Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

Κλειδόλιθος - Περί αποδείξεων ο λόγος
(Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους αναγνώστες του blog που τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε συνέχεια με θέματα που αφορούν την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Οι εξελίξεις όμως είναι καταιγιστικές και το ενδιαφέρον των αδελφών τεράστιο αν κρίνουμε από τα e-mails που λαμβάνουμε καθημερινώς.)

Πριν από λίγο ήλθε στην κατοχή μας μέρος της Εισηγητικής Έκθεσης του Γενικού Κανονισμού του Εκπολιτιστικού Φιλανθρωπικού Φιλοσοφικού Συλλόγου <<Ο Κλειδόλιθος>>.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Άρθρο 13 με τίτλο Υλοποίηση Προϋπολογισμού όπου αναφέρεται ο τρόπος που γίνονται οι εισπράξεις με την συνδρομή των Ταμείων των επί μέρους Φιλοσοφικών Ομάδων (Στοών - εργαστηρίων). Στο άρθρο αυτό ορίζεται ρητώς ότι ‘’ κάθε ταμίας εφοδιάζεται με ενιαίου τύπου (κατασκευασμένο από το ΔΣ του Κλειδόλιθου) Στελέχη Τετραπλοτύπων Αποδείξεων , βάσει Πρωτοκόλλου Παράδοσης Παραλαβής το οποίο προσυπογράφει πέραν του Ταμίου του Κλειδολίθου και του Ταμίου της Φιλοσοφικής Ομάδας και ο Πρόεδρος και Ταμίας τους οικείου Τμήματος.’’ Και συνεχίζει..
‘’Όλες οι εισπράξεις γίνονται με τις παραπάνω αποδείξεις και μόνον, απαγορευμένης αυστηρότητα, επί ποινής διαγραφής από τον Κλειδόλιθο, της χρήσεως άλλων αποδείξεων ή προχείρων σημειωμάτων’’

Όπως όλοι γνωρίζουν στην ΕΜΣΤΕ ως αποδείξεις για τα μυητρα και τις συνδρομές χρησιμοποιούνται απλές αποδείξεις (διπλότυπες όπως της φωτογραφίας) οι οποίες υπογράφονται από τον Ταμία της Στοάς και τον αδελφό που πληρώνει  τη συνδρομή του ενώ στην περίπτωση καταβολής συνδρόμων από την Στοά προς το θησαυροφυλάκιο της ΕΜΣΤΕ χρησιμοποιείται πάλι μια απλή διπλότυπη απόδειξη υπογεγραμμένη από τον Ταμία της Στοάς και της αρμοδίου υπαλλήλου (διαθέτω πολλές τέτοιες αποδείξεις στο προσωπικό μου αρχείο όπως και πολλοί άλλοι αδελφοί).

Δεν υπονοούμε τίποτα με το παραπάνω κείμενο αλλά αν όντος ισχύει το παραπάνω άρθρο στον Γενικό Κανονισμό σίγουρα κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το λόγο που ατόνησε το συγκεκριμένο άρθρο του Γενικού Κανονισμού.

Εξώδικος Επιστολή προς Μεγάλο Αξιωματικό της ΕΜΣΤΕ
(Αγαπητοί φίλοι του Blog. Η παρακάτω εξώδικος επιστολή δημοσιεύεται κατόπιν σχετικής αδείας του συντάκτη. Η μόνη αλλαγή που έγινε από την συντακτική ομάδα είναι η αφαίρεση του ονόματος του παραλήπτη για τυπικούς λόγους 

Εξώδικος Επιστολή

Προς τον κο ………………..Πρώην Αντιπρόεδρο, Πρόεδρο (Μεγάλο Διδάσκαλο) και νυν Γενικό (Μεγάλο) Γραμματέα της άτυπης ένωσης προσώπων με τον τίτλο Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και των θυγατρικών και αδελφών αυτής άτυπων ενώσεων που υπό την υψηλή της διεύθυνση στεγάζονται στο επί της οδού Ερεσού 38 Α κτιρίου στα Εξάρχεια.

 Αγαπητέ φίλε ……... Επί πολλά χρόνια είμαι μέλος σε υπό την αιγίδα της ΕΜΣΤΕ ομάδες (στοές) που στεγάζονται στην οδό Ερεσού . Σε όλες αυτές είχες και έχεις σταθερά ενεργό ρόλο στην διοίκησή τους. Πριν από μερικά χρόνια μας πληροφόρησες ότι η Εφορία έβαλε ένα πρόστιμο 80.000 ευρώ για παρατυπίες στον φόρο αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου. Ο Φόρος αυτός επιμερίστηκε και πληρώθηκε από όλους μας μέσω των συνδρομών που δίνουμε προς την Εθνική Μεγάλη Στοά και με υποτιθέμενες δωρεές ως «Εισφορά για το Κτήριο» για να υπάρχει - όπως μας είπατε- η φορολογική νομιμοποίηση. Επειδή υπάρχει η φήμη ότι το κτήριο ανήκει σε έναν σύλλογο με την ονομασία Κλειδόλιθος όπου όλοι νομίζαμε, όπως έλεγες, ότι είμαστε αυτοδίκαια μέλη και η συνδρομή που εισπράττει η ΕΜΣΤΕ είναι σαν συνδρομή και για τον σύλλογο (που δεν εμφανίζει επίσημα συνδρομές), αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως δεν είναι έτσι και επειδή δεν γνωρίζουμε νομικά και διοικητικά όσο εσύ που κατέχεις τα ανώτατα αξιώματα για περισσότερο από δέκα χρόνια, σε ρωτάμε με την πείρα σου ως επί σειρά ετών πρόεδρος και τώρα Γενικός (Μεγάλος) Γραμματέας να μας πληροφορήσεις: - Είναι το κτήριο περιουσία του Κλειδόλιθου; - Ποιοι αποτελούν τη διοίκησή του; - Πως και από ποιους εκλέγεται η διοίκηση; - Ποιοι είναι τα μέλη του; - Πως γίνεται κάποιος μέλος, χωρίς να υποβάλλει αίτηση; - Ποιοι είναι ταμειακώς εντάξει; Δεν μου αρέσει η σχετική έκφραση αλλά είμαι υποχρεωμένος να επιφυλαχτώ των Νομίμων δικαιωμάτων μου καθώς και των δικαιωμάτων όσων αδελφών με εμπιστεύτηκαν και να σε πληροφορήσω ότι αν δεν έχουμε απάντηση εντός 48 ωρών θεωρούμε πως μας δίνεις το δικαίωμα να πράξουμε κατά συνείδηση.

 Φιλικά Άγγελος Μπαβέλας

Ώρα αποφάσεων για την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος
(Σημ. Blog  :Εν ‘όψη της  αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων  (ΣΓΥ)της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος αναδημοσιεύουμε από το Blog Tekton 33 διαπιστώσεις αλλά και ερωτήματα που θα πρέπει αύριο το βράδυ, μετά  το πέρας της συνεδρίασης ,να έχουν απαντηθεί . Διαφάνεια  τώρα. )

Μετά τα όσα πρόσφατα συνέβησαν στην οδό Ερεσσού ζητήσαμε τον άμεσο έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές με στόχο τόσο να εντοπισθούν οι παρατυπίες και οι υπεύθυνοί τους όσο κυρίως για να αποκατασταθεί η αρνητική αξιοπιστία της ΕΜΣΤΕ.
Κατά το παρελθόν είχαν συμβεί πολλά και μεγάλα σκάνδαλα που προκάλεσαν τεράστια περιουσιακή και ηθική ζημιά στην ΕΜΣΤΕ.
Δεν υπήρξε έλεγχος αυτών, όπως δεν υπήρξε εντοπισμός των υπευθύνων και αναζήτηση της αποζημίωσης την οποίαν έπρεπε να καταβάλλουν, για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκάλεσαν.
Οι αδελφοί πάντα πλήρωναν τα σπασμένα.
Η απουσία κάθε σοβαρού ελέγχου και η παράλειψη της αναζήτησης των αποζημιώσεων από εκείνους που τις προκάλεσαν, κατέστρεψε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας της και επέριψε την μομφή της απιστίας σε εκείνους τους διοικητές που αν και είχαν υποχρέωση να προστατεύσουν την περιουσία και τα δικαιώματα της ΕΜΣΤΕ, δεν το έπραξαν.
Επί πλέον δεν λήφθηκαν σοβαρά μέτρα προστασίας της περιουσίας και των οικονομικών της, ώστε να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων και να δημιουργηθεί περιβάλλον περιουσιακής ασφάλειας και διαχειριστικής αξιοπιστίας.
Οι παραπάνω πράξεις και παραλείψεις εμπέδοσαν την πεποίθηση ότι η ΕΜΣΤΕ είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου δεν υπάρχει καμιά προστασία για τα χρήματα των αδελφών.
Τα περιουσιακά σκάνδαλα δεν ήσαν τα μόνα.
Υπήρξαν πολλών ειδών σοβαρές παρανομίες η παρατυπίες.
Όμως το οικονομικό θέμα έχει ιδιαιτερότητες που το καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο και άμεσο.
Για τα όσα συνέβησαν πρόσφατα, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά εν όψει μάλιστα του οδυνηρού παρελθόντος αλλά και των γεγονότων με τα οποία συνέπεσαν και που ήταν η διάρρηξη να γίνει την σπάνια εκείνη μέρα που υπήρχε αφύλακτο στα γραφεία ένα τόσο μεγάλο ποσό, οι παραιτήσεις των θησαυροφυλάκων η οι αρνήσεις τους να παραλάβουν προτού υπάρξει καταγραφή του τι θα παρελάμβαναν, καθώς και η παραίτηση του Μ.Δ. Αθήνας.
Παραθέτουμε μερικά από τα ερωτήματα
Γιατί δεν ήταν κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογ/μό ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό
Ποιός είχε την ευθύνη κατάθεσής του σε τραπεζικό λογαριασμό ( από ποιό ποσό) και ποιός την ευθύνη φύλαξής του;
Ποιός και επί πόσες ημέρες συγκέντρωνε αυτό το ποσό, από ποιούς και κατ’ εντολή τίνος και γιατί δεν εγένοντο σταδιακές καταθέσεις στην τράπεζα;
Ποιά είναι τα σχετικά παραστατικά έγγραφα του καταβαλόντα και του λαβόντα το άνω ποσό η τα επί μέρους ποσά που το απαρτίζουν και ποιοί τα εκδίδουν και υπογράφουν και πότε;
Υπάρχει τραπεζικός λογ/μός, σε ποιό όνομα και με βάση ποιά απόφαση;
Γιατί δεν ήταν καλά ασφαλισμένη η πόρτα απ’ όπου έγινε η διάρηξη;
Γιατί δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας και συναγερμού σε ένα κτίριο όπου φυλάσσονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;
Υπήρχαν και ήσαν ενημερωμένοι για τα παραπάνω ο Μ.Δ., ο Μ.Γ. η και άλλοι αρμόδιοι και τι έπραξαν, αν ήσαν ενημερωμένοι και αν δεν ήσαν γιατί δεν ήσαν ενημερωμένοι;
Τι έχει να πει ο εκλεγμένος Μ.Θ. για να ενημερώσει τον κόσμο.
Μπορεί να υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, ένα όμως είναι βέβαιο ότι ο Μ.Δ., ο Μ.Γ. και πρώην Μ.Δ., καθώς και η εμπειρότατη υπάλληλος της Γραμματείας δεν είναι άμοιροι ευθυνών.
Οφείλουν να παραιτηθούν αμέσως γιατί δεν έκαναν όσα έπρεπε να είχαν κάνει ώστε να προστατευθεί η περιουσία των αδελφών και η αξιοπιστία της ΕΜΣΤΕ.
Όλοι τους εγνώριζαν την προ δεκαετίας περίπου καταστροφική ζημία που είχε υποστεί η ΕΜΣΤΕ και ψίθυροι δικαιολογιών δεν μπορεί να υπάρξουν, την στιγμή μάλιστα που το Τάγμα αντιμετωπίζει σωρεία άμεσων και μεγάλων προβλημάτων που απειλούν την ίδια την ύπαρξή του.
Η εμπιστοσύνη των αδελφών στο πρόσωπό τους έχει κλονισθεί ανεπανόρθωτα.
Το δοβλέτι έχει παραδοσιακούς τρόπους να αντιμετωπίζει τους κινδύνους.
Το καρότο, το μαστίγιο και τις επιτροπές.
Αν θέλετε ένα θέμα να αντιμετωπισθεί σφαλερά η να μη λυθεί ποτέ, κάντε επιτροπές.
Επιτροπές σπουδαίων και ανεπίληπτων, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα λύσουν το θέμα, αλλά θα είναι και οι καλλίτεροι συνεργοί των υπευθύνων εις το να μη λογοδοτήσουν ποτέ.
Αυτά δεν είναι δικοί μας ισχυρισμοί και σκέψεις.
Είναι η ίδια η ιστορία της ΕΜΣΤΕ και της σειράς των σκανδάλων της.
Έτσι είναι βέβαιο ότι για το κατάντημα της ΕΜΣΤΕ οι επιτροπές διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο και τώρα μπορούμε κάλλιστα μετά από τόσα χρόνια να δούμε τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν ήταν παρά η συγκάλυψη και η συνευθύνη.
Και για να μην θεωρηθούμε υπερβολικοί ας ρωτήσουμε και ας μας απαντήσουν οι επιτροπές η όποιος θέλει.
Γιατί δεν είναι μέλη του Σωματείου ΚΛΕΙΔΟΛΙΘΟΣ όλα τα μέλη της ΕΜΣΤΕ ανεξαιρέτως
Υπ’ όψιν ότι το παραπάνω σωματείο έχει στην κυριότητά του το πολύπαθο κτήριο της οδού Ερεσσού για το οποίο έχουν δαπανηθεί κολοσσιαία ποσά, προερχόμενα από τους αδελφούς.
Γιατί οι παρελθούσες και η τωρινή διοίκηση δεν φρόντισε να είναι μέλη του Σωματείου όλοι οι αδελφοί, που πλήρωναν ένα τσουβάλι λεφτά.
Τι έπραξαν για την υπόθεση του οικοπέδου της οδού Αρτέμωνος.
Τι έπραξαν για για την αποκατάσταση της ζημίας από την υπεξαίρεση δεκάδων εκ δραχμών.
Τι έπραξαν για την πυρκαιά κλπ κλπ
Ποιοι ευθύνονταν για την υπόθεση Ζ. και για τα εκατομμύρια που καταβλήθηκαν.
Γιατί καταλογίσθηκε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την εφορία που πλήρωσαν οι αδελφοί
Ποιανών λάθη πλήρωναν και γιατί δεν πλήρωσαν αυτοί που τα κάνανε.
Μήπως τα κάναμε όλοι μαζί κατά το όλοι μαζί τα φάγαμε
Πόσες επιτροπές είχαν γίνει για τα παραπάνω.
Όλα με επιτροπές σκεπάσθηκαν.
Άνθρωποι που γλύφανε για να αποσπάσουν κάποιο χρυσαφί τσίγκο η άσχετοι και φοβισμένοι φουκαράδες δώσανε ανοχή η και στήριξη στα λαμόγια και απατεώνες τύπου Δαμ…λη, που κατέστρεψαν την αξιοπιστία του Τάγματος.
Ψάξτε να βρείτε τους πρώτους απολογισμούς και ισολογισμούς της ΕΜΣΤΕ και θα δείτε σε ποιούς έπρεπε να ανήκει το κτήριο.
Ψάξτε να βρείτε ποιος εκλεγμένος ελεγκτής αρνήθηκε να υπογράψει τον οικονομικό απολογισμό του 1987 της ΕΜΣΤΕ και γιατί.
Ψάξτε να βρείτε γιατί έφυγε η ιδρυτική στοά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ όπως και δεκάδες αδελφοί και γιατί.
Ψάξτε να βρείτε ποιο ήταν το έργο των 6 τελευταίων Μ.Δ. κατά την ίδρυση της ΕΜΣΤΕ (Ούτε μια στοά δεν είχαν δημιουργήσει και τρεις εξ αυτών η δεν είχαν μυηθεί καν η ήσαν εταίροι)
Ψάξτε να βρείτε ποιοί είχαν ανεχθεί και στηρίξει τον μεγαλοαπατεώνα Δαμ….., κλπ λαμόγια η ήσαν στις σχετικές επιτροπές και θα δείτε να ξεδιπλώνεται μπροστά σας όλο το παζλ της δημόσιας ξεφτίλας και της μοίρας της ΕΜΣΤΕ.
Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε διορίστε μια επιτροπή να τα βρεί.
Ήρθε ήδη η δωδεκάτη ώρα.
Αυτή τη στιγμή απαιτούνται άνθρωποι έμπειροι, με αποφασιστικότητα και πυγμή, ικανοί να εμπνεύσουν και να δώσουν ενωτικό δημιουργικό όραμα.
Οι επιλογές είναι πάντα δικές μας. Οι επιτροπές όχι.

Γράμμα από έναν αδελφό


Αθήναι  24 Ιουνίου 2011

Αγαπημένε μου αδελφέ
Αφού πρώτα μάς ευχηθώ Χρόνια Πολλά (διότι ως Τέκτονες εορτάζουμε τού Αγ. Ιωάννου) θάθελα να δώσω καί τις ευχές μου στήν προσπάθεια  πολλών από εμάς πού προσπαθούμε νά επιλύσουμε τά ανθρώπινα σφάλματα στήν διαχείριση ενός τόσον φιλοσοφημένου καί ψυχοδραστικού συστήματος όπως ο Τεκτονισμός.
Στά 33 χρόνια εμπλοκής μου μέ αυτόν, καί σε τρία διαφορετικά συστήματα: τής Αχαρνών για 15, τής τότε Ηνωμένης ΜΣΤΕ για 2  καί τής Εθνικής ΜΣΤΕ για άλλα 16 χρόνια, συνειδητοποίησα ότι παρ’όλες τίς προσπάθειες, παρά τίς καλές αρχές καί τά ιδανικά, παρά τήν «επιλογή» τρόπον τινά τών μελών τών Στοών, εν τούτοις δέν παύει ο Τεκτονισμός νά είναι καί αυτός μία μικρογραφία τής κοινωνίας, καί κάπου-κάπου εμφανίζονται κρούσματα πού πικραίνουν τίς καρδιές τών υπολοίπων αγνών αδελφών. Εκεί λοιπόν χρειάζεται υπομονή, ώστε τό πρόβλημα νά λυθή ΕΝΤΟΣ τών τειχών. Απ’ έξω καί μακρυά, κανείς δεν μπορεί νά προσφέρει υπηρεσίαν. Η μάχη πρέπει νά δωθή στό εσωτερικό τού Τάγματος προκειμένου νά διορθωθούν τά κακώς κείμενα, τά οφειλόμενα εις κακήν, χειρίστην, διαχείρισην.
Όλοι οι Τέκτονες γνωρίζουμε καλά τό μέγα τρωτόν σημείον τής αδελφότητος.
Εξ υπαρχής υφίσταται ένα καθεστώς «εμπιστοσύνης καί αγνής προαιρέσεως» πού σε αφοπλίζει.  Αρνήσαι νά δεχθής ότι υπάρχει τό ενδεχόμενο ο άλλος αδελφός σου νά μήν είναι έντιμος καί ειλικρινής. Στίς 999 φορές είσαι «τυχερός», στήν χιλιοστή φορά  πέφτεις στήν περίπτωση καί σκοντάφτεις, πέφτεις κάτω καί σπάς τήν μύτη σου. Σε πονάει τόσο πολύ αυτή η μία φορά, πού ξεχνάς τις άλλες 999 πού ήσουν τόσον ευτυχής γιά τήν γνωριμία.
Η προσπάθεια λοιπόν είναι, νά βελτιώσουμε καί θωρακίσουμε  τό σύστημα έτσι ώστε η περίπτωσις τής πτώσεως νά είναι πιθανή μία στίς 10.000 ή στίς 100.000 ή στό 1.000.000.  Θα πέσουμε κάποια στιγμή, γιατί είμαστε άνθρωποι καί κάνουμε σφάλματα, αλλά τουλάχιστον, νά απομακρύνεται η πιθανότης όσον γίνεται περισσότερο.  Η δυσκολία είναι νά μήν γινόμαστε «παραγραφολάγνοι, αρθρολάγνοι  καί νομολάγνοι» όπως συμβαίνει μέ τό Ελληνικό Κράτος τό οποίοι νομοθετεί όχι για νά εξυπηρετήση τά δέκα εκατομμύρια Έλληνες αλλά για νά μήν κοροϊδέψει ένας όλους τους υπολοίπους. Καί ταλαιπωρούνται τά 10 εκατομμύρια.
Δύσκολο πράγμα νά βρής τήν ισορροπία καί τήν Σολομώντειο λύση. Κι όμως, πρέπει, οφείλουμε νά προσπαθούμε νά τήν βρούμε.
Χρειαζόμαστε κάποιοι ρωμαντικοί πού πιστεύουμε στήν αγνή, καθαρή λογική καί στήν εντιμότητα νά συνεχίσουμε νά είμαστε μέσα στά πράγματα για νά μπορούμε νά δώσουμε λύσεις.
Δεν υπήρξα ποτέ στήν ζωή μου ρίψασπις καί δεν σκοπεύω νά τό κάνω τώρα στά 67 μου.
Θυμίζω καί παραφράζω τόν μεγάλο Ανδρέα Κάλβο: « Θέλει αρετήν καί τόλμην όχι μόνον η ελευθερία…».
Αισιοδοξώ ότι  μόλις κοπάσει ο κουρνιαχτός, η σκόνη, θα φανή από μέσα, όρθιος ο καλός πολεμιστής καί προστάτης τών αρχών καί τής αρετής. Άς δώσουμε όμως τόν ελάχιστό αυτόν χρόνο πού χρειάζεται για νά καταλαγιάση η σκόνη, νά μπορέσουμε νά διακρίνουμε σωστά.
Είμαι βέβαιος ότι οι υπεύθυνοι θα φανούν καί η Νέμεσις θά τούς δικάση κυρίως εις τις συνειδήσεις τών αδελφών.

Μέ τά καλλίτερα καί αγνότερα  αισθήματα αγάπης καί εκτιμήσεως,

Ο αδελφός σου

Ανδρέας Μπλαμούτσης

Ταξίδι στο Λονδίνο

Ο Αδ Πολύβιος , που τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκε το Λονδίνο, είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας κάποιες όμορφες φωτογραφίες. Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να έχει πάντα όμορφα και δημιουργικά ταξίδια. 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ