Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ένα καράβι είναι ο ΤεκτονισμόςΩς γιος ναυτικού από μικρός είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα. Η προσμονή της επιστροφής του πατέρα από το πολύμηνο μπάρκο, η αγωνία κάθε φορά που ακούγαμε για κάποιο ναυάγιο αλλά και η χαρά όταν άνοιγε εκείνη η καφέ βαλίτσα πάνω στο κρεβάτι με τα δώρα. Θύμησες μόνον έχω από τη θάλασσα που σημάδεψαν την παιδική μου ψυχή και που με ακολουθούν έως σήμερα.
Θα πει κανείς τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Τεκτονισμό. Ακούστε λοιπόν τα λόγια εκείνου του πιτσιρικά όπου έξω από σκοπιμότητες αλλά με αγνή καρδιά (τότε) μιλά μέσα από έναν Τέκτονα, γεμάτο πάθη,  σήμερα.

Ένα καράβι είναι ο Τεκτονισμός όπου στη θάλασσα της ζωής προσπαθεί να φθάσει στον προορισμό του.

Ναυτικοί ,όλοι αυτοί που θελημένα μπαρκάρισαν θέλοντας άλλος να αποκομίσει υλικά κέρδη και άλλος  εμπειρίες.

 Καπετάνιος ο Σεβάσμιος που νιώθοντας την ευθύνη όλων να βαραίνει τις πλάτες του θέλει με ασφάλεια να οδηγήσει το καράβι στο  λιμάνι .

Οι φουρτούνες πολλές και κάθε φορά η αγωνία ίδια.

Με τη συνεργασία όλου του πληρώματος αλλά και με τη βοήθεια του θεού   όλοι καρτερούν να φθάσουν στον προορισμό τους.  

Βέβαια καράβια υπάρχουν πολλά  αλλά δεν αντέχουν όλα στις φουρτούνες.  

Όπως και Στοές υπάρχουν πολλές στην πορεία όμως οι φουρτούνες οδηγούν πολλούς αδελφούς να εγκαταλείψουν το πλοίο .

Σε μια τέτοια φουρτούνα έπεσε και το πλοίο που έχω μπαρκάρει και εγώ. Όμως χάρη στη πείρα των παλιών ναυτικών του πληρώματος ,την αποφασιστικότητα των νέων και τη βοήθεια του Θεού άντεξε. Και συνεχίζει το ταξίδι του προς έναν προορισμό που ακόμα δεν τον γνωρίζουμε αλλά στην ψυχή του καθενός μας φαντάζει διαφορετικός, ιδανικός , ρομαντικός.

Γερό σκαρί  η <<Αθηνά>>.

Μακάρι να έχει πάντα ήρεμες θάλασσες  και όλοι γυρίζοντας στο <<σπίτι>> μας , όταν το μπάρκο τελειώσει, να βρούμε όλα αυτά που ονειρευόμασταν στο ταξίδι .

Δημόδοκος

«Να σου πω μια ιστορία; Στιγμές σοφίας απ’ όλο τον κόσμο»


Πέμπτη, 14 Απριλίου · 8:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.

Τοποθεσία : Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης
Ρήγα Φεραίου 10 τηλ. 2461026463
ΚοζάνηΟι εκδόσεις Αρχέτυπο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Να σου πω μια ιστορία; Στιγμές σοφίας απ’ όλο τον κόσμο» του Στέφανου Ελμάζη, συγγραφέα και εκδότη-διευθυντή του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ

Πέμπτη 14 Απριλίου 8.30 το βράδυ

στο Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο της Κοζάνης
Ρήγα Φεραίου 10 (τηλ. 2461026463)

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας, ενώ θα προλογίσει ο εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Παρέμβαση της Κοζάνης, Β.Π. Καραγιάννης.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ