Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Μεγάλοι Τέκτονες -ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΥΡΗΣ


(Το παρακάτω βιογραφικό του αειμνήστου αδ. Μιλτιάδη Πουρή είναι <<αφιερωμένο>> στον Μητροπολίτη Πειραιώς με την ελπίδα να καταλάβει κάποια στιγμή τι πραγματικά πρεσβεύουν οι Τέκτονες)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΥΡΗΣ
Βιομήχανος – Μέγας Ευεργέτης του Πειραιώς – Μέγας Διδάσκαλος
1883 – 1969

Γεννήθηκε το 1883 στον Πειραιά. Ο πατέρας του Δημοσθένης Πουρής βουλευτής Πειραιώς ίδρυσε την πρώτη βιομηχανία ποτοποιίας στον Πειραιά το 1868.
Ο Μιλτιάδης Πουρής εσπούδασε Χημεία και Οικονομικά στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Μετά το θάνατο του πατέρα του αναλαμβάνει τη διεύθυνση του εργοστασίου με τον αδελφό του βουλευτή Πειραιώς και Τέκτονα Παναγιώτη Πουρή.
Ο Μιλτιάδης Πουρής διετέλεσε Πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου, μέλος και Πρόεδρος ευαγών σωματείων, όπως η Αγιοταφική Εταιρεία, η Εταιρεία Φίλων του Λαού, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, το Άσυλο Αστέγων, το Λαϊκό Πανεπιστήμιο, ο Ερυθρός Σταυρός, το Τζάνειο Ορφανοτροφείο, η Αρχαιολογική Εταιρεία. Άνθρωπος σεμνός και ένθεος ευεργέτησε πλήθος εκκλησιαστικών οικοδομημάτων μετέχων ως επίτροπος διαφόρων Ναών. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ετίμησε τον Μιλτιάδη Πουρή με τον Σταυρό του Παναγίου Τάφου και ο Βασιλεύς Παύλος με τον Ανώτερο Ταξιάρχη Γεωργίου του Α΄ για τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε στο Έθνος.
Ο Μιλτιάδης Πουρής εισήλθε στον Τεκτονισμό το 1906 στη Στοά Αττικός Αστήρ Αθηνών. Το 1908 υιοθετήθηκε στη Στοά Καλαμίς και στη συνέχεια στη Στοά Μιαούλης Πειραιώς. Το 1929 αναδείχθη στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου.
Χάρις στις πρωτοβουλίες του Μιλτιάδη Πουρή ο Ελληνικός Τεκτονισμός απέκτησε τα ιδιόκτητα Μέγαρα Αθηνών και Πειραιώς, τα οποία και εγκαινίασε ως Μέγας Διδάσκαλος το 1930. Με δικές του ενέργειες αναγνωρίσθηκε το Τεκτονικό Ίδρυμα από την Πολιτεία το 1921. Λόγω της προσφοράς του ο Μιλτιάδης Πουρής ανακηρύχθηκε ισόβιος-επίτιμος-Μέγας Διδάσκαλος.

πηγή: Μεγάλη  Στοά της Ελλάδος
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ