Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλάζει το Ευρωπαϊκό Τεκτονικό τοπίο

Πριν από μήνες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Jose Manuel Baroso, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek δέχτηκαν τους εκπροσώπους από φιλοσοφικές και αντιδογματικές ομάδες της Ευρώπης σε μια συνάντηση που είχε ως κύριο θέμα την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.


Μια από τις βασικές στρατηγικές της ΕΕ είναι η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων . Προς την κατεύθυνση αυτή η ΕΕ προτείνει σειρά μέτρων όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η διαρκή εκπαίδευση των πολιτών , η επένδυση στην παιδεία.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός που πέρασε εδώ στην Ελλάδα απαρατήρητο και που πιστεύουμε ότι είναι μεγίστης σημασίας διότι ότι θα αλλάξει τα Ευρωπαϊκά Τεκτονικά δεδομένα είναι ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μεγάλος Διδάσκαλος των Ηνωμένων Μεγάλων Στοών της Γερμανίας αδ. Rüdiger Templin. Η κίνησή του αυτή δείχνει πoιά είναι η τάση στον Ευρωπαϊκό Τεκτονισμό όπου φαντάζει σίγουρο ότι δεν θα υπάρχει πια ο αποκλεισμός και η μη αναγνώριση μεταξύ Ελευθεροτεκτόνων λόγω <<δογμάτων>> , σχολών , προέλευσης, φύλου.

Στην συνάντηση μεταξύ των άλλων συμμετείχαν ο ΜΔ της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας, ο ΜΔ της Μεγάλης Ανατολής του Βελγίου, ο ΜΔ της Μεγάλης Στοάς του Λουξεμβούργου, ο ΜΔ της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας, ο ΜΔ της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας, ο Αν. ΜΔ της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας, η πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας του Διεθνούς Τάγματος του "Le Droit Humain", ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης και Μεγάλος Διδάσκαλος του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος <<ΔΕΛΦΟΙ>> κα.

Δωρεά στο Grandmothers Cottages



Αδελφοί από τις περιοχές Spingwood, Lawson, Katoomba και Blackheath της Αυστραλίας συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Spingwood και παρέδωσαν στο ίδρυμα Grandmothers Cottages το ποσό των 2000 δολαρίων.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα ιδρύθηκε προκειμένου να παρέχει φροντίδα στα παραμελημένα παιδιά.

Η υπεύθυνη του ιδρύματος δήλωσε ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη αναγκών που είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ