Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΣτΕ- Η παραίτηση ενός πραγματικού Διδασκάλου ΤέκτοναΣήμερα πληροφορήθηκα την αποχώρηση ενός πολύ αγαπητού αδελφού. Ενός αδελφού που πιστεύω ότι αγαπάει τον Τεκτονισμό, τον πραγματικό Τεκτονισμό, όσο λίγοι από εμάς. Ενός αδελφού ο οποίος από σεμνότητα και ταπεινότητα ποτέ δεν κρέμασε στο στήθος του <<τενεκεδάκια>> αν και στην πολύχρονη πορεία του κατέχει ουκ ολίγα. Ενός αδελφούς που τον χαρακτηρίζει η ηθική και η αξιοπρέπεια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παραξενεύτηκα με την απόφασή του αυτή. Παραξενεύτηκα πως άντεξε τόσο καιρό να βλέπει να ασελγούν επάνω  στην αδελφότητα δήθεν και άσχετοι.
Γνωρίζω ότι έκανε υπομονή, προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα μέσα από τις γνώσεις του με τρόπο πράο , διατηρώντας χαμηλούς τόνους με μια μοναδική γλυκύτητα. . Προσπάθησε να συσπειρώσει και όχι να διασπάσει. 

Πραγματικά απολάμβανα (και θα συνεχίσω να απολαμβάνω) την συζήτηση μαζί του και θαυμάζω τον άνθρωπο και Διδάσκαλο. Μέσα από τα λόγια του οραματίστηκα έναν Τεκτονισμό αγνό, αυθεντικό, πνευματικό μακριά από περιττά στολίδια που όχι μόνον δεν του προσέφεραν τίποτα αλλά αφαιρούσαν και κάτι από την αίγλη του. Με την παρουσία του και το λόγο του, έκανε τον διπλανό του αισιόδοξο και χαρούμενο. Είναι στον χαρακτήρα του. Να μην μεμψιμοιρεί.

Οι εργασίες του μοναδικές, που πάνω απ’ όλα δείχνουν τον σεβασμό που ο ίδιος έχει απέναντι σ’ αυτόν που θα τις παρακολουθήσει, αλλά και στο θέμα που αναλύει και την άποψη που προβάλει. Μα πάνω από όλα προϊόν βαθιάς γνώσης . Χωρίς κορόνες εντυπωσιασμού.

Η  <<αριστοκρατία>>, βλέποντας την αγάπη και τον σεβασμό που του έδειχναν οι νέοι αδελφοί,  σίγουρα τον ζήλευαν . Δεν τόλμησαν να τα βάλουν όμως μαζί του διότι σε θέματα ουσίας δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Η παραίτηση αυτού του αδελφού πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.   Δεν έφυγε μόνος ένα μέλος της ΕΜΣτΕ αλλά ένας από τους περισσότερο παραγωγικούς εργάτες του πνεύματος.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ