The head and torso of a dinosaur skeleton;           it has a large head with long sharp teeth

Τελευταίες Αναρτήσεις

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Προσφορά στους αστέγους

Οι Τέκτονες του Κλήβελαντ των ΗΠΑ συμμετείχαν σε μια εκδήλωση για τους άστεγους της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα το Τεκτονικό Αμφιθέατρο άνοιξε τις πύλες τους στους αστέγους όπου οι εθελοντές τους προσέφεραν ρούχα, φαγητό , είδη υγιεινής. Ακόμη τους προσφέρθηκε ιατρική περίθαλψη από εθελοντές ιατρούς ενώ υπήρχαν ακόμη και κομμωτές.

Οι άστεγοι δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν μετά από καιρό σαν το σπίτι τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 650 άτομα.

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Θεοσοφική Εταιρεία - Ομιλία

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, στις 20.00, θα λάβει χώρα στην Θεοσοφική Εταιρεία, οδός Βουκουρεστίου 25, 1ος όροφος, ομιλία του Προέδρου της Θεοσοφικής Στοάς Απόλλων, Αδελφού Γεωργίου Σιβρή, με θέμα: «Οι αναλογιστικισταί φιλόσοφοι της Αλεξάνδρειας. Η ομιλία αφορά τους Αλεξανδρινούς φιλοσόφους που δίδαξαν την αναλογικότητα στην θεοσοφία, ιδέα που διατυπώνεται με την φράση «όπως είναι επάνω, είναι και κάτω».

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Ανοιχτή Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Τεκτονικοί Ναοί ανά τον Κόσμο

Ο Τεκτονισμός ,η μεγαλύτερη και αρχαιότερη αδελφότητα στον κόσμο, έχει να υπερηφανεύεται για τα σπουδαία κτήρια - <<Ναούς>> που υπάρχουν ανά τον κόσμο και μέσα στα οποία βρίσκονται οι αδελφοί και εκτελούν τις εργασίες τους. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα σπουδαία κτήρια.The Masonic

O μεγαλύτερος Τεκτονικός Ναός στον κόσμο βρίσκεται στο Detroit των ΗΠΑ. Ο Ναός κτίστηκε το 1926 λίγα χρόνια πριν από το μεγάλο οικονομικό κραχ. Η μεγάλη αίθουσα (αμφιθέατρο) χρησιμοποιείται ως συναυλιακός χώρος με την ονομασία The Masonic.Αγγλία

Κανένα άλλο κτήριο στον κόσμο δεν είναι ίσος τόσο συνδεδεμένο με τον Τεκτονισμό όσο με το κεντρικό Ναό της Ην. Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας που βρίσκεται στην Great Queen Street στο Λονδίνο.


Απέναντι από το κτήριο μπορεί κανείς να βρει αρκετά μαγαζιά τα οποία διαθέτουν περιζώματα, στολές και ότι άλλο χρειάζεται ένας Τέκτονας.Στις ΗΠΑ ο κεντρικός Ναός της Νότιας Δικαιοδοσίας του Σκωτικού Τύπου βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και πρόκειται για ένα κτίσμα μοναδικού κάλους. Το όνομά του είναι The House of the Temple ( το σπίτι του Ναού) και αναφέρεται εκτεταμένα στο τελευταίο βιβλίο του Dan Brown The Symbol.

Οκλαχόμα ΗΠΑ

Ένας άλλος συναρπαστικός πραγματικά Ναός βρίσκεται στην περιοχή Guthrie της Οκλαχόμα. Μέρος του κτηρίου χρησιμοποιήθηκε ως διοικητήριο της πολιτείας.

Το Guthrie είναι μια μικρή πόλη της Οκλαχόμα και είναι πράγματι εντυπωσιακό , όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει.


San Antonio ΗΠΑ

Στο San Antonio του Texas βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους Ναούς των ΗΠΑ. Έχει εγγραφεί στα μητρώα της πολιτιστικής κληρονομιάς των ΗΠΑ.Καναδάς

Ένας εξαιρετικός πρώην Τεκτονικός Ναός βρίσκεται στον Καναδά. Πρόκειται για ένα κτήριο το οποίο στην πρόσοψη φέρει την επιγραφή Masonic Temple. Δυστυχώς σήμερα δεν ανήκει στην αδελφότητα αλλά στο MTV Καναδά.Hong Kong

Σε πολλές πρώην Βρετανικές αποικίες μπορεί κανείς να συναντήσει αξιόλογους Ναούς. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεται έναν τέτοιο Ναό στο Hong Kong.Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Στοά DoricΟι αδελφοί της Στοάς Doric του Bingley ενίσχυσαν το Ίδρυμα Manorlands Hospise  με το ποσό των 1000 λιρών. 
Την επιταγή παρέδωσε ο Σεβάσμιος της Στοάς αδ. Harold Hawkyard.
 Η υπεύθυνη του Ιδρύματος δήλωσε ότι τέτοιου είδους προσφορές δίνουν ανάσα διότι τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Αναμνήσεις ... O 73χρονος αδελφός Denis O Nill από το South Wales της Αυστραλίας θυμάται με νοσταλγία τις παλιές καλές εποχές που στη Στοά του υπήρχε χώρος μόνον για όρθιους.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ‘’ μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο  πολλοί άνδρες επιστρέφοντας από τον πόλεμο μπήκαν στην αδελφότητα προκειμένου να ξαναβρούν τη συντροφικότητα και την αδελφικότητα που είχαν γνωρίσει μέσα στην αγριότητα του πολέμου. Στη δεκαετία του 1950 υπήρχαν 150.000 Τέκτονες στην Πολιτεία. Σήμερα μετά βίας φθάνουν τους 12.000. Αισθάνομαι ντροπή απέναντι στη μνήμη των προκατόχων αδελφών μας διότι δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε το έργο τους.’’

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Προσφορά χαράς στα παιδιά


Οι American Airlines και το Texas Scottish Rite Hospital για παιδιά στέλνουν τα παιδιά που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς για σκι στο Colorado.

Συγκεκριμένα , φέτος για 30η φορά , 14 έφηβοι που είχαν την ατυχία να χάσουν κάποιο μέλος του σώματός τους, θα συμμετάσχουν σε μια εβδομαδιαία εκδρομή στο Winter Park του Colorado με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Ο Δ/ντης του Νοσοκομείου δήλωσε ότι αυτές οι δράσεις βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες αλλά και αυτοπεποίθηση .

(Σημ:Μακάρι και εμείς οι Έλληνες Τέκτονες κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε την εσωστρέφεια μας και να βγούμε έξω στον κόσμο μακριά από προκαταλήψεις οι οποίες έχουν σταθεί εμπόδιο στο να κατανοήσουν οι μη μυημένοι το πραγματικό νόημα του Τεκτονισμού.)

UFO Τέκτονες;


Πριν από λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια είδηση αρκετά παράξενη. Συγκεκριμένα στις 17 Δεκ. 2010 οι θαμώνες μιας παμπ στο Bristol της Αγγλίας ισχυρίστηκαν ότι είδαν στον νυχτερινό ουρανό ένα ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο) το οποίο έφερε το έμβλημα της τάξεως της Βασιλικής Αψίδας (τα γνωστά τρία Ταυ).

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο σκάφος είχε βγει νωρίτερα από ένα άλλα μεγαλύτερο (μητρικό όπως χαρακτηριστικά είπαν ) το οποίο έφερε και αυτό τεκτονικά σύμβολα!!!

(Σημ. Blog: Θα μας τρελάνουν τελείως...)

 

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Η πολιτική αναταραχή στην Τυνησία είναι έργο των Τεκτόνων;
Ο Ελληνικής καταγωγής Dr Muhammand Shamsaddin Megalomatis σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Buzzle.com υποστηρίζει ότι η πολιτική αναταραχή στην Τυνησία είναι έργο των Τεκτόνων.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ‘’ οι αναφορές σε εφημερίδες όπως οι Le Figaro, New York Times, Frankfurter Allgemeine, Le Mond , Washington Post, όπου με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την εξέγερση στην Τυνησία , εάν σκεφτεί κανείς ότι τα παραπάνω μέσα ελέγχονται από την Παγκόσμια Τεκτονική Κυβέρνηση , τότε αντιλαμβάνεται ότι είναι μεθοδικά ενορχηστρωμένα  ντυμένα με ένα ωραίο κουστούμι προπαγάνδας.
Τα δυτικά Τεκτονικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζονται από μεροληψία , προκατάληψη και ψευδολογία. Από την άλλη βέβαια υπήρξαν λίγοι θαρραλέοι οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα γεγονότα δεν οφείλονται στην αντίδραση του κόσμου αλλά σε συγκεκριμένα συμφέροντα δυτικών. Στην πραγματικότητα την εξέγερση μεθόδευσαν άνθρωποι που κρατούσαν θέσεις κλειδιά και που χρόνια ζούσαν στη Γαλλία και είχαν μπολιαστεί με τις Τεκτονικές ιδέες’’

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Διαβάστε στις προσφορές.

H εταιρεία ΕΤΑ NET HELLAS IT Solutions ΕΠΕ που δραστηριοποιείται σε συστήματα ασφαλείας και επιτήρησης προσφέρει στους φίλους του Blog   έκπτωση 15%.
Μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι είστε αναγνώστες του Blog.

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Ετήσιο Μήνυμα για το Νέο Έτος 2011 -Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ''Δελφοί΄

Βιώνουμε περίοδο εντόνων δυσμενών αλλαγών στην οικονομία, την κοινωνία και τις διεθνείς σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούμε την αδυναμία αποτελεσματικής παρέμβασης των διεθνών θεσμών, προφανώς λόγω έλλειψης πολιτικού και ηθικού βάρους, με συνέπεια την κοινωνικοοικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι παρεπόμενες τρέχουσες δυσκολίες είναι λογικό να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και να αμβλύνουν την εμπιστοσύνη τους στην εφαρμογή των πνευματικών παρακαταθηκών που γαλούχησαν τη Δημοκρατία και ενίσχυσαν τον Πολιτισμό.Στην αντιμετώπιση των συγχρόνων μεγάλων προκλήσεων που αποτελούν πρωτεύοντες κοινωνικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ο σεβασμός στην πολιτισμική διαφορετικότητα, η παροχή αμοιβαίας ανοχής αλλά και η καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Ελευθεροτεκτονισμός ως κοινωνικός θεσμός εφαρμόζει τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού, τις οποίες διαφυλάττει και διαχρονικά ακολουθεί.

Θεωρούμε ότι η εργασία στο πνευματικό και ηθικό πεδίο και η αλληλεγγύη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ευστάθεια της ανθρωπότητας. Επίσης πιστεύουμε ότι κάθε κοινωνικοοικονομική κρίση περιέχει τα αναγκαία στοιχεία δράσης για την αναγέννηση των κοινωνιών και των εθνών με την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης και την εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με γνώμονα τις ανωτέρω θέσεις για το 2011 απευθύνουμε το ακόλουθο μήνυμα:

Ας εργασθούμε για την πνευματική αφύπνιση και ηθική αναγέννησή μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ηθικά και βιοτικά θέματα της κοινωνίας και ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία προς την ευνοϊκή κατάληξη των επωδύνων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών αλλά και την καταλλαγή των δυσμενών διεθνών σχέσεων.


πηγή:http://www.delphiorder.org/gr/html/ethsio.htm


Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Αγιοποίηση για τον αντιτεκτονικό του αγώνα;
Ο Jiuseppe Toniolo οικονομολόγος και κοινωνιολόγος άνοιξε πριν από έναν αιώνα το δρόμο για σημαντικές αλλαγές στην Ιταλική κοινωνία.

Γεννήθηκε στο Τρεβίζο της Ιταλίας το 1845. Έλαβε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Πάδοβα το 1867 όπου και δίδαξε οικονομικά και κοινωνιολογία για πάνω από 40 χρόνια.

Πρωτοστάτησε στον πόλεμο κατά των Τεκτόνων ώστε να απομακρυνθούν από οποιαδήποτε κυβερνητική θέση.

Θεωρίες του Toniolo σχετικά με τη σημασία της ηθικής και του Χριστιανικού πνεύματος στην οικονομία έδωσαν στήριξη στο ευρύτερο κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας.

Ο αγώνας του κατά των Τεκτόνων είχε μεγάλη απήχηση στους συμπατριώτες του σε μια περίοδο όπου αρκετά επιφανεί μέλη της κοινωνίας αλλά και της κυβέρνησης ήταν Τέκτονες.

Ο Toniolo πέθανε το 1913 . Το 1923 η Οργάνωση Καθολικών Φοιτητών ,την οποία είχε ο ίδιος ιδρύσει, ζήτησε την Αγιοποίηση του. Το αίτημα αυτό ήλθε να ικανοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2011 από τον Πάπα Βενέδικτο ο οποίος στηρίχθηκε στη μαρτυρία ενός τριαντάχρονου που υποστήριξει ότι θεραπεύτηκε από σοβαρό τραυματισμό μετά από προσευχή στον τάφο του Toniolo!!!

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Ο εξορκιστής των απίστων

Το παρακάτω άρθρο προέρχεται από την εφημερίδα Το Βήμα

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς έχει εξελιχτεί σε σύγχρονο Ιεροεξεταστή ο οποίος έχει βαλθεί να <<εξαγνίσει>>  όσους δεν συμφωνούν μαζί του (σημ. blog)
Πώς ο μέχρι πρότινος φέρελπις ιεράρχης κ. Σεραφείμ προκαλεί την μήνιν Ελλήνων, Αμερικανών και Ευρωπαίων, χριστιανών και εβραίων

«Αμιγής σατανολατρία»

Η «εξάλειψη» των μασόνων και η κατάργηση των μασονικών στοών αποτελούν βασικό στόχο του Μητροπολίτη Πειραιώς. Με επιστολές του έχει ζητήσει επανειλημμένως από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνουκαι τις ελληνικές δικαστικές αρχές να τους αφαιρέσουν τις άδειες λειτουργίας.

Ο κ. Σεραφείμ είναι βέβαιος ότι το Τεκτονικό Ιδρυμα της Αθήνας «οφείλει την ίδρυσή του στην εξαπάτησητου κράτους, καθώς ιδρύθηκε με σκοπό

Αλλαγή


Αγαπητοί φίλοι. Λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το πρότυπο της ιστοσελίδας(περιβάλλον αναρτήσεων). Ελπίζουμε αυτή η αλλαγή να μην σας δημιουργήσει πρόβλημα.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση
www.tektonismos.blogspot.com