Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Το μυστικό του ναού του Σολομώντα


Έκδοση: 2009
ISBN: 978-960-481-020-8
Εκδόσεις: Μίνωας
Συγγραφέας: Κρίστοφερ Χόνταπ
Μετάφραση: Αλέξης Σολωμός

Οι Τέκτονες δημιούργησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής;

Κάντε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στη γέννηση μιας νέας επαναστατικής ιδεολογίας και ανακαλύψτε πώς τα ουτοπικά ιδανικά μιας μυστικής κοινότητας οραματιστών έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του πιο ισχυρού έθνους στον κόσμο. Ακολουθήστε τα βήματα του Τζορτζ Ουάσιγκτον, του Βενιαμίν Φραγκλίνου και άλλων Ιδρυτών, καθώς μεταμορφώνουν τις δημοκρατικές αρχές της αδελφότητάς τους σε ένα νέο ριζοσπαστικό έθνος.

Το Μυστικό του Ναού του Σολομώντα αφηγείται τις αληθινές ιστορίες αυτών των οραματιστών ιδρυτών και τη συγκλονιστική σημασία που έδιναν στους κρυφούς κώδικες, στα αινιγματικά σύμβολα και στην αξιοπερίεργη αρχιτεκτονική.

Αποκαλύπτει πώς στοιχεία της τεκτονικής ιδεολογίας επιδρούν στον κτιριακό σχεδιασμό της Αμερικής και της νέας της πρωτεύουσας, καθώς και άλλα που είναι «κρυμμένα» σε κοινή θέα:
• Τεκτονικές αναφορές σε εθνικά μνημεία
• Αινιγματικές πεντάλφες και συμβολισμοί σε δρόμους της πόλης
• Μυστηριώδεις ναοί των «Υιών της Χήρας»
• Πολλαπλές σημασίες του «κλειδιού» του Σολομώντα

Το Μυστικό του Ναού του Σολομώντα ταξιδεύει τους αναγνώστες στην τεκτονική Ουάσινγκτον, διαχωρίζοντας τα γεγονότα από τη μυθοπλασία και αποκαλύπτοντας το φόντο στο οποίο διαδραματίζεται το Χαμένο Σύμβολο, το νέο βιβλίο του Νταν Μπράουν.

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Κρίστοφερ Χόνταπ είναι Τέκτονας και πρώην διδάσκαλος σε δύο τεκτονικές αδελφότητες. Το πρώτο του βιβλίο Freemasons for Dummies έχει γίνει ο πιο δημοφιλής σύγχρονος οδηγός για την αρχαία και αποδεκτή αδελφότητα των Τεκτόνων. Έχει γράψει άρθρα για διάφορα περιοδικά όπως Indiana Freemason, Masonic Magazine και Templar History Magazine και είναι αρθρογράφος στο περιοδικό Texas Home Gardener.
Ο Χόνταπ εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης πάνω από είκοσι χρόνια. Ζει με τη γυναίκα του, Άλις, στην Ιντιανάπολις.

DE PHILOSOPHIA SCOTICA from the Sources research AreopagusTo παρόν κείμενο προέρχεται από την συλλογική σκέψη εννέα Αδελφών. Είναι το αποτέλεσμα αρκετών μηνών υπομονετικού διαλόγου, έντονης συζητήσεως και αυστηρής εξετάσεως.
Με την πάροδο των εβδομάδων, επτά μελέτες αναπτύχθηκαν, αξιολογήθηκαν, βελτιώθηκαν, τελειοποιήθηκαν και επανεγράφησαν. Το κατωτέρω κείμενο αξίζει αυτό που αξίζει, αλλά προτείνεται από τους συντελεστές του με κάθε ειλικρίνεια. Δεν είναι ένα δόγμα, μια κατήχηση, ή μια διακήρυξη αρχών, ακόμα λιγότερο, δεν είναι η επίσημη έκφραση του Υπάτου Συμβουλίου του Μεγάλου Κολλεγίου των Τύπων. Με την ευκαιρία της δισεκατονταετηρίδος της Δικαιοδοσίας μας, η μόνη φιλοδοξία είναι η συμβολή στην συζήτηση για την (πιθανή) σημασία του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωπκού Τύπου σήμερα.
Felix qui potuit rerum cognoscere causas. (Ευτυχής εκείνος ο οποίος γνωρίζει τις αιτίες των πραγμάτων) [1]
Βιργίλιος


ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
Είναι δυνατόν να συνοψίσουμε την ουσία του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωτικού Τύπου σε ένα «σύντομο και ενδεδειγμένο» κείμενο, όταν περίπου 30.000 εργασίες (και αναρίθμητα άρθρα) έχουν ήδη γραφεί επί του θέματος;
Εν τούτοις αυτή είναι η φιλοδοξία της παρούσης εργασίας. Σκοπός της είναι να συναγωνισθεί το επίτευγμα του Πολωνού συγγραφέα Witold Gombrowicz, ο οποίος κατόρθωσε να παρουσιάσει ολόκληρη την ιστορία της νεώτερης φιλοσοφίας, από τον Kant μέχρι τον Sartre, στο έργο του Φιλοσοφία σε Έξι Μαθήματα και ένα Τέταρτο [2], Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι έχουμε επιτύχει τον στόχο μας.
Οι Σκώτοι Ελευθεροτέκτονες συχνά εφαρμόζουν τον Α.Α.Σ.Τ. όπως ο κύριος Jourdain του Μολιέρου εφήρμοζε τον πεζό λόγο, συνεπώς με κάθε περίσκεψη και μετριοφροσύνη θα παραφράσουμε τον Montesquieu θέτοντας το ερώτημα :
« Πώς δύναται κάποιος να είναι Σκώτος στο "Ετος Φωτός 6004;» Φυσικά, αυστηρώς μας επιβάλλεται να αρχίσουμε με το ναρκισσιστικό ερώτημα : «Τί είναι ο ΑΑ.Σ.Τ.;» και το επόμενο : « Ποιά είναι η χρήση του Σκωτικού Τύπου;». Για να κρατήσουμε την συζήτηση ανοικτή, θα πρέπει να εγκύψουμε στο επόμενο ερώτημα:
« Τί λέγει ο ΑΑ.Σ.Τ.;».
Το πρώτο μας εύρημα είναι ότι ο Α.Α.Σ.Τ. είναι de facto « παγκόσμιος» [3], Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, οπουδήποτε υπάρχει Τεκτονισμός ο Α.Α.Σ.Τ. είναι παρών- στις Συμβολικές Στοές, στα εργαστήρια ανωτέρων βαθμών, ή και στα δύο.
Η σημαντικότητα του Α.Α.Σ.Τ. προφανώς ποικίλλει από χώρα σε χώρα, αλλά συνολικώς είναι το ευρύτερα εφαρμοζόμενο τυπικό ανωτέρων βαθμών στον κόσμο. Παρεμπιπτόντως, η κατάσταση αυτή επιβεβαιώθηκε στην Τελική Διακήρυξη της 16*is Συνόδου των Σκωτικών Δικαιοδοσιών (Παρίσι 18-20 Μαΐου 2001). Εκεί αναφέρεται εμφαντικώς «... η αποστολή παγκοσμιότητος, αλληλεγγύης και ανεξαρτησίας του Σκωτικού Τύπου, ο οποίος εορτάζει την δισεκατονταετηρίδα του. Ο Τύπος που είναι ο ευρύτερα εφαρμοζόμενος στον πλανήτη, ενθαρρύνει και προάγει την αρμονία μεταξύ των Τεκτόνων...»
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Α.Α.Σ.Τ. είναι ένα από τα τρία συνηθέστερα συστήματα του Κυανού Τεκτονισμού, μαζί με τον Τύπο της Υόρκης και τον Τύπο της Αμίλλης. Οι Γάλλοι Ελευθεροτέκτονες εφαρμόζουν, από την δεκαετία 1990, τον Α.Α.Σ.Τ. περισσότερο από κάθε άλλο

Ροδοσταυρικό ΔείπνοΧθες πραγματοποιήθηκε ,υπό την Αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου  για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου  Σκωτικού Τύπου, το ετήσιο Ροδοσταυρικό Δείπνο. Σε μια άψογη  οργανωτικά βραδιά χάρη στο Σοφ. αδ. Α.Μ οι αδελφοί αναβίωσαν για μια ακόμη φορά ένα πολύ παλιό έθιμο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Ρ.Ν.Σ , οι Κραταιοί Αδελφοί του Υπάτου Συμβουλίου, καθώς και πλήθος αδ.  Ροδόσταυρων.

(Σημ. Blog: Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς αδελφούς <<διαφορετικών>> Τεκτονικών Δυνάμεων να μοιράζονται τον άρτο. Από μόνο του αυτό το γεγονός δείχνει πιο πρέπει να είναι το μέλλον του Ελληνικού Τεκτονισμού εάν αγαπάμε το Τάγμα, τους αδελφούς και τον άνθρωπο.)   
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ