Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Δεν είναι Τέκτονας ο σφαγέας του Όσλο
(Σημ Blog:Δεν είναι λίγες οι φορές που η παρουσίαση μιας είδησης μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Μια τέτοια είδηση είναι και αυτή που ακολουθεί και αναφέρεται στον  Νορβηγό Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ ο οποίος ευθύνεται για τη σφαγή με θύματα τουλάχιστον 91 ανθρώπους, 100 λένε τα νοσοκομεία, που έγινε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο, μετά από «τυφλή» επίθεση του σε συνέδριο νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και ισχυρότατης έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου εμπρός από κυβερνητικό κτήριο, το απόγευμα της Παρασκευής. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στη σελίδα του στο facebook ανέφερε στα ενδιαφέροντά του την Μασονία. Οι γνωρίζοντες μπορούν να αντιληφθούν ότι τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες όχι μόνον δεν είναι συμβατές με τον Ελευθεροτεκτονισμό αλλά είναι εναντίον στις βασικές του αρχές για αγάπη και συμπαράσταση προς τον άνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος , εθνικότητος και πολιτικών αντιλήψεων).


Από δημοσίευμα στον τύπο.

''Ο 32χρονος Νορβηγός Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο άνθρωπος που προκάλεσε το φοβερό αιματοκύλισμα τη Νορβηγία.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το body building, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία. Ασχολίες του είναι το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια "World of Warcraft" και "Modern Warfare 2", όπως επίσης και το Χρηματιστήριο.

Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα, στις 17 Ιουλίου: "Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα".

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Verdens Gang" επικαλείται φίλο του συλληφθέντος, ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και ότι επίσης ήταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.''

ΕΜΣτΕ Χορεύοντας με τους λύκους

Οι αδελφοί δεν πείθονται από τις ντρίπλες των διοικούντων

Όλοι , λίγο πολύ, έχετε παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό τις  εξελίξεις στην ΕΜΣτΕ. Φήμες, γεγονότα, ικεσίες, αποδείξεις, όλα αυτά μαζί συνέθεσαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ το οποίο έχει την μοναδική ιδιότητα του ότι δεν εκρήγνυται με μιας αλλά σταδιακά (σταδιακή αποχώρηση  αδελφών).

Όταν λοιπόν ήλθε στην επιφάνεια η ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ερεσού, συνεστήθη μια επιτροπή προκειμένου να ρίξει φως σε όλα εκείνα τα σκοτεινά σημεία, στις υποψίες, που όλοι σιγοψιθύριζαν αλλά που κανείς δεν έβγαινε να φωνάξει. Προσωπικά , λόγω του ότι είχα αρκετές υποψίες , με εξέπληξε η σύνθεση αυτής της επιτροπής γιατί η συμμετοχή δύο συγκεκριμένων αδελφών (του Α.Α και του Γ.Γ) οι οποίοι είναι γνωστοί για το ήθος και την τιμιότητα τους , δεν άφηνε περιθώρια για κουκουλώματα και παραβλέψεις. Οι 10-15 μέρες όμως που τους έδιναν περιθώριο σίγουρα δεν τους επέτρεπε να φθάσουν την έρευνα στο βάθος που θα ήθελαν ή που θα τους υποδείκνυαν τα στοιχεία. Έπρεπε μέσα σ΄ αυτό το διάστημα να ελέγξουν τα της ληστείας , φήμες για κακοδιαχείριση και σταδιακά να επεκταθούν και στα θέματα του Κλειδολίθου.

Παρ’ ‘όλα αυτά η επιτροπή, σε αντίθεση με όσα ακούγονταν, στη συνεδρίαση του ΣΓΥ , στις 20/7/2011, καταλόγισε ευθύνες σε κάποιους μεγάλους αξιωματικούς και σε έναν πρώην ΜΔ και μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι προτάθηκαν και ποινές  (προσωπικά εκτιμούμε ότι για κακοδιαχείριση μια μόνον ποινή υπάρχει: η απομάκρυνση από την αδελφότητα). Τελικά μετά από συζητήσεις και διεργασίες αποφασίστηκε να επανέλθει η επιτροπή και να εξετάσει το θέμα ξανά το Σεπτέμβρη χωρίς μέχρι τότε να επιβληθούν ποινές και κυρώσεις (παρά το γεγονός ,που όπως είπαμε, προτάθηκαν από την επιτροπή)

Με το πέρας  συνεδρίασης του ΣΓΥ  ο πρόεδρος της επιτροπής παραιτήθηκε από την ΕΜΣτΕ!!!!

Έτσι, παρατείνεται η αγωνία των αδελφών , οι φήμες εξακολουθούν να οργιάζουν  ,έχοντας πια βάση μιας και η επιτροπή καταλόγισε ευθύνες. Πολλοί αδελφοί δεν είναι διατεθειμένοι να παραβρεθούν στην νέα Τεκτονική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβρη εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και φαίνεται πια ολοκάθαρα ότι αυτή η παρατεταμένη <<συσκότιση>> οδηγεί όλο και περισσότερους αδελφούς στην πόρτα της εξόδου.

Αγαπητοί μου αδελφοί. Αν όλη η φαιά ουσία που έχει καταναλωθεί τον τελευταίο καιρό σε επιτροπές για παραλήψεις και πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων καταναλώνονταν για πνευματικό και κοινωνικό έργο θα ήμασταν σαν θεσμός πολύ μπροστά. Έχουμε καταφέρει όμως , για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση των ημερών, να βρεθούμε σε μια κατάσταση ελεγχόμενης πνευματικής χρεοκοπίας και πολύ φοβάμαι αν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις τώρα θα οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική χρεοκοπία.

Το Τεκτονικό <<συντηρητικό καθεστώς>> της ΕΜΣτΕ θεωρεί ότι με τα διάφορα κόλπα και τερτίπια θα τελειώσουν όλα αισίως. Όμως δεν αντιλαμβάνονται ότι τα αίτια είναι βαθύτερα. Οι αδελφοί δεν είναι διατεθειμένοι να συστεγάζονται με <<λύκους>>. Το περίζωμα της ανοχής τους δεν χωράει άλλους. Είναι πλήρες.     

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ