Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Ετήσιο Μήνυμα για το Νέο Έτος 2011 -Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ''Δελφοί΄

Βιώνουμε περίοδο εντόνων δυσμενών αλλαγών στην οικονομία, την κοινωνία και τις διεθνείς σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούμε την αδυναμία αποτελεσματικής παρέμβασης των διεθνών θεσμών, προφανώς λόγω έλλειψης πολιτικού και ηθικού βάρους, με συνέπεια την κοινωνικοοικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι παρεπόμενες τρέχουσες δυσκολίες είναι λογικό να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και να αμβλύνουν την εμπιστοσύνη τους στην εφαρμογή των πνευματικών παρακαταθηκών που γαλούχησαν τη Δημοκρατία και ενίσχυσαν τον Πολιτισμό.Στην αντιμετώπιση των συγχρόνων μεγάλων προκλήσεων που αποτελούν πρωτεύοντες κοινωνικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ο σεβασμός στην πολιτισμική διαφορετικότητα, η παροχή αμοιβαίας ανοχής αλλά και η καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο Ελευθεροτεκτονισμός ως κοινωνικός θεσμός εφαρμόζει τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού, τις οποίες διαφυλάττει και διαχρονικά ακολουθεί.

Θεωρούμε ότι η εργασία στο πνευματικό και ηθικό πεδίο και η αλληλεγγύη είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ευστάθεια της ανθρωπότητας. Επίσης πιστεύουμε ότι κάθε κοινωνικοοικονομική κρίση περιέχει τα αναγκαία στοιχεία δράσης για την αναγέννηση των κοινωνιών και των εθνών με την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης και την εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με γνώμονα τις ανωτέρω θέσεις για το 2011 απευθύνουμε το ακόλουθο μήνυμα:

Ας εργασθούμε για την πνευματική αφύπνιση και ηθική αναγέννησή μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ηθικά και βιοτικά θέματα της κοινωνίας και ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία προς την ευνοϊκή κατάληξη των επωδύνων κοινωνικοοικονομικών αλλαγών αλλά και την καταλλαγή των δυσμενών διεθνών σχέσεων.


πηγή:http://www.delphiorder.org/gr/html/ethsio.htm


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ