίου, ο Μέγας Γραμματεύς παρεκάθησε στο δείπνο υποδοχής που παρέθεσε στις επίσημες αντιπροσωπείες ο Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γκαμπόν.

Στην Μεγάλη Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου παρέστησαν οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι από την Μεγάλη Στοά του Μπενίν, την Μεγάλη Στοά του Καμερούν, την Μεγάλη Στοά της Γκάνας, την Μεγάλη Στοά της Ακτής Ελεφαντοστού, την Μεγάλη Στοά του Νίγηρα, την Εθνική Μεγάλη Στοά του Τόγκο, την Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας, την Μεγάλη Ανατολή της Αϊτής, ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος από την Μεγάλη Στοά του Κονγκό, και οι Βοηθοί Μεγάλοι Διδάσκαλοι από την Μεγάλη Στοά της Μολδαβίας και την Μεγάλη Στοά της Σενεγάλης.

Το βράδυ παρετέθη επίσημος δείπνος, στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Μέγας Γραμματεύς προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον Μεγάλο Διδάσκαλο Σεβτ. Αδ. Ali Bongo Ondimba.

Την Κυριακή το πρωί οι επίσημες Αντιπροσωπείες μετέβησαν στο Pointe Denis, ένα νησί απέναντι στην Libreville και γευμάτισαν με τον Αναπληρωτή Μέγα Διδάσκαλο Πσεβ. Αδ. Jean Alevinat.


Πηγή: Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ