Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Να τους τα πεις...

Ακόμη και τώρα αδέλφια, σ’ αυτήν την δύσκολη εποχή που ζούμε τρωγόμαστε. Η πατρίδα αναστενάζει κάτω από την μπότα του οικονομικού κατακτητή και εμείς τρωγόμαστε για διαδοχές, αξιώματα, κανονικότητες και αναγνωρίσεις. Στενάζει η Πατρίδα μας στενάζει και ο Τεκτονισμός κάτω από πολιτικού τύπου διοικήσεις.


Εξοργίζομαι

Δεν το χωράει ο νους μου

Δεν θέλω να σωπάσω πια

Οι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι , και όχι μόνον, βρίσκονται απέναντι πια σε μια Τεκτονική Οικογένεια που ξυπνάει από τον λήθαργο των αξιωμάτων και των αναγνωρίσεων και είναι έτοιμη να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν και όχι αυτά που της πετάνε.

Δεν έχει σημασία εάν ο αδελφός που έχω απέναντι μου ανήκει στην Αχαρνών ή στην Ερεσού ή στην Κοδριγκτώνος ή δεν ξέρω εγώ που. Έχει σημασία ότι είναι αδελφός και ότι μαζί θα βαδίσουμε το δρόμο που διαλέξαμε. Έχουμε χιλιάδες λόγους να καμαρώνουμε που είμαστε Τέκτονες. Δεν έχουμε κανέναν να μας χωρίζει.

Δεν ξέρω αλήθεια τι μπορούμε να κάνουμε

Δεν ξέρω αν θέλουμε να κάνουμε κάτι

Δεν ξέρω αν έχουμε υπνωτιστεί από τις δηλητηριώδεις δαγκάνες του Τέρατος που λέγεται εγωισμός και ματαιοδοξία και δεν αντιδρούμε .

Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι εάν δεν αφυπνιστούμε τότε στο μέλλον πιθανώς να μην υπάρχουμε.

Αφιερώνω λοιπόν το τραγούδι που ακολουθεί σε όσους το αξίζουν. Βάλτε στη θέση του Καραϊσκάκη τον εαυτό σας , ανοίξτε δυνατά τη μουσική , κλείστε τα μάτια και………

(Λόγω του ότι το τραγούδι περιέχει πιπεράτες εκφράσεις ζητώ προκαταβολικά συγνώμη )

Ακούστε το μέχρι το τέλος .  Αξίζει
 
Δημόδοκος

Ας υποκλιθούμε και ας ξυπνήσουμε(Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Ελληνικού Τεκτονικού Forum. Συγχαρητήρια στους συντελεστές για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν)
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM δημοσιεύει ένα ντοκουμέντο του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Πρόκειται για την επιστολή της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος, με ημερομηνία 1.9.1893, που υπογράφει ο Μεγ. Γραμ. Στέφανος Στεφάνου 33ος και απευθύνεται προς τον Ιωαν. Καραγεωργιάδη, ιδρυτή του Ελληνικού Τεκτονισμού της Κύπρου, παραμονάς της εγκαταστάσεως της πρώτης Ελληνικής Κυπριακής Στοάς ΖΗΝΩΝ.

Ο αείμνηστος Καραγεωργιάδης είχεν μεταφέρει προς την Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος τις θέσεις της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας ότι δεν είναι δυνατόν η νέα στοά να υπαχθή υπό την Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος.

Παρά ταύτα η Μεγάλη Ανατολή της μικράς και φτωχής Ελλάδος, που δεν μπορούσε να βοηθήσει ούτε καν δια την αγοράν των περιζωμάτων των μελών της στοάς ΖΗΝΩΝ, προχωρά στην επιτέλεση του Εθνικού και Τεκτονικού καθήκοντός της και εγκαθιστά την Στοάν.

Στην τελευταία παράγραφο της επιστολής της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος αναφέρεται «…Όσω δ αφορά την δήθεν δυσμένειαν της Μ. Αν. της Αγγλίας προς την υμετέραν Σ. Στοάν, δεν δυνάμεθα να αποδώσωμεν μεγάλην σημασίαν καθ όσον ουδέν δικαίωμα κέκτηται επί της Κύπρου ουδέ δικαιούται να εκφράση δυσμένειαν η άλλο αίσθημα επί τη ιδρύσει εν τη νήσω Στ. υπό την αιγίδα της Μεγ. Αν της Ελλάδος….»

Επίτιμος Μεγ. Διδάσκαλος και Ύπατος Μεγ. Ταξιάρχης τότε ήταν ο πρίγκιψ Δημήτριος Ροδοκανάκης 33ος, Μεγ. Διδ. ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Νικ. Δαμασκηνός 33ος και το συμβούλιο κοσμούσαν επιφανείς Ελευθεροτέκτονες μεταξύ των οποίων και ο Ερν. Τσίλερ 33ος , καθηγητής του Πολυτεχνείου.

Στην κορυφή του εγγράφου είναι η σφραγίδα του Μ.Δ. της Μ.Α.Τ.Ε. με το έτος ιδρύσεώς της 5868 (1868).

Ας υποκλιθούμε και ας σιγήσουμε.

(Σημ. Blog : Θα ήθελα να προσθέσω στον κείμενο άλλη μια πρόταση.)
Ας υποκλιθούμε και ας ξυπνήσουμε......
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ