Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Το Droit Humain

Το Droit Humain (Το Ανθρώπινο Δίκαιο) είναι ένα Διεθνές και Μικτό Τεκτονικό Τάγμα. Η καταγωγή του ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη βελγική Στοά ιδρύθηκε το 1912. Περισσότερες από ογδόντα Στοές, ανά τη βελγική επικράτεια, είναι σήμερα οργανωμένες υπό την ονομασία Βελγική Ομοσπονδία του Droit Humain. Η Βελγική Ομοσπονδία εδρεύει στις Βρυξέλλες. Είναι αυτόνομη εντός του διεθνούς Τάγματος, το οποίο εδρεύει στο Παρίσι.
Οι άνδρες και οι γυναίκες που είναι μέλη του «Droit Humain» επιθυμούν την ανάπτυξη του ατόμου και προσυπογράφουν τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης καθώς και την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Εργαζόμενοι από κοινού και ισότιμα, δεν κάνουν καμμία διάκριση χρώματος, φύλου ή γλώσσας. Αποδέχονται όλες τις πεποιθήσεις υπό την προϋπόθεση να μην είναι δογματικές αλλά ανεκτικές, με σεβασμό των άλλων.
 
Ουσιαστική  μέριμνα των συνεδριάσεων είναι η διαβούλευση σχετικά με τα μέσα πραγματοποίησης των τεκτονικών  ιδεωδών. Οι ανταλλαγές απόψεων γίνονται με μια ειδική μέθοδο. Βασισμένη πάνω στα τυπικά και τα σύμβολα, επιτρέπει την ενεργή ακρόαση της γνώμης του άλλου, αρκεί αυτή να διακατέχεται από ανοχή, να είναι σύμφωνη με τις αρχές της ελεύθερης αυτοεξέτασης και να είναι απαλλαγμένη προλήψεων.
 
Τα τυπικά της μυητικής μεθόδου ενθαρρύνουν την αυτογνωσία και δημιουργούν θετικό κλίμα εργασίας. Μια τέτοια μέθοδος δεν διδάσκει αλλά διαφωτίζει και αφυπνίζει, ενισχύει το πνεύμα και δημιουργεί συγκίνηση, δίνει ώθηση στον συλλογισμό και τον διαλογισμό.
 
Τα μέλη της βελγικής Ομοσπονδίας του Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος "Le Droit Humain" είναι ευαίσθητα στους μεγάλους κοινωνικούς διαλόγους. Ομως, κατά κανόνα, η βελγική Ομοσπονδία δεν παίρνει μία και μοναδική θέση διότι ο τεκτονισμός καλλιεργεί την ποικιλότητα. Είναι ετερογένεια, πηγή πραγματικης ανοχής, Ελευθερίας Συνειδήσεως, Αδελφοσύνης, Ισότητας, μεταξύ ατόμων διαφορετικών απόψεων.
Η βελγική Ομοσπονδία επιθυμεί να βελτιώσει τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δομές αλλά επαφίεται, για τον σκοπό αυτό, στις ατομικές πρωτοβουλίες των μελών της για την ακτινοβολία των αξιών της. Από την άποψη αυτή, διακρίνεται από τα πολιτικά κόμματα και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

πηγή: http://www.droit-humain.be/el/conv.htm
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ