Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Αύξηση Φωτός σε 28Σε μια μοναδικής ωραιότητας τελετή γεμάτη ενέργεια και έντονα συναισθήματα αποδόθηκε χθες 11/5/2011 στο Τεκτ. Μεγ. του Νέου Κόσμου , υπό την αιγίδα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, αύξηση φωτός σε 28.

Οι αδελφοί που αποτελούσαν την μυητική ομάδα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου οι αδελφοί που μυούνταν να αποκομίσουν τα μέγιστα.

Για άλλη μια φορά το Ύπατο απέδειξε εμπράκτως ότι τιμά όλα τα μέλη του ξεχωριστά προσπαθώντας μέσα από καλά οργανωμένα εργαστήρια και τελετές, σε όλους τους τομείς,  να υπηρετεί τον Τεκτονισμό και τους αδελφούς με ότι αυτό σημαίνει και όχι να αντιμετωπίζει αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές ενός Τέκτονα ως αγγαρεία.

Μια διαφορετική δωρεά


Μια ομάδα κηπουρών δημιούργησε τον κήπο του φωτός και του προβληματισμού για το Hampton Palace Flower Show του Ιουλίου. Το σημαντικό της είδησης είναι ότι μετά την έκθεση ο κήπος θα μεταφερθεί στο γηροκομείο του Λέστερ.

Για το σκοπό αυτό οι αδ. από το Leicestershire και το Rutland δώρισαν στην επιτροπή που συντονίζει την όλη προσπάθεια το ποσό των 11.000 λιρών.

Η υπεύθυνη της επιτροπής Adrian Walker είπε ΄΄ Οι ελευθεροτέκτονες μας έχουν βοηθήσει πολύ και στο παρελθόν καιι για το λόγο αυτό τους είμαστε ευγνώμονες. Ο κήπος θα είναι υπέροχος και θα φανεί χρήσιμος τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στις οικογένειες τους.΄΄

Ο κήπος θα περιλαμβάνει αρωματικά λουλούδια, και ένα μεγάλο μωσαϊκό από γυαλί.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ