Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Πόσο πάει

(Σημ. Blog: Ο φίλος του Blog Δικαιόπολις μας έστειλε το παρακάτω κείμενο το οποίο παρουσιάζουμε αυτούσιο.)


Τι συμβαίνει στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος;

Η Μεγάλη Στοά ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια από αδελφούς που απαίτησαν ένα καθαρό και ελεύθερο τεκτονισμό απαλλαγμένο από την απαξίωση και την φασιστική νοοτροπία της Αχαρνών, μια Στοά όπου το Ελευθερία - Ισότης - Αδελφότης θα αποτελούσε τους θεμέλιους λίθους . Παράτησαν τα Μέγαρα τις πολυτέλειες και τη σιγουριά που τους προσέφερε το Τεκτονικό κατεστημένο και άρχισαν από την αρχή να χτίζουν την ελεύθερη και προοδευτική στοά που ονειρεύτηκαν. Τα προβλήματα ήταν πολλά αλλά σε όλα τελικά βρίσκονταν μια λύση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις στο όνομα της αδελφότητας αφού ο μόνος σκοπός τους ήταν να προχωρήσουν μη φειδόμενοι σωματικού και πνευματικού κάματου.

Την εποχή του Ιωαννίδη η ΕΜΣΤΕ έφτασε πάλι στην κορύφωση της.

Ξεπερνώντας τα 1000 μέλη, με ενεργές στοές σε όλη την Ελλάδα και ένα νέο κύμα διεθνών αναγνωρίσεων τα πάντα έδειχναν ευοίωνα αφού είχε παγιωθεί ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης . Είναι η εποχή που αποφασίστηκε να δοθεί η εξουσία σε νεότερους και αυτό έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από όλους. Και στο σημείο εκείνο, πέρα από κάθε προσδοκία και εκτίμηση αρχίζει η μεγάλη ανατροπή.

Οι «ισόβιοι» Μεγάλοι διδάσκαλοι των επαρχιών, επαΐοντες των Τεκτονικών ιδεών έβγαλαν όλη την μικροαστική αυταρχικότητα φερόμενοι ως φεουδάρχες περασμένων εποχών με απίθανες αποφάσεις πάνω στα μέλη τους οδηγώντας και τη Βόρειο Ελλάδα και την Πελοπόννησο σε διάλυση.

Η διστακτικότητα ή ηπιότητα αντίδρασης της κεντρικής διοίκησης εκλήφθηκε ως φόβος και έδωσε το περιθώριο στους επαρχιακούς να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Παρ' όλα αυτά σε εκείνη τη διοίκηση αναγνωρίστηκε η σπουδαία επέκταση στις διεθνείς σχέσεις. Η συμμετοχή στις συναντήσεις των Κανονικών Μεγάλων Στοών της Ευρώπης έφερε για πρώτη φορά την ΕΜΣΤΕ και την ΜΣ της Ελλάδος στο ίδιο τραπέζι. Εκεί επεξεργάστηκαν για πρώτη φορά ένα σχέδιο συνένωσης.

Το σχέδιο ήταν απλό και λάμβανε υπ όψη τις εξής παραμέτρους:

- Οι Μεγάλοι Αξιωματικοί της Αχαρνών είναι μόλις 11 και όλοι εκλέγονται από τη βάση. Αντίθετα στην ΕΜΣΤΕ είναι πάρα πολλοί, εναλλάσσονται συνεχώς ανά έτος και τοποθετούνται με αποκλειστική απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου που είναι και ο μόνος που εκλέγεται. Αρά οι εκατοντάδες διατελέσαντες αξιωματούχοι δεν μπορεί να έχουν το ίδιο «βάρος» με τους 15-16 συνολικά της Αχαρνών που είναι ενεργοί ή πρώην εν ζωή και έχουν εκλεγεί από τη βάση.

- Η ΕΜΣΤΕ έχει μια περιουσία την οποία θα έπρεπε να συνεχίσει να την κατέχει.

Η πρόταση λοιπόν ήταν να δημιουργηθεί ένα είδος περιφερειακής Μεγάλης Στοάς ως μέρος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, με δικούς του εσωτερικούς κανόνες και περιουσία, που στην πραγματικότητα θα είναι η πρώην ΕΜΣΤΕ.

Οπωσδήποτε ένα πρώτο σχέδιο χωρούσε πολύ διαπραγμάτευση και βελτίωση.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ