Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Ναζί και Τεκτονισμός


Στις  αρχές του 1934 ο επικεφαλής του Ναζιστικού Κόμματος της Γερμανίας ανακοινώνει ότι όσοι Τέκτονες δεν παρατηθούν από τις Στοές τους δεν θα γίνονται δεκτοί στο Ναζιστικό Κόμμα. Ο Χέρμαν Γκέρινγκ την ίδια χρονιά οργανώνει εθελοντικές ομάδες οι οποίες αναλαμβάνουν να διαλύσουν τις Στοές σε ολόκληρη τη Γερμανία. Οι Τέκτονες δέχονται μεγάλες πιέσεις  και πολλοί χάνουν τις θέσεις τους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ακόμη και τις συντάξεις τους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1934 η Γκεστάπο αναλαμβάνει να κλείσει τις Στοές , τις βιβλιοθήκες ακόμη και τα αρχεία.
Στις 28 Οκτώβρη 1934, Υπουργός Εσωτερικών του Ράιχ  Wilhelm Frick εξέδωσε διάταγμα στο οποίο αναφέρονταν ότι οι Τέκτονες είναι εχθροί του έθνους και προχώρησε σε κατάσχεση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων.  Ο Heydrich δημιούργησε ένα ειδικό τμήμα των SS ,Υπηρεσίας Ασφαλείας, (Sicherheitsdienst - SD), τμήμα II/111,το οποίο ασχολείτο  ειδικά με τον Τεκτονισμό. Τα μέλη της  SD πίστευαν ότι οι Τέκτονες ήλεγχαν τον τύπο , άρα και την κοινή γνώμη , επομένως ήταν σε θέση να προκαλέσουν πολιτική ανατροπή.
Ως μέρος της εκστρατείας -προπαγάνδα εναντίων των Τεκτόνων , οι Ναζί και άλλες τοπικές δεξιές οργανώσεις διοργάνωσαν αντιτεκτονικές  εκθέσεις σε όλη την  κατεχόμενη Ευρώπη. Στο Παρίσι (1940) και στις Βρυξέλλες το 1941 οργανώνονται οι δύο πρώτες τέτοιες εκθέσεις.  Η προπαγάνδα είναι τόσο έντονη όπου δεν είναι λίγες οι φωνές που λένε ότι οι Τέκτονες προκάλεσαν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί βάζουν στο <<παιχνίδι>> και τις κατοχικές κυβερνήσεις. Έτσι τον Αύγουστο του 1940,ο Vichy στη  Γαλλία εκδίδει διάταγμα που κηρύσσει τους Τέκτονες ότι είναι εχθροί του κράτους . Οι Γαλλικές αρχές δημιουργούν αρχείο με όλα τα μέλη της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας.
Με το τέλος του πολέμου πολλά κειμήλια αλλά και Τεκτονικά αρχεία πέφτουν στα χέρια των Ρώσων και των Αμερικανών όπου κρατούνται για χρόνια ως επτασφράγιστο μυστικό .Με το πέρας του ψυχρού πολέμου πολλά από αυτά επεστράφησαν στις χώρες που ανήκαν. 
Διαφάνεια από το 1ο μέρος  μιας σειράς διαλέξεων που δημηουργήθηκε από το "Der Reichsfuehrer SS (1936)
 
 Αφίσα από αντιτεκτονική έκθεση στο Βέλγιο (1941)
Από την αντιτεκτονική έκθεση στο Μόναχο "Der ewige Jude'' (1937)
 Από αντιτεκτονική έκθεση στη Νυρεμβέργη που πραγματοποιήθηκε σε πρώην Στοά (1938)

Από αντιτεκτονική έκθεση στο Βερολίνο με θέμα "British Freemasonry" (1941)
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ