Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Το σύνολο των γαλλικών τεκτονικών ταγμάτων τιμούν την επέτειο της γαλλικής κομούνας


Το σύνολο των γαλλικών τεκτονικών ταγμάτων τιμούν την επέτειο της γαλλικής κομούνας , όπου από τις πρόσφατες εκδηλώσεις είναι και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.
Και ένα ερώτημα: Αλήθεια πόσο μακριά είναι η ημέρα όπου οι Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις θα γιορτάζουν κάτι ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ;Και λίγη ιστορία

Η Παρισινή Κομμούνα ήταν η εργατική επαναστατική κυβέρνηση που εγκαθιδρύθηκε στο Παρίσι μετά την εξέγερση της εθνοφρουράς και των εργατών της πόλης και διήρκεσε από τις 26 Μαρτίου του 1871 μέχρι τις 28 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.
Με το τέλος του Γάλλο-Πρωσικού πολέμου το Παρίσι ήταν υπό Πρωσική κατοχή. Ο λαός και η εθνοφρουρά του Παρισιού ωστόσο, ενώ είχε αντέξει την Πρωσική πολιορκία για έξι μήνες, αρνήθηκαν την Πρωσική κατοχή αποκλείοντας τους Πρώσους σε μία μικρή περιοχή του Παρισιού και αστυνομεύοντας τα «σύνορα» της περιοχής αυτής. Η κυβέρνηση της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Αδόλφο Θιέρσο, φοβήθηκε ότι οι εργάτες του Παρισιού θα έπαιρναν τα όπλα της εθνοφρουράς και θα προκαλούσαν τους Πρώσους και έτσι στις 18 Μαρτίου ο Γαλλικός στρατός μπήκε στο Παρίσι. Η εθνοφρουρά του Παρισιού αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα. Ο στρατός υποχώρησε στις Βερσαλλίες και η κυβερνηση κήρυξε τον πόλεμο στις δυνάμεις που κρατούσαν το Παρίσι.

Στις 26 Μαρτίου το Παρίσι εξέλεξε καινούργιο δημοτικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Λουί Ογκίστ Μπλανκί (Louis Auguste Blanqui 1805-1881) που ήταν φυλακισμένος από την κυβέρνηση, και στις 28 Μαρτίου ανακηρύχθηκε η Παρισινή Κομμούνα. Ο στρατός της πόλης αντικαταστάθηκε από πολιτοφυλακή αποτελούμενη από όλους τους πολίτες που μπορούσαν να πολεμήσουν. Η Κομμούνα πήρε σχεδόν αμέσως μέτρα προς εύνοια των εργατών: επέβαλε πάγωμα των τιμών στα ενοίκια κατά την διάρκεια του πολέμου, απαγόρευσε στα ενεχυροδανειστήρια να πουλούν αγαθά καθώς οι εργάτες αναγκάστηκαν να βάλουν ενέχυρο τα εργαλεία τους κατά την διάρκεια του πολέμου, κρατικοποίησε την εκκλησιαστική περιουσία, ανέβαλε την υποχρέωση καταβολής των χρεών, εξίσωσε τους μισθούς των υπαλλήλων και τους επέβαλε ανώτατο όριο και κατάργησε τους τόκους.

O στρατός των Βερσαλλιών επιτέθηκε στο Παρίσι στις 2 Απριλίου και από τότε το Παρίσι βρισκόταν υπό συνεχή βομβαρδισμό. Όσοι Κομμουνάροι αιχμαλωτίζονταν εκτελούνταν αμέσως και το πλεονέκτημα του στρατού ήταν τέτοιο ώστε από τα μέσα Απριλίου σταμάτησε κάθε διαπραγμάτευση με το Παρίσι. Το τείχος της πόλης καταλήφθηκε στις 21 Μαΐου, αλλά η σκληρότερη αντίσταση σημειώθηκε στις ανατολικές εργατικές συνοικίες του Παρισιού όπου οι οδομαχίες συνεχίστηκαν για ακόμα οκτώ μέρες, που έμειναν στην ιστορία ως η "Ματωμένη Βδομάδα" (La semaine sanglante). Καθ' όλη την διάρκεια της επέλασης των κυβερνητικών στρατευμάτων θανατώθηκαν πολλοί άμαχοι, και σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές μόνο κατά τη "Ματωμένη Βδομάδα" σκοτώθηκαν 17.000 παριζιάνοι ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 30.000. Οι τελευταίοι εκατόν σαράντα επτά Κομμουνάροι εκτελέστηκαν το απόγευμα της 28ης Μαΐου στο νεκροταφείο Περ Λασέζ όπου είχαν οχυρωθεί, σε ένα σημείο που σήμερα είναι γνωστό ως Τοίχος των Κομμουνάρων. Οι απώλειες των κυβερνητικών το ίδιο διάστημα ήταν 1.000. Συγκριτικά, την περίοδο της τρομοκρατίας κατά την πρώτη Γαλλική Επανάσταση, που διήρκεσε ενάμισι χρόνο, οι νεκροί ήταν 19.000.

Ακόμα και μετά την πτώση του Παρισιού, τα αντίποινα συνεχίστηκαν και 4,500 με 7,000 Κομμουνάροι εξορίστηκαν στη Νέα Καληδονία, ενώ το Παρίσι παρέμεινε υπό στρατιωτικό νόμο για ακόμα πέντε χρόνια. Σε αρκετές άλλες πόλεις δημιουργήθηκαν κομμούνες προς συμπαράσταση στο Παρίσι οι οποίες κατεστάλησαν και αυτές, όπως στις πόλεις Σαιντ Ετιέν (Saint Etienne), Λε Κροζό (Le Creusot) και Μασσαλία.
Τα πιο γνωστά έργα που αναλύουν τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της Παρισινής Κομμούνας είναι  

Η 18η Μπρυμαίρ (9η Νοεμβρίου 1799) του Λουδοβίκου Βοναπάρτη του Καρλ Μαρξ, γραμμένο λίγο καιρό μετά το τέλος της Κομμούνας, και το Κράτος και Επανάσταση του Λένιν. Πληθώρα άλλων έργων σοσιαλιστών αναλυτών ασχολούνται με το θέμα. Η επίδραση της Παρισινής Κομμούνας στα επόμενα επαναστατικά εγχειρήματα των αρχών του εικοστού αιώνα υπήρξε μεγάλη, τόσο ως συμβόλου ως και του πρώτου πειράματος εργατικής-σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.

Πηγή Ιστορικών Στοιχείων : wikipedia
Φωτογραφίες από:  http://parispassion.canalblog.com/archives/2010/05/01/17754859.html

Πάρτε αποφάσεις ΤΩΡΑ
Η ελληνική οικονομία, πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στην οικονομική ύφεση και τη δημοσιονομική κατάρρευση.  Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι επιχειρήσεις προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού, οι δημόσιες υπηρεσίες μειώνουν τους μισθούς ενώ έχουν μειωθεί και οι συντάξεις. Οι σφραγισμένες επιταγές έχουν ξεπεράσει τα 1,7 δισεκ. ευρώ. Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι η αξία των μεταχρονολογημένων επιταγών που κυκλοφορούν στην αγορά ξεπερνάει τα 250 δισεκατ. ευρώ, τότε κινδυνεύουν όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και οι τράπεζες της χώρας.

Αναμφίβολα λοιπόν  η κρίση αυτή, τεχνητή ή κανονική, επιβαρύνει άμεσα κάθε Έλληνα πολίτη αναδεικνύοντας κατά την γνώμη και την ηθική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας εδώ και αρκετά χρόνια. Και το χειρότερο είναι ότι η οικονομική αδυναμία δεν φαίνεται να είναι κάτι το συγκυριακό αλλά κάτι το μακροχρόνιο που θα μας βάλει σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.
Μέσα σε αυτό λοιπόν το γκρίζο οικονομικά τοπίο δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αδελφοί των  οποίων τα οικονομικά τους  είναι σε άσχημη κατάσταση σε τέτοιο βαθμό που  δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τις Στοές τους. Και πολύ φοβάμαι ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε αδελφούς να αποχωρούν από τις Στοές και τα Παράπλευρα Σώματα ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Όταν πριν από αρκετούς μήνες είχα παρουσιάσει στη Στοά μου μια εργασία ( με τίτλο <<Δραπετεύοντας από τη Σκακιέρα>>) η οποία ανέφερε τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν έναν Τέκτονα να αποχωρήσει από την αδελφότητα είχα συμπεριλάβει και τον οικονομικό παράγοντα. Τότε κάποιοι αδελφοί είχαν παραξενευτεί και μάλιστα είχα ακούσει άποψη  όπως  ΄΄ μα καλά δεν θα έχει να διαθέσει κάποιος 250 ευρώ;΄΄   Δυστυχώς τα γεγονότα έρχονται να επαληθεύσουν αυτές τις  ανησυχίες.

Πιστεύω ότι θα είναι ντροπή για τον Τεκτονισμό να φθάσουμε στο σημείο να αναγκαστούν αδελφοί να εγκαταλείψουν τις Στοές (Ανεξάρτητα σε πια δύναμη ανήκουν ) λόγο οικονομικής αδυναμίας. Οφείλουν οι ηγεσίες να αναπτύξουν διαδικασίες , μηχανισμούς και αυτοματισμούς οι οποίοι θα προσανατολιστούν προς ενίσχυση των αδελφών.  Οφείλουν να χαράξουν πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει δράσεις  και πρωτοβουλίες  (κάποιες εφαρμόζονται εδώ και καιρό στις αγορές και έτσι δεν χρειάζεται να ξαναανακαλύψουν τον τροχό ) και να τις ενσωματώσουν στην κατάρτιση του προσεχούς προϋπολογισμού και οι οποίες πρέπει να κινούνται προς τις παρακάτω κατευθύνσεις:
1)    
       1) Σταδιακή μείωση της ετήσιας συνδρομής σε ποσοστό τουλάχιστον 20% ( όταν μισθοί του δημοσίου  και συντάξεις έχουν μειωθεί 10%)

2)     2)  Πρωτοβουλίες σταδιακής διεύρυνσης των εσόδων μέσω  α) Εκδηλώσεων β) Λαχειοφόρων αγορών γ) Γευμάτων δ) Δωρεών   ε) Ορθολογικές – Ρεαλιστικές από άποψη οικονομικής σκοπιμότητας κινήσεις. Για παράδειγμα  δεν είναι ανάγκη  σε Μεγάλο Εορτασμό η πρόσκληση να κοστίζει 70 ευρώ και να προσέρχονται 100 άτομα αλλά μπορεί να κοστίζει 40 ευρώ και να προσέρχονται 250).

3)   3) Περιστολή Δαπανών και Λειτουργικών Εξόδων

α) Μείωση του κόστους τις συντήρησης των κτιρίων μέσα από την εθελοντική προσφορά εργασίας των αδελφών.

β) Οικονομία στην ενέργεια (ΔΕΗ)

γ) Περιστολή έως ΑΝΑΒΟΛΗ αποστολών στο εξωτερικό των Μεγάλων Διδασκάλων και των αντιπροσωπειών των Μεγάλων Στοών εκτός εάν τα έξοδα αυτά καλύπτονται αποκλειστικά από τους ίδιους . Μπορούν μέσω επιστολών να ενημερώνουν τις Μεγάλες Στοές  ,που τους καλούν,  ότι δεν μπορούν να παραβρεθούν λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω  ότι υπάρχει Τεκτονικό  Τάγμα ( Φιλοσοφικό) όπου όχι μόνον η συνδρομή έχει καταστεί προαιρετική αλλά τα μέλη καλύπτουν τα έξοδά των ταξιδιών από την τσέπη τους.

Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν αλλά απαιτούν την προσήλωση των διοικούντων τα Τάγματα .Μπορούν οι στόχοι να πραγματοποιηθούν με την επίδειξη υπευθυνότητας και συνέπειας, διορατικότητας και ρεαλισμού στη λήψη των αποφάσεων με ΓΝΩΜΟΝΑ τον ΑΔΕΛΦΟ. Μακριά από ανέξοδες δόσεις υποσχεσιολογίας, αδιέξοδους δογματισμούς, μικροκομματικούς τακτικισμούς  και ανεύθυνες προσεγγίσεις.

Δημόδοκος
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ