Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΕΜΣΤΕ - Συνταγματικός Τεκτονισμός


Τα γεγονότα στην ΕΜΣΤΕ ,όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, τρέχουν με ρυθμούς που δεν μπορεί εύκολα να τους παρακολουθήσει κανείς. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε αδελφός εκ των έσω, ότι η ΕΜΣΤΕ έχει να δώσει διπλώματα διδασκάλων από το 2007. Προσπαθώντας να βρει ο αδελφός μια άκρη ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε ειδικό χαρτί και ότι σύντομα θα δίνονταν λύση. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε από την ΕΜΣΤΕ σχετική οδηγία που ζητούσε από τις Στοές να δώσουν τα στοιχεία των αδελφών που δικαιούνται δίπλωμα (λες και η Μεγάλη Γραμματεία δεν γνώριζε πόσοι και ποιοι δικαιούνται δίπλωμα) προκειμένου να εκδοθούν. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κανένα δίπλωμα.

Και ερωτούμε. Είναι τυχαίο το γεγονός ή σκόπιμα γίνεται προκειμένου οι αδελφοί να είναι δέσμιοι κάποιον;

Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό τις μη ορθής κατηγοριοποίησης των προτεραιοτήτων είναι το γεγονός ότι από το 2008 δεν δίδεται και το σχετικό βιβλιαράκι με τα τυπικά και των τριών βαθμών που δίνονταν στους Διδασκάλους με αποτέλεσμα να βολεύονται όλοι με φωτοτυπίες. Οικονομική στενότητα; Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι οι συνδρομές στην ΕΜΣΤΕ είναι από τις ακριβότερες στον Ελληνικό χώρο καθώς και ότι έσπευσαν να τυπώσουν νέα Συντάγματα και μάλιστα εξαιρετικής καλαισθησίας , πουλώντας τα προς 10 ευρώ έκαστο. Τώρα θα μου πείτε ποιος από τους διοικούντες την ΕΜΣΤΕ (για να μην είμαστε μηδενιστές δεν ανήκουν όλοι σ’ αυτήν την κατηγορία) ενδιαφέρεται για τυπικά και πνευματικό έργο; Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να γνωρίζουν όλοι τους Τεκτονικούς Νόμους και τις υποχρεώσεις προς τη ΕΜΣΤΕ.

Έχει δηλαδή δημιουργηθεί κάτι σαν Συνταγματικός Τεκτονισμός.

ΥΓ. Που να βρεθούν λεφτά για διπλώματα και Τυπικά αφού αν ρίξετε μια ματιά στο επίσημο περιοδικό της ΕΜΣΤΕ τον ΔΙΑΒΗΤΗ θα δείτε ότι έχει μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό τουριστικό οδηγό που στις σελίδες τους μπορείτε να ενημερωθείτε για την Νότιο Αφρική, την Gabon, την Σκωτία, την Εσθονία και ένα σορό άλλους εξωτικούς προορισμούς στους οποίους έχουν ταξιδέψει τα τελευταία χρόνια οι Μεγαλοδιδάσκαλοι και οι συν αυτό. 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ