Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργασίες – Η μόνη λύση για την διάσωση του Ελληνικού Τεκτονισμού

Με δραματική καθυστέρηση και πράγματι οδυνηρό τρόπο για τον ελληνικό τεκτονισμό άρχισαν πια να είναι έκδηλα τα σημάδια αποσύνθεσης και απαξίωσής του. Όλοι πια έχουν αντιληφθεί πως το παιχνίδι του διαχωρισμού με τη δημιουργία νέων Στοών και ομάδων όχι μόνο δεν έχει αποτέλεσμα αλλά έχει εξαντλήσει και τα όρια αντοχής των υγειών Τεκτόνων.

Οι ακραίες συνθήκες που έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό η ΕΜΣτΕ , πέρα από τις ευθύνες των ηγετικών της στελεχών , δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την ίδια αλλά παθογένεια του Ελληνικού Τεκτονισμού ο οποίος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας παρουσιάζοντας έτσι, σε όλη του τη διάσταση, το <<Ελληνικό Τεκτονικό Ζήτημα>>. Πολύ φοβάμαι δε ότι μη αντιλαμβανόμενοι αυτή τη διάσταση δεν θα υπάρξει στο μέλλον , εάν δεν πράξουμε τώρα, η δυνατότητα της δράσης για την ανατροπής αυτής της κατάστασης και θα οδηγηθεί ο Ελληνικός Τεκτονισμός στην <<χρεοκοπία>>.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου η σύγκρουση προδιαγράφεται έντονη, σκληρή και ευρύτατη καθώς θα εμπλέκει όλες τις Τεκτονικές Δυνάμεις οι οποίες αντιμετωπίζουν τις παραπάνω παθογένειες , άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι σε λανθάνουσα πορεία εάν νομίζουν ότι διαθέτουν ισχυρή συντεχνιακή συγκρότηση διότι εάν εξετάσουν την περίπτωση ΕΜΣτΕ θα διαπιστώσουν το αντίθετο.
Σε τέτοια γεγονότα και σε τέτοιες δύσκολες περιόδους που ζούμε το κλίμα είναι πολύ εύκολο να πολωθεί ταχύτατα με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Τεκτονισμό. Διότι σήμερα δεν φαίνεται διάθεση συνεννόησης μεταξύ των Μεγάλων Στοών (όχι από όλους) ώστε να αλληλοαναγνωριστούν , ακολουθώντας βέβαια ο καθένας τα τυπικά και τις παραδόσεις του, αλλά και γιατί τα περιθώρια διαπραγμάτευσης εξαντλούνται.

Δυστυχώς η Ελληνική Τεκτονική Οικογένεια δείχνει σαν να μην έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν έχει καταλάβει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολική απαξίωση. Δεν είναι λίγες οι Μ. Στοές που λειτουργούν με λογικές του παρελθόντος μένοντας οχυρωμένες πίσω από την παράδοση αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονού ανθρώπου. Είναι τουλάχιστον γελοίο να μην μπορώ, για παράδειγμα , επειδή ανήκω (άνηκα) στην ΕΜΣτΕ να επισκεφτώ την Αχαρνών και το αντίστροφο βέβαια.

Οι διοικήσεις των Μεγάλων Στοών και οι παλαιότεροι αδελφοί έχουν μεγάλη ευθύνη χωρίς αυτό να απαλλάσσει και εμάς τους νεότερους από τις δικές μας ευθύνες. Καλώς η κακώς η τύχη του Ελληνικού Τεκτονισμού είναι στα χέρια όλων μας. Ας δράσουμε τώρα με στόχο την συνένωση και όχι τη διάσπαση του Τεκτονισμού. Τουλάχιστον ας μην φορτωθούμε εμείς το άγος της απαξίωσης και της λήθης του.


ΥΓ. Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα υπάρχουν κινήσεις συνεργασίας , αλληλοαναγνώρισης και αλληλοσεβασμού , όπως η πρόσφατη εξαγγελία συνεργασίας του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΛΦΟΙ και του διακεκριμένου καθηγητού και Μ.Δ. Στέφανου Παιπέτη και των υπ' αυτόν τεκτονικών Στοών όπου έχουν να προσφέρουν πολλά προς την κατεύθυνση της αλλαγής πορείας του Ελληνικού Τεκτονισμού.

Ο Νεότευκτος


 

Στοά Αθηνά Σοφία αρ.11

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε μια ενέργεια κοινωνικής ευαισθησίας όχι από ξένη αλλά από μια Ελληνική Στοά. Η Στοά Αθηνά Σοφία αρ.11 έκανε πράξη την αγαθοεργία , με τις όποιες δυνάμεις της , και δεν έμεινε σε θεωρίες . Μακάρι στο μέλλον να είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε και άλλες τέτοιες ειδήσεις.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ