ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μεγάλοι Τέκτονες -ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΥΡΗΣ


(Το παρακάτω βιογραφικό του αειμνήστου αδ. Μιλτιάδη Πουρή είναι <<αφιερωμένο>> στον Μητροπολίτη Πειραιώς με την ελπίδα να καταλάβει κάποια στιγμή τι πραγματικά πρεσβεύουν οι Τέκτονες)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΥΡΗΣ
Βιομήχανος – Μέγας Ευεργέτης του Πειραιώς – Μέγας Διδάσκαλος
1883 – 1969

Γεννήθηκε το 1883 στον Πειραιά. Ο πατέρας του Δημοσθένης Πουρής βουλευτής Πειραιώς ίδρυσε την πρώτη βιομηχανία ποτοποιίας στον Πειραιά το 1868.
Ο Μιλτιάδης Πουρής εσπούδασε Χημεία και Οικονομικά στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Μετά το θάνατο του πατέρα του αναλαμβάνει τη διεύθυνση του εργοστασίου με τον αδελφό του βουλευτή Πειραιώς και Τέκτονα Παναγιώτη Πουρή.
Ο Μιλτιάδης Πουρής διετέλεσε Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου, μέλος και Πρόεδρος ευαγών σωματείων, όπως η Αγιοταφική Εταιρεία, η Εταιρεία Φίλων του Λαού, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, το Άσυλο Αστέγων, το Λαϊκό Πανεπιστήμιο, ο Ερυθρός Σταυρός, το Τζάνειο Ορφανοτροφείο, η Αρχαιολογική Εταιρεία. Άνθρωπος σεμνός και ένθεος ευεργέτησε πλήθος εκκλησιαστικών οικοδομημάτων μετέχων ως επίτροπος διαφόρων Ναών. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ετίμησε τον Μιλτιάδη Πουρή με τον Σταυρό του Παναγίου Τάφου και ο Βασιλεύς Παύλος με τον Ανώτερο Ταξιάρχη Γεωργίου του Α΄ για τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε στο Έθνος.
Ο Μιλτιάδης Πουρής εισήλθε στον Τεκτονισμό το 1906 στη Στοά Αττικός Αστήρ Αθηνών. Το 1908 υιοθετήθηκε στη Στοά Καλαμίς και στη συνέχεια στη Στοά Μιαούλης Πειραιώς. Το 1929 αναδείχθη στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου.
Χάρις στις πρωτοβουλίες του Μιλτιάδη Πουρή ο Ελληνικός Τεκτονισμός απέκτησε τα ιδιόκτητα Μέγαρα Αθηνών και Πειραιώς, τα οποία και εγκαινίασε ως Μέγας Διδάσκαλος το 1930. Με δικές του ενέργειες αναγνωρίσθηκε το Τεκτονικό Ίδρυμα από την Πολιτεία το 1921. Λόγω της προσφοράς του ο Μιλτιάδης Πουρής ανακηρύχθηκε ισόβιος-επίτιμος-Μέγας Διδάσκαλος.

πηγή: Μεγάλη  Στοά της Ελλάδος

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011



Αγαπητοί φίλοι και Αδελφοί
To Blog δεν θα ενημερωθεί έως 29 Απριλίου 2011
Καλό Πάσχα σε όλους

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Καλό Πάσχα


Αγαπητοί φίλοι
Σας ευχόμαστε οι Άγιες ημέρες του Πάσχα να χαρίσουν σ’ εσάς και τις οικογένειες σας υγεία , χαρά και ελπίδα.

Μια Εκκλησία – Στοά του 1869



Ένα από τα παλαιότερα κτήρια στο Des Plaines του Ιλινόις των ΗΠΑ είναι η εκκλησία της περιοχής  η οποία παραχωρήθηκε στην κοινότητα από κάποιον Alferd Parson το 1869.

Η Εκκλησία είναι Γοτθικού ρυθμού και υπέστη  αρκετές τροποποιήσεις . Ως εκκλησία Μεθοδιστών γνώρισε μεγάλη φήμη και έφθασε το 1929 να αριθμεί 536 μέλη. Στη συνέχει πέρασε στα χέρια των Λουθηριανών έως το 1956 όπου και πέρασε στα χέρια των Τεκτόνων και συγκεκριμένα στη The Des Plaines Masonic Lodge 890.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ραφαήλ Ντε Σιγούρα - Η Ζωντανή Ιστορία του Ελληνικού Τεκτονισμού



Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου του 33 βαθμού για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ραφαήλ Ντε Σιγούρα γεννήθηκε στη Σμύρνη - από οικογένεια καταγόμενη από την Ισπανία - απ' όπου μετανάστευσε οικογενειακά στηνΑθήνα. Σπούδασε στο Δημόσιο Εβραϊκό Σχολείο Αθηνών, το 9° Γυμνάσιο Αθηνών και το Ιταλικό Λύκειο Αθηνών και συμπλήρωσε τις ανώτερες σπουδές του στις οικονομικές επιστήμες εκμανθάνοντας παράλληλα την Ιταλική, την Γαλλική, την Αγγλική και την Ισπανική γλώσσα. Ασχολήθηκε με το εμπόριο, την βιοτεχνία και αντιπροσώπευσε πολλούς μεγάλους οίκους βαρειάς Βιομηχανίας.
 
Κατά την διάρκεια της κατοχής ανέπτυξε αντιστασιακή δραστηριότητα για την οποία τιμήθηκε την 30η Δεκεμβρίου 1945 με τον Χαλκού Σταυρό.
Στον Τεκτονισμό εισήλθε την 18.3.1954 στην Στ. «Υψηλάντης», την 10.3.1955 έγινε ετ. και στις 9.2.1956 Διδ. Στα εργαστήρια του Σκωτικού Τύπου εισήλθε στις 20.5.1959 στο εργαστήριο Μυσταγωγία αρ. 5, στις 20.4.1965 στο εργαστήριο Φως αρ. 14, στις 14.2.1968 στο εργαστήριο Ιερουσαλήμ αρ. 1, στις 19.11.1975 (Σύνοδος 32°). Προήδρευσε επί 12 έτη του Αρείου Πάγου και 12 έτη της Συνόδου του 32°.Στις 8.4.1987 ανηγορεύθη Υπ. Μεγ. Γεν. Επιθεωρητής (33°) και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Υπ. Συμβούλιο από πολλές θέσεις, ως του Μεγ. Θησ., από την οποία βοήθησε αποφασιστικά στην αύξηση των οικονομικών δυνατοτήτων του Υπ. Συμβουλίου .
 
Εξελέγη Ύπατος Μεγ. Ταξιάρχης τον Νοέμβριο του 2007 για τριετή θητεία.
 
Εκπροσώπησε πολλά Ύπατα Συμβούλια ξένων κρατών και προ τριετίας ανεκηρύχθη επίτιμος Μεγ.Ταξιάρχης για την Γαλλία και τιμήθηκε το 2005 για την φιλανθρωπική του δραστηριότητα από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (μέλος του ADC).

Πηγή: http://supremecouncil33.blogspot.com/

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η Απόκρυφη Παράδοση της Ευρώπης



Λόγω του ότι πολλοί είναι οι φίλοι του Blog οι οποίοι , μέσω mail, ρωτάνε διάφορα πράγματα σχετικά με τους Ναϊτες και την παράδοση του Χιράμ , θα ήθελα να τους προτείνω να διαβάσουν ένα εξαιρετικό βιβλίο του JP Craftson  με τίτλο ΄΄Η Απόκρυφη Παράδοση της Ευρώπης ΄΄.
Ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο ανασύρει από την αχλή του χρόνου την εξελικτική πορεία του αρχετυπικού μυητικού μύθου και εξιστορεί πως επιβίωσε τελικά στην Ευρώπη. Ξεδιπλώνοντας όλες τις λαϊκές παραδόσεις και τις απόκρυφες ερμητικές διηγήσεις για τη Μεγάλη Θεά, τους γιους της χήρας, το θρύλο του Χιράμ, τους διωκόμενους αιρετικούς, τους Ναΐτες Ιππότες, τους μυημένους στη βασιλική Αψίδα, μας αποκαλύπτει όλους τους Αγγέλους της Απωλείας… Μέσα από άγνωστες ιστορίες αναζήτησης και πολυθρύλητα χαμένα μυστικά μας παρουσιάζει μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη μελέτη .
Πιστεύω ότι διαβάζοντας θα τους λυθούν πολλές απορίες και θα εξετάζουν από άλλη οπτική γωνία οτιδήποτε έχει σχέση με την  γνωστή και άγνωστη ιστορία της Ευρώπης.
 Συγγραφέας:   Craftson J.P.
Έκδοση:   ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Άλλες πληροφορίες  
ISBN: 9604210823
Σελίδες:352