Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΕΜΣΤΕ - Που πήγαν τα λεφτά


Η παρακάτω επιστολή ανήκει σε φίλο του blog . Την δημοσιεύουμε χωρίς καμία παρέμβαση. Να διευκρινίσουμε ότι σχετικά με το εν λόγω θέμα (κλοπή χρημάτων από την ΕΜΣΤΕ) έχουμε δεχτεί δεκάδες mail τις τελευταίες ημέρες. Να πούμε ότι δε γίνεται να δημοσιευτούν όλα διότι για κάποιες κατηγορίες που αποδίδονται σε κάποιους θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις. Και για μια τέτοια διαδικασία αρμόδια είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη και όχι ένα blog.

Το καλό με μας στην ΕΜΣΤΕ είναι ότι διαθέτουμε αντισώματα για την αντιμετώπιση των δυστυχιών που μας βρίσκουν. Δεν το ρίχνουμε εύκολα (δυστυχώς για κάποιους) στην μελαγχολία και στην απαισιοδοξία διότι αν ήμασταν έτσι θα είχαμε εκλείψει από τις τόσες συμφορές που μας έχουν βρει και οι οποίες δεν είναι και λίγες . Και για να μην μιλάμε στον αέρα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Όταν είχε ιδρυθεί η ΕΜΣΤΕ και είχε μέσα όλη την καλή Αθήνα αγοράστηκε με δωρεές τους ένα οικόπεδο στο Παγκράτι για να χτιστεί μέγαρο. Το οικόπεδο αγοράστηκε στο όνομα κορυφαίων και έμπιστων αδελφών που ατυχώς εξαφανίστηκαν μαζί με το οικόπεδο.

Τότε την κοπάνησε και ο "ηγέτης" μεγαλοδικηγόρος , που έβαλε στο χέρι ένα κάρο κόσμο, φυγοδικώντας εκτός Ελλάδος.

Η υπόθεση πήρε τεράστια δημοσιότητα στις εφημερίδες και οδήγησε σε παραίτηση τα πιο σημαντικά κοινωνικά μέλη που δεν ήθελαν σχέσεις με τέτοια άτομα.

Σχεδόν ταυτόχρονα εξαφανίζεται και ο εκλεγμένος και κοσμαγάπητος αδελφός Θησαυροφύλακας με 30 τόσα εκατομμύρια δραχμές .Ατυχίες του παρελθόντος της εποχής της δραχμής.

Μετά από κάποια χρόνια άλλοι αδελφοί μάζεψαν ένα ποσό με σκοπό να δοθεί σαν προκαταβολή για αγορά κτιρίου. Τα λεφτά «ξεχάστηκαν» στο χρηματοκιβώτιο , το ίδιο βράδυ που κάηκε το κτήριο μυστηριωδώς με όλα τα χρήματα βέβαια.

Όμως η <<ατυχία>> μας χτύπησε άλλη μια φορά την πόρτα (όχι την κεντρική αλλά την μικρή παραπλεύρως) με την πρόσφατη ληστεία και την αφαίρεση 15.000 ευρώ που είχαν πάλι <<ξεχαστεί>> στο ταμείο μας.

Μικρό ποσό εν σχέση με τα παραπάνω αλλά πάντως και ιδιαιτέρα σε εποχή κρίσης σημαντικό αφού προέρχεται από το υστέρημα κάποιων.

Επειδή λοιπόν ζούμε σε μια πονηρή εποχή , και λόγω του ότι έχουμε όπως προανέφερα αντισώματα για να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και να παραδοθούμε στη μοίρα μας, ο ΜΔ, ως αρχηγός του συστήματος οφείλει να εξηγήσει άμεσα και δημοσίως πως, γιατί και από ποια πηγή βρέθηκαν τόσα χρήματα σε περίοδο που τα εργαστήρια είναι κλειστά μέσα σε ένα γραφείο. Για ποιο λόγο τα χρήματα αυτά δεν είχαν κατατεθεί σε λογαριασμό; Ποιανού παράλειψη ήταν ;

Αυτός και μόνο επιλέγει συνεργάτες, αυτός αρνήθηκε για μήνες να αντικαταστήσει τον ταμία που είχε αποχωρήσει και στη συνέχεια (οι φήμες λένε) ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση, γιατί νέοι εκλεγμένοι ταμίες αρνήθηκαν να παραλάβουν αν δεν έκαναν πρώτα μια κανονική απογραφή.

Είναι υποχρεωμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι να μας  παραδώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εμείς θα θρηνήσουμε μαζί με όλους την απώλεια. Ειδάλλως κάθε ένας που έχει νόμιμο συμφέρον οφείλει να ζητήσει κάθε συνδρομή για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Έχουμε πληρώσει πολλές φορές την <<πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων>> κάποιων αδελφών για να ανεχτούμε σε περίοδο κρίσης άλλη μια αστοχία , αν (θεός φυλάξει και σίγουρα κάνουμε εμείς οι κακόπιστοι λάθος) αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Ιδού η Ρόδος, εντιμότητα , ηθική και διαφάνεια.

Στο κάτω- κάτω σε αυτές τις αρχές στηρίζονται οι Τέκτονες και ο Μ.Δ. οφείλει με τις πράξεις του να τα αποδεικνύει κάθε μέρα.

Εκτός αν περιμένουμε από το ΣΓΥ να ρίξει φως στην υπόθεση οπότε ζήσε Μάη μου....

Και επί του Πιεστηρίου:

 Ο υποψήφιος ανταγωνιστής του ΜΔ και εμφανιζόμενος ως ο πλέον δημοφιλής στις επερχόμενες εκλογές δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι αποσύρει την διεκδίκησή του. Στη συνέχεια της σύγκρουσης και σε μια πρωτοφανή για τα κρατούντα ήθη κίνηση παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματα και από μέλος της ΕΜΣΤΕ πηγαίνοντας στο σπίτι του.


Σημ συντάκτη του blog: Για το συγκεκριμένο αδελφό ο οποίος παραιτήθηκε θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου γνώμη. Αν και στο παρελθόν είχαμε μια παρεξήγηση οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά εργατικό αδελφό ο οποίος ξόδευε όλο τον προσωπικό του χρόνο για την αδελφότητα. Εκτιμώ ότι από  όλους τους υποψηφίους οι οποίοι ακούγονται είναι αυτός ο οποίος θα μπορούσε να δώσει μια διαφορετική πνοή στην ΕΜΣΤΕ απαλλάσσοντας την από το άγος  του παρελθόντος. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια, διότι φαντάζομαι (δεν έχω αποδείξεις για αυτό) ότι θα δέχθηκε έντονες πιέσεις. Πιστεύω όμως ότι με την αποχώρησή του η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έχει μόνον να χάσει.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ