Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Στοά BENEFICENZA - ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ

 
 Η Στοά BENEFICENZA - ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ είναι η πρώτη Ελευθεροτεκτονική Στοά στον χώρο της σημερινής Ελληνικής επικράτειας, ιδρυθείσα στην Κέρκυρα το έτος 1742. Γλώσσα των εργασιών της ήταν η Ιταλική.
Δεν επρόκειτο όμως περί αμιγούς Ιταλικής Στοάς διότι μεταξύ των μελών της περιλαμβάνονταν πολλοί επιφανείς Έλληνες Κερκυραίοι, εξέχοντα μέλη της τότε Κερκυραϊκής κοινωνίας.

 Η Στοά αυτή διέκοπτε τη λειτουργία της και επαναλειτουργούσε. Το 1781 έλαβε Τεκτονικά Συντάγματα, (Άδεια Λειτουργίας) από τη Μεγάλη Στοά της VERONA που έδρευε στην Πάδοβα. Διέκοψε τις εργασίες της το 1785 συνεπεία των διωγμών που επέβαλε η Ενετική Γερουσία για να αναχαιτιστεί  η δράση της μυστικής εταιρίας των «Πεφωτισμένων των Βαυαρίας» (Illuminati).
 
 Επαναλειτούργησε το έτος 1806 υπό την καθοδήγηση του Σεβασμίου Διδασκάλου της, Κόμη Διονυσίου Ρώμα. Κατά το έτος, 1810 ετέθη υπό την αιγίδα της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (Grand Orient de France).
Κατόπιν προτάσεως του Κόμη Διονυσίου Ρώμα, στις 26 Απριλίου 1816 αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει όλες τις εξουσίες και δραστηριότητες της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ήταν η πρώτη φορά που δημιουργείτο κάποιο ίδρυμα στο όνομα της Ελλάδος χωρίς να υπάρχει Ελλάδα.

Έπαυσε οριστικά να λειτουργεί το έτος 1857 και έκτοτε παρέμεινε για 140 χρόνια αδρανής. Το 1997 ορισμένοι Αδελφοί Διδάσκαλοι Τέκτονες προερχόμενοι από Κερκυραϊκές Στοές, αποτόλμησαν την αναβίωσή της, αφού προηγουμένως είχαν υποβάλει σχετική προς αυτό αίτηση στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, η οποία και την ενέκρινε, εκδίδοντας την 21ην Φεβρουαρίου 1997 τον υπ αρίθ. 53 Χάρτη Αναβιώσεως Παλαιφάτου Στοάς.
 
 
 πηγη:http://www.beneficenza.gr
 
 
 
 
 
 
 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ