Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Η Απόκρυφη Παράδοση της ΕυρώπηςΛόγω του ότι πολλοί είναι οι φίλοι του Blog οι οποίοι , μέσω mail, ρωτάνε διάφορα πράγματα σχετικά με τους Ναϊτες και την παράδοση του Χιράμ , θα ήθελα να τους προτείνω να διαβάσουν ένα εξαιρετικό βιβλίο του JP Craftson  με τίτλο ΄΄Η Απόκρυφη Παράδοση της Ευρώπης ΄΄.
Ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο ανασύρει από την αχλή του χρόνου την εξελικτική πορεία του αρχετυπικού μυητικού μύθου και εξιστορεί πως επιβίωσε τελικά στην Ευρώπη. Ξεδιπλώνοντας όλες τις λαϊκές παραδόσεις και τις απόκρυφες ερμητικές διηγήσεις για τη Μεγάλη Θεά, τους γιους της χήρας, το θρύλο του Χιράμ, τους διωκόμενους αιρετικούς, τους Ναΐτες Ιππότες, τους μυημένους στη βασιλική Αψίδα, μας αποκαλύπτει όλους τους Αγγέλους της Απωλείας… Μέσα από άγνωστες ιστορίες αναζήτησης και πολυθρύλητα χαμένα μυστικά μας παρουσιάζει μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη μελέτη .
Πιστεύω ότι διαβάζοντας θα τους λυθούν πολλές απορίες και θα εξετάζουν από άλλη οπτική γωνία οτιδήποτε έχει σχέση με την  γνωστή και άγνωστη ιστορία της Ευρώπης.
 Συγγραφέας:   Craftson J.P.
Έκδοση:   ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Άλλες πληροφορίες  
ISBN: 9604210823
Σελίδες:352

Το Περίζωμα


Το περίζωμα δεν είναι μια σύγχρονη ανακάλυψη . Στην πραγματικότητα , εάν στηριχθούμε στη Βίβλο αποτελεί το αρχαιότερο ένδυμα αφού στο κεφάλαιο της Γέννεσις αναφέρει ότι οι Πρωτόπλαστοι όταν είδαν τη γύμνια τους φόρεσαν ως ποδιά τα φύλλα συκής.

Περιζώματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε θρησκευτικές τελετές από τα αρχαία χρόνια από όλες σχεδόν τις θρησκείες. Στις  αρχαίες Αιγυπτιακές τοιχογραφίες  παρουσιάζονται τριγωνικές ποδιές με την κορυφή του τριγώνου προς τα επάνω και δείχνουν ότι ο φέροντας συμμετάσχει σε κάποιου είδους τελετή. Επίσης στις ίδιες τοιχογραφίες συναντάμε και τα τελετουργικά κολάρα ( <<κολάρα>> χρησιμοποιούνται και στον Τεκτονισμό) τα οποία αφορούσαν διακρίσεις που παραχωρούσε ο Φαραώ.

Στην Κίνα, αρχαίες μορφές θεών παρουσιάζονται με περιζώματα καθώς επίσης και σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως φαίνεται και στην εικόνα του αγαλματίδιου που ακολουθεί. Μάλιστα η θεότητα κρατάει και σφύρα , σύμβολο της εξουσίας και της δύναμης. 

Το  αρχαιότερο  τελετουργικό  περίζωμα χρησιμοποιήθηκε στη Παλαιστίνη από τον Ιερέα – Βασιλεία Μελχισελδέκ και χρονολογείται στα 2200 π.Χ ο οποίος χρησιμοποιούσε περίζωμα από λευκό δέρμα αρνιού. Όταν λοιπόν σε κάποιο Τυπικό ο Νεόφυτος ακούει ότι το περίζωμα που φορά είναι παλαιότερο του Ρωμαϊκού Αετού έχει και ιστορική διάσταση.

Η παράδοση θέλει τον Χιράμ να ζητά από όλους τους τεχνίτες να θυσιάσουν έναν λευκό αμνό, πριν ξεκινήσουν το μεγάλο έργο της ανέγερσης του Ναού του Σολομώντος από το δέρμα του οποίου έφτιαξαν και τις ποδιές εργασίας που χρησιμοποιούσαν.

Στους Μεσαιωνικούς χρόνους πέρα από τις ποδιές που χρησιμοποιούν οι τεχνίτες εμφανίζονται και τα δερμάτινα λευκά γάντια τα οποία τους προστάτευαν από τον ασβέστη.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ