Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΕΜΣΤΕ - Επιτροπή Μονίμων Σισυφιακών Ταξιδευτών Εξωτερικού.

(Το παρακάτω κείμενο ανήκει σε φίλο του Blog . Το δημοσιεύουμε όπως ακριβώς το έστειλε.)Θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μου για αυτό που συμβαίνει με τα Ταξίδια που πραγματοποιούν στο Εξωτερικό οι διοικήσεις των Τεκτονικών Ταγμάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη σπατάλη η οποία δεν θα έπρεπε να γίνεται σ ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δεν θα μιλήσω γενικά και αορίστως αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΜΣΤΕ ,στην οποία και ανήκω. Θα έλεγα ότι μερικοί έχουν προσδώσει μια άλλη ερμηνεία στα αρχικά ΕΜΣΤΕ σε : Επιτροπή Μονίμων Σισυφιακών Ταξιδευτών Εξωτερικού. Το Σισυφιακών προέρχεται από την αρχαία Ελληνική μυθολογία. Όπως ο Σίσυφος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια σπρώχνοντας το βράχο μέχρι την κορυφή του βουνού και την τελευταία στιγμή του γλιστρούσε και κατρακυλούσε στην πλαγιά έτσι και κάποιοι υπεύθυνοι της ΕΜΣΤΕ βολοδέρνουν δεξιά και αριστερά χωρίς να παράγουν ουσιαστικό έργο.

Νομίζω ότι οι διεθνείς σχέσεις σαφώς και δεν είναι κακές και εξάλλου αποτελούν στοιχείο της Τεκτονικής παράδοσης. Όμως μπορείς, αντί για μια επίσκεψη στην Νότιο Αφρική, να στείλεις μια επιστολή αναφερόμενος ότι δεν μπορείς να παραβρεθείς λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Και εάν δεν το πιστεύεις τουλάχιστον κάντο για τα μάτια του κόσμου , για να μην προκαλείς το δημόσιο (τεκτονικό) αίσθημα.

Το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο οι διοικούντες την ΕΜΣΤΕ έχουν πραγματοποιήσει 9 ταξίδια στο εξωτερικό δεν δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω ταξίδια:

10/6/2010 Σκωτία

31/7/2010 Ν. Αφρική

9/10/2010 Connecticut

9/10/2010 Δουβλίνο

11/10/2010 Pennsylvania

20/11/2010 Gabon

3/2/2011 Σκωτία

18/4/2011 Ιταλία

7/5/2011 Εσθονία

Πραγματικά δεν γνωρίζω πόσο κόστισαν. Από τις πτωχές μου όμως γνώσεις πιστεύω ότι θα κάλυπταν τις ετήσιες συνδρομές αρκετών αδελφών οι οποίοι βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Ανοιχτή Πολιτική Τοποθέτηση


Η Μεγάλη Δημοκρατική Ανατολή της Ιταλίας (Grande Oriente Italia Democratiko) συμπράττει σε μια πολιτική υποστήριξης και προώθησης συγκεκριμένων πολιτικών στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Καλούν όλους τους Ελευθεροτέκτονες και τους οικείους τους να πάρουν συγκεκριμένη θέση υπέρ συνδυασμών που συνδέονται με το κόμμα του Σ. Μπερλουσκόνι ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στις σημαντικότερες πόλεις, όσον αφορά στην έκβαση του αποτελέσματος, Τορίνο, Νάπολη, Μπολόνια και Μιλάνο.

Να σημειωθεί ότι ο Μπερλουσκόνι έχει καταδικαστεί από την Ιταλική δικαιοσύνη για την συμμετοχή του στην Τεκτονική (επί της ουσίας Αντιτεκτονική ) Στοά Propaganda 2 (P2)

Η απόδειξη πληρωμής του Μπερλουσκονι προς τη Στοά του
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ