ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ένας πραγματικός Τέκτονας

Χθες ήταν μια πολύ δύσκολή ημέρα για όλους μας . Μια μέρα από αυτές που δεν θέλεις να έλθουν και που παρακαλάς να μην ξαναζήσεις. Μελαγχολικός καθισμένος στο γραφείο μου κάπου στο κέντρο της Αθήνας αυτά τα άσχημα συναισθήματα διέκοψε η επίσκεψη ενός αδελφού.

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τίποτε άλλο παρά μόνο για τα συναισθήματα που μου προκάλεσε η συνομιλία μαζί του και η στάση του. Είναι πραγματικά άξιο λόγου να βλέπεις έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρετεί τόσα χρόνια το θεσμό να σου μιλάει με τόση θέρμη και αγάπη για την αδελφότητα λες και μπήκε στον Τεκτονισμό μόλις χθες. Είναι απίστευτη η αγάπη του για τους αδελφούς παρά τις πικρίες που κατά καιρούς του προσέφεραν <<απλόχερα>> κάποιοι. Αυτός , γλυκομίλητος, έχοντας να πει ένα καλό λόγο για όλους και για όλα εκφράζει μια πίστη για το σύστημα που εκτιμώ ότι λίγοι θα νιώθουν έτσι. Και το δάκρυ του όταν μιλούσε για την πατρίδα, για τον Έλληνα σε έκανε να ανατριχιάζεις .

Αδελφέ σε ευχαριστώ και ελπίζω στην Τεκτονική μου πορεία να συναντήσω όχι πολλούς αλλά δυο – τρεις σαν εσένα.


Σου αφιερώνω τους παρακάτω στίχους που έγραψα σε μια χαρτοπετσέτα ευθύς μόλις έφυγες .



Όταν δακρύζει ένα παιδί

σαν κλαίει ένας μεγάλος.

Πόσο νομίζεις πως μπορείς

να δεις πως κάποιος άλλος

Θα καταφέρει να σου πει

λόγια γλυκά και αλήθειες

Αυτά που τόσο έψαχνες

και που ποτέ δε βρήκες.



Είναι μεγάλη η χαρά

που δίνεις στη ζωή μου

Σαν με τα λόγια σου ακουμπάς

το νου και την ψυχή μου

Ποτέ μην κρύψεις της καρδιάς

τον Πλούτο που κατέχεις

Και όταν το δάκρυ σου κυλά

Σ’ εμάς να ανατρέχεις.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΣ.


(O αδ. Ανδρέας Μπλαμούτσης μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευθεί μια εξαιρετική εργασία του επιτρέποντάς μας να την μοιραστούμε μαζί σας. Θα προτείναμε σε κάθε αδελφό όχι απλώς να τη διαβάσει αλλά να τη μελετήσει. Επίσης είναι ένα εξαιρετικό δείγμα για τους αμύητους προκειμένου να καταλάβουν το πνευματικό έργο που παράγεται εντός των Στοών)



Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΣ.

Ένα βασικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί συνήθως τους περισσοτέρους μας, αλλά πάντως όπωσδήποτε εμένα, είναι η συνέπειά μας προς τους ειλημμένους όρκους μας. Εάν δηλαδή ανταποκρίνονται στα πραγματικά σημερινά πιστεύω μας ή απλώς συγκαταβατικώς αποδεχόμεθα κάποιες θέσεις μόνον και μόνον δια να είμεθα εις θέσιν να παραμένουμε στην ομάδα αυτή, με τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί πολύ πριν την είσοδό μας, σε εποχές πολύ διάφορες από την σημερινή, και τους όρκους μιάς άλλης ηλικίας και πνευματικής ωριμάνσεως.

Το σύνολον των γνώσεων της εποχής εκείνης πού ασφαλώς ήσαν καθοριστικές για την δημιουργία των τυπικών εν τη ευρεία εννοία των, ήσαν αναμφισβήτητα πολλαπλώς ολιγώτερες των σημερινών. Αποτέλεσμα τούτης της αληθείας είναι το γεγονός ότι σήμερον προσφέρονται περισσότεροι, πάμπολλοι, τρόποι αναλύσεως των θεμάτων και επομένως πολλές διαφορετικές καταλήξεις συμπερασμάτων. Άλλες οι τότε αναγκαίες προϋποθέσεις άλλες οι σημερινές

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πορτσμουθ Στοά 275 ετών


Πόρτσμουθ ΗΠΑ: Τέκτονες από την Στοά του Αγ. Ιωάννη αλλά και από όλες τις Στοές της χώρας πήραν μέρος στη γιορτή για τον εορτασμό των 275 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της παλαιότερης Στοάς στη Βόρειο Αμερική.

Ο εορτασμός άρχισε με την 159η πορεία που ξεκίνησε από το Middle Street και περνώντας μέσα από την πόλη κατέληξε στο ναό του Αγ. Ιωάννου.

Ο αδ. Tim Nierart Σεβάσμιος της Στοάς δήλωσε: ΄΄ Η παρέλαση αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για τον εορτασμό όπου θα διαρκέσει μια εβδομάδα. Έχουμε καλέσει αδελφούς από Στοές με το όνομα του Αγ. Ιωάννου από όλο τον κόσμο. Η Στοά μας ιδρύθηκε το 1736΄΄

Όλοι στην ίδια Στοά


Στην ίδια Στοά ένας Μουσουλμάνος, ένας Ορθόδοξος και ένας Εβραίος; Μήπως αυτό είναι αστείο; Όχι δεν είναι αστείο είναι μια πραγματικότητα η οποία αν και στηρίζεται σε μια βασική αρχή του Ελευθεροτεκτονισμού δεν έβρισκε τα περασμένα χρόνια μεγάλη εφαρμογή καθώς υπήρχε η τάση να δημιουργούνται Στοές όπου οι αδελφοί είχαν θρησκευτική ταύτιση.

Τα τελευταία χρόνια ,όπως λένε ειδικοί ερευνητές, οι δεκαετίες παρακμής του Τεκτονισμού σταμάτησαν και έχει αρχίσει η ανάπτυξη καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νέων μελών και μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 35-40 ετών. Επίσης πέρα από τις θρησκείες που προαναφέραμε εισέρχονται και Ινδουιστές, Βουδιστές κ.α.

O Ramsay El ATM μουσουλμάνος Λιβυκής καταγωγής αναφέρει χαρακτηριστικά ΄΄ Όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια όταν ο καθηγητής μου μου μίλησε για τον Ελευθεροτεκτονισμό. Μελετώντας διαπίστωσα ότι δεν έρχεται σε σύγκρουση με την πίστη μου. Στη Στοά μου οι περισσότεροι είναι Χριστιανοί , αυτό όμως δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα καθώς η μόνη προϋπόθεση είναι η πίστη σε ένα ανώτερο Ον το οποίο όμως δεν προσδιορίζεται. ΄΄

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τέλος δεν υπάρχει.......


(Το παρακάτω κείμενο ανήκει σε νεομύητο αδελφό ο οποίος μας έκανε την τιμή να μας επιτρέψει να το μοιραστούμε μαζί σας)

Μην πλανόμαστε πλάνην οικτρά κύριοι! "Τέλος" δεν υπάρχει.. λέξεις όπως αυτή είναι προιόν της ανθρώπινης διανοίας..εμείς τη φτιάξαμε για να θέτουμε δικά μας όρια, να κάνουμε πλάνα και να οργανωνόμαστε γενικώς..αλλά στη φύση τέλος δεν υπάρχει..τα πάντα λειτουργούν κυκλικά! τα λέλουδα που σαπίζουνε θρέφουνε τη γής, για να βγούνε άλλα λέλουδα..τα αστεράκια τα λαμπρά δεν ψοφάνε..Τραντάζονται, σκάνε και αλλάζουν μορφή...Kαι από τις στάχτες των εκκολάπτονται νέα αστέρια και πλανήτες.. και η γής από επιθανάτιο ρόγχο αστέρα βγήκε! Φοβερά πράματα! Δεν υπάρχει τέλος..ακόμη και ο θάνατος δεν είναι τέλος...αν ήταν τέλος και καταστροφή, θα ήτο ενάντια στις αρχές της φύσεως πράμα που δε στέκει..ας αφήσουμε τα του φιλοσοφίζειν όμως και ας καταλάβουμε ότι ούτε και για τα όσα ζούμε αυτή την περίοδο υπάρχει τέλος...για το Grecia μιλώ και για την πιθανότητα χρεοκοπίας.. η φύση διέπει ακόμη και τις πιό αρρωστημένες κοινωνίες των ανθρώπων, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο..το θέμα λοιπόν δεν είναι το τέλος, άλλα το αν και πόσο θα αντέξουμε ως έθνος το μεταβατικό αυτό κύκλο, από την πιθανή ανακοίνωση της χρεοκοπίας μέχρι τον πιθανό ορθοποδισμό..θα μάθουμε να κοιτάμε όχι μοναχά την πάρτη μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά -ή έστω να το προσπαθήσουμε-;; θα καταφέρουμε να επιτύχουμε μία στροφή στη διαφορετικότητα παρά στην ανισότητα, στην ουσιαστική αγάπη παρά στο μίσος και την καχυποψία, στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης παρά στον περιορισμό τους; θέλω να ελπίζω πως ΝΑΙ, αλλά ας μην βιαστούμε να απαντήσουμε! Οι συνθήκες (κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικο-πολιτισμικο-ψυχολογικές) δεν είναι οι ίδιες με αυτές που επικρατούσαν πριν 60-70 χρόνια.. Γι’αυτό η λαμογιά και η αποθέωση του τίποτα μπορεί και πάλι να αναδυθούν μετά από αυτό το «πέρασμα»..ένα είναι το σίγουρο πάντως, χωρίς να θέλω να συνομωσιολογήσω.. η κατάσταση τη σήμερον ημέρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, ορίζει αδιαμφισβήτητα συνθήκες πειραματικές, όπου συμπεριφορές, αντοχές, ανθρώπινες αξίες και ιδέες δέχονται καταστροφικές καταπονήσεις. Δε λέω ότι ντε και καλά κάποιος το σχεδίασε αυτό, αλλά ας αναλογιστούμε τί συμβαίνει..Και το πείραμα είναι σε εξέλιξη ακόμη..


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σε ποιόν ανήκει το κτήριο της Ερεσού;

(Αναδημοσίευση από το blog www.tekton33.com)


Επειδή κάποιοι μετά από 25 χρόνια λένε ότι τους κατέβει για Σεβ και πρ Σεβ. εμείς παρουσιάζουμε τον πρώτο απολογισμό της ΕΜΣΤΕ , με την θέληση των ιδρυτών της και το ερώτημα γιατί οι επόμενες διοικήσεις δεν εκτέλεσαν τη δίκαιη αυτή θέληση μετά από τόσα χρόνια


Texas Scottish Rite Hospital for Children (TSRHC)


Στις 15 Ιουνίου το Texas Scottish Rite Hospital for Children (TSRHC) απένειμε 19 υποτροφίες σε μαθητές ,οι οποίοι είχαν στο παρελθόν νοσηλευτεί, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα μέλη του Δ/Σ του τμήματος υποτροφιών, σε μια συγκινητική εκδήλωση που συμμετείχαν γονείς αλλά και ασθενείς έδωσαν τις υποτροφίες στους μαθητές καθώς επίσης τίμησαν και 13 φοιτητές που στο παρελθόν είχαν πάρει υποτροφία και τώρα ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους.

Να σημειωθεί ότι στα 25 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος έχουν δοθεί πάνω από 2.600.000 δολάρια .

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κλειδόλιθος - Περί αποδείξεων ο λόγος




(Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους αναγνώστες του blog που τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε συνέχεια με θέματα που αφορούν την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Οι εξελίξεις όμως είναι καταιγιστικές και το ενδιαφέρον των αδελφών τεράστιο αν κρίνουμε από τα e-mails που λαμβάνουμε καθημερινώς.)

Πριν από λίγο ήλθε στην κατοχή μας μέρος της Εισηγητικής Έκθεσης του Γενικού Κανονισμού του Εκπολιτιστικού Φιλανθρωπικού Φιλοσοφικού Συλλόγου <<Ο Κλειδόλιθος>>.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Άρθρο 13 με τίτλο Υλοποίηση Προϋπολογισμού όπου αναφέρεται ο τρόπος που γίνονται οι εισπράξεις με την συνδρομή των Ταμείων των επί μέρους Φιλοσοφικών Ομάδων (Στοών - εργαστηρίων). Στο άρθρο αυτό ορίζεται ρητώς ότι ‘’ κάθε ταμίας εφοδιάζεται με ενιαίου τύπου (κατασκευασμένο από το ΔΣ του Κλειδόλιθου) Στελέχη Τετραπλοτύπων Αποδείξεων , βάσει Πρωτοκόλλου Παράδοσης Παραλαβής το οποίο προσυπογράφει πέραν του Ταμίου του Κλειδολίθου και του Ταμίου της Φιλοσοφικής Ομάδας και ο Πρόεδρος και Ταμίας τους οικείου Τμήματος.’’ Και συνεχίζει..
‘’Όλες οι εισπράξεις γίνονται με τις παραπάνω αποδείξεις και μόνον, απαγορευμένης αυστηρότητα, επί ποινής διαγραφής από τον Κλειδόλιθο, της χρήσεως άλλων αποδείξεων ή προχείρων σημειωμάτων’’

Όπως όλοι γνωρίζουν στην ΕΜΣΤΕ ως αποδείξεις για τα μυητρα και τις συνδρομές χρησιμοποιούνται απλές αποδείξεις (διπλότυπες όπως της φωτογραφίας) οι οποίες υπογράφονται από τον Ταμία της Στοάς και τον αδελφό που πληρώνει  τη συνδρομή του ενώ στην περίπτωση καταβολής συνδρόμων από την Στοά προς το θησαυροφυλάκιο της ΕΜΣΤΕ χρησιμοποιείται πάλι μια απλή διπλότυπη απόδειξη υπογεγραμμένη από τον Ταμία της Στοάς και της αρμοδίου υπαλλήλου (διαθέτω πολλές τέτοιες αποδείξεις στο προσωπικό μου αρχείο όπως και πολλοί άλλοι αδελφοί).

Δεν υπονοούμε τίποτα με το παραπάνω κείμενο αλλά αν όντος ισχύει το παραπάνω άρθρο στον Γενικό Κανονισμό σίγουρα κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το λόγο που ατόνησε το συγκεκριμένο άρθρο του Γενικού Κανονισμού.

Εξώδικος Επιστολή προς Μεγάλο Αξιωματικό της ΕΜΣΤΕ




(Αγαπητοί φίλοι του Blog. Η παρακάτω εξώδικος επιστολή δημοσιεύεται κατόπιν σχετικής αδείας του συντάκτη. Η μόνη αλλαγή που έγινε από την συντακτική ομάδα είναι η αφαίρεση του ονόματος του παραλήπτη για τυπικούς λόγους 

Εξώδικος Επιστολή

Προς τον κο ………………..Πρώην Αντιπρόεδρο, Πρόεδρο (Μεγάλο Διδάσκαλο) και νυν Γενικό (Μεγάλο) Γραμματέα της άτυπης ένωσης προσώπων με τον τίτλο Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και των θυγατρικών και αδελφών αυτής άτυπων ενώσεων που υπό την υψηλή της διεύθυνση στεγάζονται στο επί της οδού Ερεσού 38 Α κτιρίου στα Εξάρχεια.

 Αγαπητέ φίλε ……... Επί πολλά χρόνια είμαι μέλος σε υπό την αιγίδα της ΕΜΣΤΕ ομάδες (στοές) που στεγάζονται στην οδό Ερεσού . Σε όλες αυτές είχες και έχεις σταθερά ενεργό ρόλο στην διοίκησή τους. Πριν από μερικά χρόνια μας πληροφόρησες ότι η Εφορία έβαλε ένα πρόστιμο 80.000 ευρώ για παρατυπίες στον φόρο αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου. Ο Φόρος αυτός επιμερίστηκε και πληρώθηκε από όλους μας μέσω των συνδρομών που δίνουμε προς την Εθνική Μεγάλη Στοά και με υποτιθέμενες δωρεές ως «Εισφορά για το Κτήριο» για να υπάρχει - όπως μας είπατε- η φορολογική νομιμοποίηση. Επειδή υπάρχει η φήμη ότι το κτήριο ανήκει σε έναν σύλλογο με την ονομασία Κλειδόλιθος όπου όλοι νομίζαμε, όπως έλεγες, ότι είμαστε αυτοδίκαια μέλη και η συνδρομή που εισπράττει η ΕΜΣΤΕ είναι σαν συνδρομή και για τον σύλλογο (που δεν εμφανίζει επίσημα συνδρομές), αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως δεν είναι έτσι και επειδή δεν γνωρίζουμε νομικά και διοικητικά όσο εσύ που κατέχεις τα ανώτατα αξιώματα για περισσότερο από δέκα χρόνια, σε ρωτάμε με την πείρα σου ως επί σειρά ετών πρόεδρος και τώρα Γενικός (Μεγάλος) Γραμματέας να μας πληροφορήσεις: - Είναι το κτήριο περιουσία του Κλειδόλιθου; - Ποιοι αποτελούν τη διοίκησή του; - Πως και από ποιους εκλέγεται η διοίκηση; - Ποιοι είναι τα μέλη του; - Πως γίνεται κάποιος μέλος, χωρίς να υποβάλλει αίτηση; - Ποιοι είναι ταμειακώς εντάξει; Δεν μου αρέσει η σχετική έκφραση αλλά είμαι υποχρεωμένος να επιφυλαχτώ των Νομίμων δικαιωμάτων μου καθώς και των δικαιωμάτων όσων αδελφών με εμπιστεύτηκαν και να σε πληροφορήσω ότι αν δεν έχουμε απάντηση εντός 48 ωρών θεωρούμε πως μας δίνεις το δικαίωμα να πράξουμε κατά συνείδηση.

 Φιλικά Άγγελος Μπαβέλας

Ώρα αποφάσεων για την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος




(Σημ. Blog  :Εν ‘όψη της  αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων  (ΣΓΥ)της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος αναδημοσιεύουμε από το Blog Tekton 33 διαπιστώσεις αλλά και ερωτήματα που θα πρέπει αύριο το βράδυ, μετά  το πέρας της συνεδρίασης ,να έχουν απαντηθεί . Διαφάνεια  τώρα. )

Μετά τα όσα πρόσφατα συνέβησαν στην οδό Ερεσσού ζητήσαμε τον άμεσο έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές με στόχο τόσο να εντοπισθούν οι παρατυπίες και οι υπεύθυνοί τους όσο κυρίως για να αποκατασταθεί η αρνητική αξιοπιστία της ΕΜΣΤΕ.
Κατά το παρελθόν είχαν συμβεί πολλά και μεγάλα σκάνδαλα που προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή και ηθική ζημιά στην ΕΜΣΤΕ.
Δεν υπήρξε έλεγχος αυτών, όπως δεν υπήρξε εντοπισμός των υπευθύνων και αναζήτηση της αποζημίωσης την οποίαν έπρεπε να καταβάλλουν, για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκάλεσαν.
Οι αδελφοί πάντα πλήρωναν τα σπασμένα.
Η απουσία κάθε σοβαρού ελέγχου και η παράλειψη της αναζήτησης των αποζημιώσεων από εκείνους που τις προκάλεσαν, κατέστρεψε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της και επέριψε την μομφή της απιστίας σε εκείνους τους διοικητές που αν και είχαν υποχρέωση να προστατεύσουν την περιουσία και τα δικαιώματα της ΕΜΣΤΕ, δεν το έπραξαν.
Επί πλέον δεν λήφθηκαν σοβαρά μέτρα προστασίας της περιουσίας και των οικονομικών της, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων και να δημιουργηθεί περιβάλλον περιουσιακής ασφάλειας και διαχειριστικής αξιοπιστίας.
Οι παραπάνω πράξεις και παραλείψεις εμπέδοσαν την πεποίθηση ότι η ΕΜΣΤΕ είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου δεν υπάρχει καμιά προστασία για τα χρήματα των αδελφών.
Τα περιουσιακά σκάνδαλα δεν ήσαν τα μόνα.
Υπήρξαν πολλών ειδών σοβαρές παρανομίες η παρατυπίες.
Όμως το οικονομικό θέμα έχει ιδιαιτερότητες που το καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο και άμεσο.
Για τα όσα συνέβησαν πρόσφατα, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά εν όψει μάλιστα του οδυνηρού παρελθόντος αλλά και των γεγονότων με τα οποία συνέπεσαν και που ήταν η διάρρηξη να γίνει την σπάνια εκείνη μέρα που υπήρχε αφύλακτο στα γραφεία ένα τόσο μεγάλο ποσό, οι παραιτήσεις των θησαυροφυλάκων η οι αρνήσεις τους να παραλάβουν προτού υπάρξει καταγραφή του τι θα παρελάμβαναν, καθώς και η παραίτηση του Μ.Δ. Αθήνας.
Παραθέτουμε μερικά από τα ερωτήματα
Γιατί δεν ήταν κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογ/μό ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό
Ποιός είχε την ευθύνη κατάθεσής του σε τραπεζικό λογαριασμό ( από ποιό ποσό) και ποιός την ευθύνη φύλαξής του;
Ποιός και επί πόσες ημέρες συγκέντρωνε αυτό το ποσό, από ποιούς και κατ’ εντολή τίνος και γιατί δεν εγένοντο σταδιακές καταθέσεις στην τράπεζα;
Ποιά είναι τα σχετικά παραστατικά έγγραφα του καταβαλόντα και του λαβόντα το άνω ποσό η τα επί μέρους ποσά που το απαρτίζουν και ποιοί τα εκδίδουν και υπογράφουν και πότε;
Υπάρχει τραπεζικός λογ/μός, σε ποιό όνομα και με βάση ποιά απόφαση;
Γιατί δεν ήταν καλά ασφαλισμένη η πόρτα απ’ όπου έγινε η διάρηξη;
Γιατί δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας και συναγερμού σε ένα κτίριο όπου φυλάσσονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;
Υπήρχαν και ήσαν ενημερωμένοι για τα παραπάνω ο Μ.Δ., ο Μ.Γ. η και άλλοι αρμόδιοι και τι έπραξαν, αν ήσαν ενημερωμένοι και αν δεν ήσαν γιατί δεν ήσαν ενημερωμένοι;
Τι έχει να πει ο εκλεγμένος Μ.Θ. για να ενημερώσει τον κόσμο.
Μπορεί να υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, ένα όμως είναι βέβαιο ότι ο Μ.Δ., ο Μ.Γ. και πρώην Μ.Δ., καθώς και η εμπειρότατη υπάλληλος της Γραμματείας δεν είναι άμοιροι ευθυνών.
Οφείλουν να παραιτηθούν αμέσως γιατί δεν έκαναν όσα έπρεπε να είχαν κάνει ώστε να προστατευθεί η περιουσία των αδελφών και η αξιοπιστία της ΕΜΣΤΕ.
Όλοι τους εγνώριζαν την προ δεκαετίας περίπου καταστροφική ζημία που είχε υποστεί η ΕΜΣΤΕ και ψίθυροι δικαιολογιών δεν μπορεί να υπάρξουν, την στιγμή μάλιστα που το Τάγμα αντιμετωπίζει σωρεία άμεσων και μεγάλων προβλημάτων που απειλούν την ίδια την ύπαρξή του.
Η εμπιστοσύνη των αδελφών στο πρόσωπό τους έχει κλονισθεί ανεπανόρθωτα.
Το δοβλέτι έχει παραδοσιακούς τρόπους να αντιμετωπίζει τους κινδύνους.
Το καρότο, το μαστίγιο και τις επιτροπές.
Αν θέλετε ένα θέμα να αντιμετωπισθεί σφαλερά η να μη λυθεί ποτέ, κάντε επιτροπές.
Επιτροπές σπουδαίων και ανεπίληπτων, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα λύσουν το θέμα, αλλά θα είναι και οι καλλίτεροι συνεργοί των υπευθύνων εις το να μη λογοδοτήσουν ποτέ.
Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί και σκέψεις.
Είναι η ίδια η ιστορία της ΕΜΣΤΕ και της σειράς των σκανδάλων της.
Έτσι είναι βέβαιο ότι για το κατάντημα της ΕΜΣΤΕ οι επιτροπές διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο και τώρα μπορούμε κάλλιστα μετά από τόσα χρόνια να δούμε τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν ήταν παρά η συγκάλυψη και η συνευθύνη.
Και για να μην θεωρηθούμε υπερβολικοί ας ρωτήσουμε και ας μας απαντήσουν οι επιτροπές η όποιος θέλει.
Γιατί δεν είναι μέλη του Σωματείου ΚΛΕΙΔΟΛΙΘΟΣ όλα τα μέλη της ΕΜΣΤΕ ανεξαιρέτως
Υπ’ όψιν ότι το παραπάνω σωματείο έχει στην κυριότητά του το πολύπαθο κτήριο της οδού Ερεσσού για το οποίο έχουν δαπανηθεί κολοσσιαία ποσά, προερχόμενα από τους αδελφούς.
Γιατί οι παρελθούσες και η τωρινή διοίκηση δεν φρόντισε να είναι μέλη του Σωματείου όλοι οι αδελφοί, που πλήρωναν ένα τσουβάλι λεφτά.
Τι έπραξαν για την υπόθεση του οικοπέδου της οδού Αρτέμωνος.
Τι έπραξαν για για την αποκατάσταση της ζημίας από την υπεξαίρεση δεκάδων εκ δραχμών.
Τι έπραξαν για την πυρκαιά κλπ κλπ
Ποιοι ευθύνονταν για την υπόθεση Ζ. και για τα εκατομμύρια που καταβλήθηκαν.
Γιατί καταλογίσθηκε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την εφορία που πλήρωσαν οι αδελφοί
Ποιανών λάθη πλήρωναν και γιατί δεν πλήρωσαν αυτοί που τα κάνανε.
Μήπως τα κάναμε όλοι μαζί κατά το όλοι μαζί τα φάγαμε
Πόσες επιτροπές είχαν γίνει για τα παραπάνω.
Όλα με επιτροπές σκεπάσθηκαν.
Άνθρωποι που γλύφανε για να αποσπάσουν κάποιο χρυσαφί τσίγκο η άσχετοι και φοβισμένοι φουκαράδες δώσανε ανοχή η και στήριξη στα λαμόγια και απατεώνες τύπου Δαμ…λη, που κατέστρεψαν την αξιοπιστία του Τάγματος.
Ψάξτε να βρείτε τους πρώτους απολογισμούς και ισολογισμούς της ΕΜΣΤΕ και θα δείτε σε ποιούς έπρεπε να ανήκει το κτήριο.
Ψάξτε να βρείτε ποιος εκλεγμένος ελεγκτής αρνήθηκε να υπογράψει τον οικονομικό απολογισμό του 1987 της ΕΜΣΤΕ και γιατί.
Ψάξτε να βρείτε γιατί έφυγε η ιδρυτική στοά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ όπως και δεκάδες αδελφοί και γιατί.
Ψάξτε να βρείτε ποιο ήταν το έργο των 6 τελευταίων Μ.Δ. κατά την ίδρυση της ΕΜΣΤΕ (Ούτε μια στοά δεν είχαν δημιουργήσει και τρεις εξ αυτών η δεν είχαν μυηθεί καν η ήσαν εταίροι)
Ψάξτε να βρείτε ποιοί είχαν ανεχθεί και στηρίξει τον μεγαλοαπατεώνα Δαμ….., κλπ λαμόγια η ήσαν στις σχετικές επιτροπές και θα δείτε να ξεδιπλώνεται μπροστά σας όλο το παζλ της δημόσιας ξεφτίλας και της μοίρας της ΕΜΣΤΕ.
Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε διορίστε μια επιτροπή να τα βρεί.
Ήρθε ήδη η δωδεκάτη ώρα.
Αυτή τη στιγμή απαιτούνται άνθρωποι έμπειροι, με αποφασιστικότητα και πυγμή, ικανοί να εμπνεύσουν και να δώσουν ενωτικό δημιουργικό όραμα.
Οι επιλογές είναι πάντα δικές μας. Οι επιτροπές όχι.