Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Το νέο βιβλίο του Ε.Λιακόπουλου


Υπάρχει διέξοδος; Αυτό αναρωτιόμαστε οι περισσότεροι σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά κατά βάση πολιτισμικής και στην ουσία πνευματικής. Για να βρούμε όμως τη διέξοδο, χρειάζεται να κατανοήσουμε σε όλη του την έκταση το πρόβλημα και τις αιτίες που μας οδήγησαν ως εδώ.
Αυτό ακριβώς επιχειρεί στο ευσύνοπτο βιβλίο του ο Ευστάθιος Λιακόπουλος, εστιάζοντας στα ολισθήματα του δυτικού πολιτισμού από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, αλλά και του ελληνικού κράτους τους δυο τελευταίους αιώνες.
Δεν μένει ωστόσο στην ερμηνεία και την κατάδειξη των προβλημάτων, αλλά -το σημαντικότερο- με τρόπο απλό και διαυγή μας δείχνει το δρόμο προς την αλλαγή, προς ένα νέο πολιτισμό που δεν είναι ουτοπία, αλλά απτή πραγματικότητα. Αρκεί να το θελήσουμε.
Έναν πολιτισμό σε αρμονία με τους συμπαντικούς νόμους, αντλώντας από την παγκόσμια σοφία και την πνευματική γνώση. Μια κοινωνία που θα βασίζεται και θα εφαρμόζει τις πέντε πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες...
Ένα βιβλίο-απάντηση στα προβλήματα των καιρών μας.
Ένα πνευματικό επαναστατικό μανιφέστο με απλές πρακτικές προτάσεις.

Το μυστικό των Τεκτόνων

Το μυστικό αυτό κατοικεί στο φιλοσοφικό κομμάτι του τεκτονισμού και η αποκάλυψή του αρχίζει σταδιακά από την στιγμή της εισδοχής κάποιου στο χώρο αυτό.

Το Τεκτονικό μυστικό επιβάλλει την απόλυτη σιωπή σε τέτοιο βαθμό που αν ακόμα κάποιος Τέκτονας βρεθεί ενώπιον μίας συκοφαντίας του χώρου του δεν το αποκαλύπτει ούτε τότε, γράφει ο Jean-Pierre Bayard.

Εξαιτίας του μυστικού αυτού και αυτής της συμπεριφοράς ένας μεγάλος αριθμός συγγραφέων έχει γράψει τα χειρότερα γύρω από τον Τεκτονισμό. Επίσης λόγω του μυστικού, μερικοί έχουν δει στον τεκτονισμό μία μυστική κοινωνία που θα χρησιμοποιούσε αθέμιτα μέσα ώστε να αποκτήσει πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο. Το μυστήριο που καλύπτει το Τεκτονικό μυστικό στη διάρκεια των αιώνων προκάλεσε πολυάριθμους και ταραχώδεις σχολιασμούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ανάγκη να δίνεται μία υπόσχεση που να απαγορεύει την αποκάλυψη του μυστικού αυτού με τη συμβολική ποινή του αποκεφαλισμού αυτού που θα πράξει το αντίθετο. Αυτή η συμβολική υπερβολική υπόσχεση μερικές φορές εφαρμόστηκε στην πράξη. Είναι αλήθεια ότι το μυστικό, αποκομμένο από το σύνολο των υπολοίπων εκφράσεων που το ακολουθούν και αναλόγως με την περίπτωση που αναγιγνώσκονταν έδινε τη δυνατότητα δημιουργίας διαφόρων ερμηνειών. Σε ένα τελετουργικό των «μεγάλων βαθμών» απευθύνεται αυτή η ερώτηση: Θα ήταν κακό εάν ένα σκεπτόμενο άτομο ανακάλυπτε το μυστικό μας; Η απάντηση είναι: Θα ήταν ένα μεγάλο καλό, δεδομένου ότι μπορούμε να απαριθμήσουμε έναν επιπλέον αδελφό.

Πηγή: http://www.ioniangl.gr
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ