Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

O Δημόδοκος για την ΕΜΣΤΕ


Τελικά ο Δημόδοκος με το Σουρή κατάφερναν μέσω των ποιημάτων τους να δημιουργούν προφητικό λόγο. Έτσι ξεθάψαμε ένα ποίημα τους από το <<παρελθόν>> το οποίο σκιαγραφεί τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες και μας γεμίζουν όλους με πικρία. Λίγο χιούμορ ίσως είναι απαραίτητο συστατικό για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην ψυχική κάματο που κάποιοι μα ανάγκασαν. Ένα απομεσήμερων
κατά την μεσημβρίαν
Εις την Στοά της Ερεσού
εγίνικεν ληστείαν

Κάποιος αγύρτης άξεστος
μπήκε άνευ αδείας
Όχι απ’ την θύραν την ορθή
εκ της παραπλησίας

Δεν έψαχνε δια λάβαραν
στολές και οπλισμούς
Αναζητούσε ασθμαίνοντας
δια τους οβολούς

Που του παν πως θα έβρισκε
κάπου παρατημένους
Και όχι εις ερμάριον
επτάκις κλειδωμένους

Διότι αν και δε γνώριζε
τους τόπους και τα μέρη
Εμπόρεσεν εις το λεπτόν
να τα εκαταφέρει.

Αφού είναι τώρα πια γνωστό
σ’ ανατολή και δύση
Πως ο Θεός και το ληστή
μπορεί να αγαπήσει.

Και έτσι ευθύς κατάφερε
εις χρόνον αρεστόν
Να ξεμπουκάρει εκ της Στοάς
μαζί με το ρευστόν

Μεγάλη αναταραχην
στους πάντας και την πάσην
Θε να δοθεί και αμοιβή
σε όποιων τον επιάσειν

Κλήθηκε αμέσως και το ΣΓΥ
δια πολλών συμβούλων
Ενάρετων, πανέξυπνων
και όχι κακοβούλων

Να ερευνήσει την Στοάν
με θάρρος και με θέρμην
Κάποιο στοιχείο πολύτιμον
μήπως μπορέσει και έβρειν

Του κάκου όμως προσπάθησαν
τους έλλειπεν η πείραν
Και αμέσως αποφάσισαν
να παν να πιουν μιαν μπύραν

Διότι το συμβούλιο
είχε άλλη ειδικότης
Όπως καλά εγνώριζε
ολόκληρη η αδελφότης

Δια το φαϊ  εγνώριζε
πάσαν λεπτομερίαν
Εν θέματι όμως σοβαρού
ποιούσε την κυρίαν

Και τώρα τι θα έπραττε
ο Μέγας των διδασκάλων
Όπου απ’ τη στεναχωρίαν του
έβγαλε και άλλον κάλλον.

Θα έδινε στο πλήρωμα
στοιχεία αμφοτέρας
Η θα’  κλεινε το μαγαζί
μέχρι τας νεοτέρας

Όμως για τύχη του καλή
μαζεύτηκε το όλον
Συναποβασιζόμενον
να έβρει άλλο χώρον

Γιατί σε ετούτη την Στοάν
εν μέσω των ονείρων
Τα χρήματα πετούσανε
εκ πορτοπαραθύρων

Τα λόγια μου είναι απλά
μη έχουσαν κακίαν
Ίσως να γράφτηκαν ευθύς
για μιαν μαλακίαν

Που κάποιος κάποτε έπραξε
χάριν αναισθησίας
Μη ξέροντας το γεγονός
πως είναι σημασίας.

Δεν ξέρω αν ο λόγος μου
θα είναι προφητικός
Από καρδίας λέγεται
κι ‘ είναι πραγματικός


Δίνοντας μιαν συμβουλήν
σ΄ όλους τους βαθμοφόρους
Τους Μεγαλοδιδάσκαλους
και τους λιλιεμπόρους


Πως μόνοι σας θα μείνετε
μέσα εις τας Στοάς σας
Λαξεύοντας το λίθο σας
στ’ ατροφικά αχαμνά σας.

Εις μνήμηνΓια τον Κώστα, στον Κώστα Σακκά.
Θέλω να μιλήσω για τον Κώστα Χρ. Σακκά, εγώ ο φίλος του, γι’ αυτό που ήταν, όπως ακριβώς ήταν και τον έζησα. Το χρειάζομαι.
Ο αεικίνητος, πάντοτε χαμογελαστός και ιδρωμένος, με το κοντομάνικο χειμώνα-καλοκαίρι, ο αρκούδος μας, ο αδελφός Κώστας Σακκάς έφυγε. Ήρεμα και διακριτικά. Άκοπα για τους γύρω του. Όπως έκανε όλα τα μεγάλα πράγματα στη ζωή του. Αυτός ο φασαρίας, ο ασυγκράτητος, ο ακαταπόνητος, αυτός που δεν δίσταζε να συγκρουσθεί με οποιονδήποτε, για ότι έκρινε αυτός σωστό, οπουδήποτε και με οσοδήποτε έντονο τρόπο, με οποιεσδήποτε συνέπειες, αυτός που ζούσε μέσα στον κόσμο με τα έντονα πάθη και με τη μεγάλη καρδιά του, με την αξεπέραστη επιμονή και την απέραντη ανθρωπιά, έζησε έντονα και έφυγε ήσυχα. Έζησε με πολλούς κόπους και οδύνες και έφυγε κομψά και ανώδυνα.

Τον γνώρισα παιδί και τον έχασα παιδί, σε όλα.
 Ο Κώστας αγαπούσε πολύ τη ζωή, αγαπούσε πολύ τον άνθρωπο και δεν έμεινε να το διακηρύσσει από τον άνετο καναπέ, δεν έμεινε στα βολικά κομματικά και άλλα κοινωνικά πόστα για να λέει στους άλλους τις σοφίες του. Πήρε τον κόσμο επάνω του, σήκωσε ο ίδιος τον σταυρό και βγήκε στη ζούγκλα.
 Τον γνώρισα περί το ’85, σε μία κρίσιμη καμπή της ζωής του. Οι περισσότεροι θα λύγιζαν, θα κλαψούριζαν. Αυτός αντιμετώπισε τον κίνδυνο, τα δύσκολα, με το χαμόγελο της δύναμης της ψυχής του, με σιγουριά για το καλό. Και τελικά κέρδισε!
Το ’89, με μία παρέα, ίδρυσε σωματείο αιμοδοτών, δωρητών αιμοπεταλίων και οργάνων, την Ε.Δ.Α.Σ., που εξέλιξε κατά κοινή αναγνώριση σε αστείρευτη πηγή ζωής για πάμπολλους συνανθρώπους, νέους και μη, αδύναμους και μη, δίχως διακρίσεις, με την δική του επιμονή, την ξεροκεφαλιά του, με την δική του (απροσδόκητη για τον άνθρωπο αυτόν) υπομονή και καρτερικότητα, με τον δικό του επιτήδειο, όσο και ισοπεδωτικό τρόπο. Όλα επήγαζαν από την τεράστια ΑΓΑΠΗ του και την συνήθως αντισυστημική ΠΙΣΤΗ του στον ΑΝΘΡΩΠΟ, την θεραπεία των αναγκών ζωής του οποίου την έκανε μοναδικό σκοπό της ζωής του, ξεχνώντας την δική του.
Δούλεψε για την πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία, για την ΙΔΕΑ της εθελοντικής προσφοράς του Έλληνα. Δούλεψε για την Π.Ο.Σ.Ε.Α., για τις αμφικτιονίες της ως δάδες μεταλαμπάδευσης και διάχυσης της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης, για την αλήθεια των πραγμάτων.
Κάποιοι δεν τον κατάλαβαν. Άλλοι τον παρεξήγησαν. Δεν μπόρεσαν να συμμερισθούν το ΟΝΕΙΡΟ ως ζωή. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στην ανιδιοτελή δράση για τον άγνωστο άνθρωπο της καθημερινότητας. Τον κατηγόρησαν για όσα ζήλευαν ή δεν κατανοούσαν. Ο Κώστας ζούσε μέσα στον κόσμο του εθελοντισμού της αιμοδοσίας και της κοινωνικής προσφοράς και ζούσε ψυχικά, κοινωνικά, πνευματικά από αυτόν και δια αυτού! Τι πλέον λογικά και ανθρώπινα αναμενόμενο; Και τι πλέον ταιριαστό για έναν τέτοιον άνθρωπο, τέτοιου πνεύματος, τέτοιας δυναμικής και τέτοιου ψυχισμού;
 Συντάχθηκαν αρκετοί πίσω από αυτήν την αμφισβήτηση, για διάφορους λόγους, κατά τις αντιλήψεις και τις προθέσεις του ο καθένας. Παρότι κέρδισε και αυτήν την μάχη τυπικά, απογοητεύθηκε ουσιαστικά από όλα αυτά.
Ξεκίνησε το 2002 από την αρχή, αγόγγυστα, πάλι με χαμόγελο. Μου θύμιζε πάντα τον ακάματο, καρτερικό, αλλά και αισιόδοξο εργάτη της γης του Κιλελέρ, τον επαναστάτη και τον ρομαντικό ακτήμονα. Μοναδικό του κτήμα η αγάπη όσων τον πίστεψαν. Και τον πίστεψαν πολλοί, πάρα πολλοί. Αποτέλεσμα ήταν, η –ήδη- πανταχόθεν και παντάπασιν επαινούμενη και καταξιωμένη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, σωματείο πολυδιάστατης κοινωνικής, εθελοντικής, υπερτοπικής προσφοράς. Και τι δεν προσφέρθηκε μέσα από το σωματείο αυτό! Ψυχή, κινητήρια μηχανή όλων των δράσεων ήταν πάντα ο Κώστας Σακκάς. Αλλωστε, αυτός ήταν και ο πόλος έλξης, η αιτία συγκέντρωσης και συστράτευσης τόσων αξιόλογων ανθρώπων στις δράσεις  αυτές. Αυτών όλων που ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να συνεχίσουν το έργο, βοηθώντας όπου μας χρειασθούν, ως ελάχιστη ανταπόκρισή μας  στην βέβαιη, τελευταία  επιθυμία του και στο χρέος που μας επέβαλε.
Τον εμπιστεύθηκε – και σωστά – ο συντοπίτης και συνονόματός του Δήμαρχος Καλλιθέας. Τον υποστήριξε ποικιλότροπα’  και ο Κώστας ανταπέδωσε πλούσια, πάντοτε έντιμος και πιστός στις ιδέες, στόχους και αρχές της ζωής και του έργου του για όποιον είχε ανάγκη. Αυτή η σχέση ήταν το εφαλτήριο για τη τελική ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Ο κόσμος της περιοχής το έζησε και εξυπηρετήθηκε όσο από κανέναν άλλον, άνθρωπο, οργάνωση,  θεσμό. Τα μέλη της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ» το συναισθάνθηκαν, το συμμερίσθηκαν. Οι όποιοι και τόσοι αιμολήπτες το χάρηκαν. Τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου το εισέπραξαν.
Η εγκάρδια αναγνώριση ήταν αυτόθροη, φυσική, αναγκαία συνέπεια της δράσης της εκρηκτικής αυτής ψυχής, της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας.
Ο Κώστας, ο πανταχού παρών στην ανάγκη των συνανθρώπων, που πίστεψε, που υποστήριξε, που – γιατί όχι – έσωσε!
Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει η τακτική αιμοδοσία που αυτός είχε ξεκινήσει και οργανώσει.
Νωπές ακόμη οι εντυπώσεις από τις εκδηλώσεις χαράς και παράδοσης που πρόσφατα οργάνωσε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ, συνεπής στην εξέλιξη των ιδεών του για ζωή και ψυχική ευφορία.
Τι χρεία άλλης καταξίωσης; Ποιος άλλος οργάνωνε και κινητοποιούσε έτσι τους ανθρώπους; Ποιος συγκέντρωνε έτσι γύρω του νέους και μη; Ποιος σκεπτόταν και ζούσε ολημερίς για τους συνανθρώπους μας; Ποιος εμπνεύσθηκε και επέτυχε τέτοιες πολυδιάστατες, πολυεπίπεδες και πολυποίκιλες διοργανώσεις και εκδηλώσεις χαράς και προσφοράς, πολιτισμού και ανθρωπιάς, παράδοσης και ψυχικής ανάτασης; Ο Κώστας Σακκάς, ο φίλος μου! Ο ξεροκέφαλος και ανυποχώρητος στην προσφορά Κώστας Σακκάς.
Δούλεψε για να δίνει ζωή, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Πιστεύει κάποιος ότι τα πράγματα θα είναι ίδια δίχως αυτόν, όσο άξιους με καρδιά και διάθεση προσφοράς ανθρώπους, αυτός  πέτυχε και σήμερα  διαθέτει η  ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ;
Ποιος θα μας «φορτώνεται»  μέχρι να μας συνεγείρει; Ποιος θα μας εμπνεύσει προκαλώντας μας με τους «πολλούς» τρόπους του; Ποιος θα μας ξαναστείλει τις ενημερώσεις και τις προσκλήσεις, με τα ξαναχρησιμοποιημένα γραμματόσημα; Αφού δεν ήθελε και δεν υποχρεωνόταν για χρήματα και δεσμευτικές «ενισχύσεις». Δεχόταν έμπρακτη και οικονομική βοήθεια μόνον από όσους αυτός πίστευε ως ειλικρινείς μετόχους της ιδέας του έργου του. «Τα μέλη και οι συμπαραστάτες δίνουν το αίμα τους, δεν μπορώ να τους ζητάω και τα χρήματά τους», μου έλεγε όταν στην επεξεργασία του Καταστατικού της Ε.Δ.Α.Σ. παλιότερα και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αργότερα, πρότεινα να υπάρχει και συμβολική εισφορά των μελών!

Συγκλονίσθηκαν οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων, οι αδύναμοι και οι πάσχοντες γύρω μας από το άκουσμα του θανάτου σου, Κώστα. Συγκλονίσθηκαν τα μέλη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που με το αίμα τους στην επικείμενη αιμοδοσία και με τη συνέχιση του έργου της θέλουν να τιμήσουν τον Πρόεδρό τους, τον φίλο τους και κυρίως τον μεγάλο συνάνθρωπο που έχασαν. Συνταράχθηκαν παλιοί σου σύντροφοι από την Ε.Δ.Α.Σ. ,που ξεπερνώντας τις διαφορές, κατέθεσαν τις μνήμες του κοινού σας έργου. Συνταράχθηκαν οι συναγωνιστές σου (φίλοι ή μη) της Π.Ο.Σ.Ε.Α., που αποφάσισε να σε τιμήσει. Μάτωσαν οι φίλοι σου Κώστα.

Λάτρεψες την μητέρα σου. Τίμησες τον πατέρα σου, τον κυρ-Χρήστο. Έβαλες υψηλά μέσα σου την αδελφή σου και την οικογένειά της. Συμπαραστάθηκες στους φίλους σου. Έτρεξες για τα μέλη της Ε.Δ.Α.Σ., της ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ. Πάλεψες για όποιον είχε ανάγκη. Για όλα αυτά, θα λείψεις, θα λείψεις σε πολλούς και για πολλά, καλά και αγαθά. Όμορφα και πραγματικά αληθινά. Φτωχύναμε!
 Έφυγες φίλε περήφανα, με γεμάτο το σακίδιο για το τελευταίο ταξίδι. Άξιζε που έζησες! Δικαίωσες την ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Ας είναι φωτεινός ο δρόμος, ας είναι ευκολοδιάβατος προς το μεγάλο Τέλος. Το αιώνιο Φως, την αιώνια Ανατολή. Ας συναυλίζεσαι  πλέον, αδελφέ, μόνον με αγαθές ψυχές, αγαθή εσύ ψυχή.

Σ’ αγαπάμε.
Παναγιώτης Β. Θαλάσσης …και πολλοί άλλοι

Οι εξελίξεις στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος

Οι εξελίξεις στην ΕΜΣΤΕ τις τελευταίες ημέρες είναι καταιγιστικές. Οι πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια είναι πολλές και βάζουν σε προβληματισμό τον κάθε σκεπτόμενο αδελφό.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι πριν από 8 μήνες ,περίπου ,έγινε ληστεία στην Επαρχιακή Μεγάλη Στοά της Βορείου Ελλάδος όπου και έκαναν φτερά 5000 ευρώ. Φαίνεται ότι οι ληστές έχουν αδυναμία στην ΕΜΣΤΕ.

Το σημαντικό ζήτημα που ανακύπτει είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να σταματήσει η πλημμελής εκτέλεση των καθηκόντων από τους διοικούντες . Είναι λυπηρό αδελφοί να παραιτούνται από την ΕΜΣΤΕ χάριν της ανεπάρκειας ορισμένων που βλέπουν την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ως πεδίο επαγγελματικής δράσης.

Άμεσα οι παλαιότερη αδελφοί θα πρέπει σε συνεργασία με τους νέους να αναλάβουν πρωτοβουλία ενημέρωσης όλως των ενδιαφερομένων προκειμένου όλοι να ενημερωθούν για το πώς έχει η κατάσταση.

Να ασκηθούν πιέσεις για την άμεση παραίτηση του Μεγάλου Διδασκάλου και όσων έχουν εμπλακεί με τον έναν η τον άλλον τρόπο στην αποξήλωση της ΕΜΣΤΕ.

Ενέργειες για την άμεση επαναφορά του ΕΜΔ της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς των Αθηνών αλλά και των αδελφών που παραιτήθηκαν (και πολύ φοβάμαι που θα παραιτηθούν) αυτές τις ημέρες.

Άμεση εκλογή νέου Μεγάλου Διδασκάλου καθώς και όσων θα καταλάβουν σημαντικές θέσεις στο νέο σχήμα διοίκησης.

Ο ΜΔ θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με την παραίτησή του να ανοίξει το δρόμο των εξελίξεων εάν δεν θέλει το όνομά του να ταυτιστεί με την διάλυση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Ευχόμαστε την ύστατη αυτή ώρα να πρυτανεύσει η λογική .

Freemasos of Letchworth Garden CityΠάνω από 120 άτομα παραβρέθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι Ελευθεροτέκτονες Letchworth Garden City της Αγγλίας στις 19 Ιουνίου για φιλανθρωπικό σκοπό.Η εκδήλωση περιελάμβανε αγώνες σκοποβολής . Τα έσοδα από τον αγώνα, τα οποία έφθασαν τις 1250 λίρες Αγγλίας δόθηκαν στο ‘’Σπίτι Πασχόντων από Καρκίνο του Μαστού’’ της πόλης.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ