Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή απάντηση στον Μ.Δ του Mark

(Σημ. blog: Την επιστολή έστειλε φίλος του blog )
Φίλτατε Αδελφέ Αλέξανδρε

Αρχικά δεν σε ευχαριστώ καθόλου, διότι δεν με συμπεριέλαβες στον Πίνακα Αποδεκτών της Επιστολής σου, με την οποία ενημέρωσες Αδελφούς για τις θέσεις σου και τις απόψεις σου

Φυσικά και η προσφώνηση «Φίλτατε σου την αποδίδω με απολύτως κυριολεκτική σημασία, διότι σε εκτιμώ κυρίως ως Άνθρωπο.

Πράγματι, ουδείς άσφαλτος, έτι δε περαιτέρω και αυτός ούτος ο Πάπας, λόγω δόγματος.

Όλοι μας πράγματι σφάλουμε και σφάλουμε όταν πράττουμε. Όταν δεν πράττουμε ή πράττουμε ουδέν τότε και μόνον τότε, ΔΕΝ σφάλουμε.

Ομολογώ ότι γνωρίζοντάς τόσο λίγο θεωρούσα ότι διαθέτεις και Τεκτονική Γνώση, αλλά και Σοφία, αλλά δυστυχώς με εξέπληξες αρνητικά. Υπερβολικά αρνητικά διότι άρχισες την επιστολή σου με ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ Μανιφέστα, σχετικά με την απόφαση συγκέντρωσης Υπογραφών. Φυσικά και είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σου δικαίωμα να διαφωνείς και αλλά να μην συμμετάσχεις στην συγκέντρωση των υπογραφών. Επί προσθέτως εκφράζεις κατηγορία αντί απόψεως για την επιστολή των Αδελφών και απευθύνεσαι μόνον στον Βασίλη ενώ οι συντάκτες είναι πλείονες Αδελφοί.

Αφήνω ασχολίαστη την παράγραφο περί της Επαρχιακής Μεγ:. Στ:. Αθηνών, διότι θεωρώ τουλάχιστον γελοία την ύπαρξή της. Και μάλιστα υποδεικνύεις προς τον Βασίλη να υποβάλει την παραίτησή του. Αλήθεια σε ποιον ? στον εγκαταλείψαντα την έδρα του Γ.Σ ? Ορθώς δε ο Βασίλης διατηρεί την θέση του μέχρις την στιγμή αυτή.

Και για τον λόγο αυτό η επιστολή έχει μείζονα αξία, διότι υπογράφεται, μεταξύ άλλων υπό του Αναπληρωτού Μεγάλου Διδασκάλου τέκτονος με μακροχρόνια παρουσία στον Ελληνικό Τεκτονισμό.

Kακίζεις την αναφορά του σε παράγκες, μα το Σύνολο του Αγγλικού Τύπου Φίλτατε Αλέξανδρε διοικείται από παράγκες και τολμάς ανερυθρίαστα να αποκαλείς παρά – παράγκα μία συγκέντρωση Αδελφών ανησυχούντων για την επιβίωση η διάλυση της ΕΜΣΤΕ εξ αιτίας των κακίστων διοικήσεων της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας. Φρένο Αδελφέ μου γιατί μαρσάρισες υπερβολικά. Ξεπέρασες κάθε όριο ταχύτητας και παραβίασες μείζονα Τεκτονικά θέσμια, δηλαδή άσκησες Εισπήδηση σε έτερο σώμα, υπογράφων ως Μεγ:. Διδ:. Του Σήματος και όχι ως πρώην Μεγ:. Αξ:. Της ΕΜΣΤΕ.

Η αναφορά σου στις διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο νομίζω ότι είναι εκτός θέματος και θυμίζει τις γελοιότητες των ονομαζόμενων «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ» των ΜΣΤΕ & της ΕΜΣΤΕ, κειμένων δικτατορικών και αυταρχικών αντιλήψεων (και σε παρακαλώ μην επικαλεστείς τα κείμενα του Άντερσον, αυτά είναι κείμενα άλλης εποχής και για άλλους λαούς όχι Έλληνες). Και από πότε οι νεότεροι αδελφοί δεν έχουν δικαίωμα να σκέπτονται και να ανησυχούν για όλα όσα γίνονται στην ΕΜΣΤΕ, να μην διερωτώνται, αφού οι ανάδοχοί τους έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τις διοικήσεις ?

Και αυτοί που κάνουν αναρτήσεις στα διάφορα blogs ή σε σελίδες κλειστών ομάδων, ποιος διόρισε παιδονόμο τον οποιονδήποτε αχαρακτήριστο που με δήθεν εκλογές, εξελέγη Μ:. Δ:. με αυτοκρατορικές / δικτατορικές αρμοδιότητες. Εκλογές με ΕΝΑ υποψήφιο δεν είναι εκλογές. Για ποία Τεκτονικά έθιμα και κανόνες του 18ου αιώνα που υποσχεθήκαμε τα τηρούμε ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. Μιλάς Αδελφέ μου. για βάλε φρένο ωρέ Αλέξανδρε. Γιατί διερωτώμαι εάν ο Michael Duke of York, γνωρίζει την παρέμβασή σου αυτή.

Σε κάθε ομάδα (άτυπη ένωση προσώπων) τα μέλη της έχουν κάθε Νόμιμο δικαίωμα, όταν κρίνουν ότι η διοίκηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους να κάνουν κινήσεις ακόμη και για την ανατροπή της.

Μιλάς για πλαίσιο και θεσμούς, ντροπή και πάλι ντροπή. Όποιος δίπατε θεσμός δεν είναι σύμφωνος με τους ΝΟΜΟΥΣ της Πολιτείας ακόμη και εάν έχουμε υποσχεθεί να τους τηρούμε έχουμε υποχρέωση να τους πολεμάμε μέχρι την κατάργηση τους διότι η Αίτηση Εισδοχής / Υιοθεσίας συνιστά Δήλωση Πρόθεσης Συμμετοχής και για Κανένα Λόγο ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ που προβλέπει παραίτηση από ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Πλαίσια είναι αυτά που προβλέπει ο Αστικός Κώδικας και οι Διατάξεις Περί Δημοσίας Τάξεως που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας Σωματείων και Ενώσεων Προσώπων. Τα Τυπικά συνιστούν άλλο ζήτημα. Μυσταγωγικό και Μυητικό.


Μετά του Τριπλού Αδελφικού Ασπασμού


Και για να βάλω και γω τελεία και παύλα, το υστερόγραφο είναι ιδιαίτατα προσβλητικό, διασπαστικό και ΑΝΤΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ. Περίγελως γίναμε με τις πράξεις και τις παραλήψεις των διοικήσεων, περίγελως έχουμε γίνει προ πολλού με τα Τεκτονικά Δικαστήρια που λειτουργούν παντελώς παράνομα και άλλα πολλά.-

250 χρόνια Στοα Britannia


Η παλαιότερη Στοά του Σέφιλντ , η Britannia no 139 γιορτάζει τα 250 χρόνια από την ίδρυσή της.

Πρόκειται για μια Στοά με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Σεβάσμιος της Στοάς αδ. Roger Ferris σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά ΄΄ Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενη για τα 250 χρόνια της Στοάς μας. Υπάρχουν πολλοί μύθοι σχετικά με τον Ελευθεροτεκτονισμό . Όμως πάνω από όλα ο Τεκτονισμός είναι μια αδελφότητα με έντονη φιλανθρωπική δράση. Η Στοά μας έχει προσφέρει τον τελευταίο καιρό πάνω από 10000 λίρες στο Ίδρυμα Αγ. Λουκάς΄΄.

Η ίδρυση της Στοάς αποδίδεται στον αδ. J.D Preston ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Σεβάσμιος της Στοάς.

Ο σημερινός Σεβάσμιος μπήκε στον Τεκτονισμό το 1969 όταν προτάθηκε από τον πατέρα του.

Σήμερα στο Σέφιλντ υπάρχουν 900 Ελευθεροτέκτονες σε 26 διαφορετικές Στοές.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ