Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Βοήθεια στα παιδιά


Μια παρέα Τεκτόνων από την Αθήνα , σε μια δική τους πρωτοβουλία, μάζεψαν και προσέφεραν ρούχα και παιχνίδια στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα του Πειραιά. Πρόκειται για ένα Ίδρυμα όπου φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας εκτός από στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Δεν έχει σημασία να αναφέρουμε ονόματα. Σημασία έχει ότι και στη χώρα μας υπάρχουν αδελφοί όπου είναι έτοιμοι να προσφέρουν , με τα όποια μέσα διαθέτουν, τη βοήθειά τους σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη.

1ο ΑΒΑΤΟΝ LIVE

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011
8.30 το βράδυ
στο Floral – Books + Coffee

(Θεμιστοκλέους 60, Εξάρχεια, Αθήνα – www.floralcafe.gr)
Η πρώτη ζωντανή συνάντηση του ΑΒΑΤΟΝ για τη νέα χρονιά είναι γεγονός!

Και επειδή ενίοτε οι αριθμοί κρύβουν αλήθειες, σας προσκαλούμε στις 11 του 1ου μήνα του 2011 στο 1ο ΑΒΑΤΟΝ LIVE που διοργανώνουμε στην Αθήνα!
Ελάτε να συζητήσουμε πώς να κάνουμε μια νέα αρχή στη νέα χρονιά. Πώς να ακολουθήσουμε το προσωπικό μας μονοπάτι, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες των ημερών!

Μαζί μας ο εκδότης–διευθυντής του ΑΒΑΤΟΝ Στέφανος Ελμάζης, ο Ντέμης Κυριάκου, ο Ιορδάνης Πουλκούρας, ο Σπύρος Ζωίδης, η Σάσσα Τσέιτοου, συνεργάτες και φίλοι του περιοδικού. Μαζί μας και ο Δρ. Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που με αφορμή τη συνέντευξή του στο τελευταίο μας τεύχος, θα συζητήσει μαζί σας για το Νέο Επιστημονικό Διαφωτισμό και τον Επερχόμενο Πολιτισμό του Εμείς.
Επίσης θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του εκδότη μας Στέφανου Ελμάζη με τίτλο Να Σου Πω Μια Ιστορία; που θα κυκλοφορήσει τέλη Ιανουαρίου από τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ.
Σας περιμένουμε όλους για να ανταλλάξουμε απόψεις, να πούμε ιστορίες, να δούμε και να ακούσουμε ενδιαφέροντα πράγματα και δρώμενα, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με πολλές εκπλήξεις!

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ