Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Μια μυστική χειρονομία

Από μικρό παιδί με απασχολούσε για πιο λόγο ο Μ. Ναπολέοντας εμφανίζονταν στα πορτρέτα του με το χέρι στο σημείο της καρδιάς. Είχα και έχω ακούσει από τότε ένα σωρό εξηγήσεις . Άλλες πιστευτές και άλλες απίθανες έως αστείες. Ότι κρατούσε πάντα ένα μπουκαλάκι άρωμα, ότι είχε έλκος και κρατούσε το στομάχι του, ότι ήταν αγένεια να είχε κάποιος τα χέρια στις τσέπες ή να κρέμονται στο σώμα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μπαίνοντας στον Τεκτονισμό διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη στάση , όπως συμβαίνει και σε πολλές θρησκείες αλλά και αδελφότητες, δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα σημείο δια του οποίου κάποιος εξωτερίκευε την αγάπη του , την πίστη του.
 
Έτσι αυτοί που το χρησιμοποίησαν και αυτοί που το χρησιμοποιούν είτε θέλουν να δείξουν την Τεκτονική τους ιδιότητα, είτε θέλουν να προσδώσουν στην εικόνα τους ένα στοιχείο αγάπης και ευαισθησίας (πχ προς τον λαό όταν χρησιμοποιείται από ηγέτες) είτε για να καλύψουν το όνομά τους με ένα πέπλο μυστηρίου .

Κάνοντας μια μικρή έρευνα διαπίστωσα ότι πλήθος επωνύμων πολιτικών, στρατιωτικών , καλλιτεχνών έχουν υιοθετήσει στις δημόσιες εμφανίσεις τους την συγκεκριμένη στάση. Προσωπικότητες μεγάλες αλλά και ετερόκλητες μεταξύ τους όπως Λαφαγιέτ, Μαρξ, Μότσαρτ, Σιμών Μπολιβάρ, Τζ Ουάσιγκτον , Χίντεμπουργκ, Λένιν, Ναπολέων, Νίτσε, Β Ουγκώ , Πιζάρο, Σ Ρότσλιντ, Τρότσκι κ.α.

Σ. Μπολιβάρ
Τζ Ουάσιγκτον
Χίντεμπουργκ
Λαφαγιέτ
Λένιν
Μότσαρτ

Νίτσε

Πιζάρο

Τρότσκι

Βάγκνερ

Σ. Ρότσλιντ
Β.Ουγκώ

Π. Φράνκλιν

Γκαρφιλντ
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ