Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΣΤΕ - Η Ελληνική Αλφάβητος με 4 γράμματα:


 (Σημ. Blog:Δημοσιεύουμε κείμενο που μας έστειλε φίλος του blog)
 
Σχόλιο επωνύμως ανώνυμου απευθυνόμενο σε όσους μέχρι σήμερα κάκιζαν όσους δεν είχαν διάθεση να παλέψουν για την ΕΜΣΤΕ.

Η Ελληνική Αλφάβητος με 4 γράμματα:

Α-  Αδελφές, όπως λέμε αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια: Κανένα υπονοούμενο περί σεξουαλικών επιλογών. Ο λαός μας αποκαλεί έτσι όσους δουλεύουν μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον, ανακατεύουν και πουλάνε τους πάντες αρκεί να πετύχουν τον σκοπό τους. Όταν με την διάρρηξη έσπασε το απόστημα της ΕΜΣΤΕ , δεν ήθελαν μια ήρεμη και στιβαρή κίνηση  ξεκαθαρίσματος κατηγοριών ή και παρεξηγήσεων με πρώτο γνώμονα την διατήρηση της ομοψυχίας και του κύρους της «συντεχνίας». Αντίθετα η περίφημός επιτροπή προέβη στην πρωτοφανή ενέργεια να καταθέσει προσωρινό πόρισμα που όμως επέβαλε ποινές. Επειδή ερασιτέχνες και αθώοι δεν ήταν και κάποιοι εξ αυτών είχαν ιδιαίτερη εμπειρία αυτό το «λάθος» έχει μια και μόνη ερμηνεία: Ώθησαν τα πράγματα στα άκρα, πόλωσαν τους αδελφούς και δείχνοντας τα δόντια τους στην άλλη πλευρά άρχισαν στη συνέχεια υπόγειες διαπραγματεύσεις. Τι μου δίνεις, τι σου φτιάνω.

Β- με αγαπημένη αγγλική προφορά Μπ: Όπως λέει και ο λαός, μπινές. Με σαφές σεξουαλικό υπονοούμενο. Ο τύπος που περνιέται για ενεργητικός και μάτσο, ονειρεύεται όμως τα βράδια τον επιβήτορα του. Οι αδελφές (βλέπε σχετικό λήμμα) αφού κλείσουν τη συμφωνία τους πρέπει να κλείσουν την ιστορία. Ξεχνάνε λοιπόν τους τσαμπουκάδες και τους ηρωισμούς και γουργουράνε περί θεσμών και αδελφοσύνης γύρω από την θεσμική ηγεσία. Όμως για να κλείσουν όλα πρέπει σε κάποιον πεθαμένο και ανίσχυρο να βγάλουμε την καταπιεσμένη λίμπιντό μας. Σε κάθε σύλλογο, εταιρία κλπ την ευθύνη την έχει ο πρόεδρος και διπλή μάλιστα αν είναι εκλεγμένος με απεριόριστες εξουσίες (Ο ΜΔ είναι ο μόνος που εκλέγεται μεζί με τον θησαυροφύλακα και τοποθετεί -ο ΜΔ- ανθρώπους αποκλειστικά της επιλογής του). Οι καλοί άνθρωποι που απειλούσαν ότι θα φάνε το λαρύγκι αυτού του ανίκανου που δεν ήξερε τι του γίνεται κατέληξαν με σοφία. Ευθύνη και ποινή στον μοναδικό τοποθετημένο που είχε παραιτηθεί πριν τέσσερις μήνες και είχε αποχωρήσει αηδιασμένος. Του ζητάνε μάλιστα να επιστρέψει εκείνος τα λεφτά που «εκλάπησαν» γιατί ειδάλλως θα συσκεφτούν για να αποφασίσουν πως θα τον κάνουν ντα!
Ο ιδρυτής, χρηματοδότης και  η μοναδική διεθνούς κύρους προσωπικότητα που ίδρυσε την Υόρκη και έβαλε και διατήρησε την ΕΜΣΤΕ σε κάποιες διεθνείς αναγνωρίσεις όταν οι ανίκανοι τα έκαναν όλα σμπαράλια, ο Καλούδης ήρθε με αεροπλάνο ειδικά για να παρασταθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΣΓΥ. Άφησαν τον σεβάσμιο γέροντα 2 ώρες να περιμένει στον προθάλαμο για να του πουν τελικά πως θεσμικά δεν μπορεί να παρακολουθήσει την συνεδρίαση. Τρέμουν ακόμα και την παρουσία του αφού στη συμφωνία είναι και η καρατόμησή του. Προέχει ο Θεσμός! Που αν ξεχάσουμε ένα γράμμα γίνεται Εσμός.

Γ- Γαμώτο!
 Και,

Ω- Ωχχχ, καλά έκανα και έφυγα. Εσείς να δούμε τώρα.

ΥΓ: Όλα αυτά υποτιμούν και διαβάλλουν την αδελφότητα με την οποία οι «συντεχνίτες» της ΕΜΣΤΕ δεν έχουν καμία σχέση. Ας σταματήσουμε να εκθέτουμε τα πάντα στα μάτια των άσχετων που δεν γνωρίζουν και να προσφέρουμε τροφή στους κακόπιστους και ας συγκεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα σκληρύνουν ακόμα περισσότερο τις ζωές και τις ψυχές όλων μας.
Ας σκεφτούμε για την Αδελφότητα, ας αγαλλιάσουμε τον πλησίον μας και ας τον δούμε με το  πνεύμα της Ισότητας και ας ετοιμαστούμε σε χαλεπούς καιρούς να υπερασπιστούμε την Ελευθερία. 

Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος- Σκάνδαλο κανένα πορίσματα πολλά


Οργή επικρατεί για τη χθεσινή απόφαση του ΣΓΥ της ΕΜΣτΕ να ρίξει στα μαλακά  τους εμπλεκόμενους στα διάφορα γεγονότα που συντάραξαν συθέμελα την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος τους τελευταίους μήνες και όχι μόνο.

Η φράση που έγινε μόδα αυτό το καλοκαίρι << δώστε ΤΡΟΠΟ στην οργή>> ήλθε να επιβεβαιωθεί μετά την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων όπου ουσιαστικά αφήνει στο απυρόβλητο όλους τους εμπλεκόμενους , με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στην απαξίωση της ΕΜΣτΕ.

Συγκεκριμένα επέβαλε ένα χρόνο ποινή σε Μεγ. Αξιωματικό ο οποίος έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό (μάλλον βρήκαν τον αποδιοπομπαίο τράγο), επίπληξη σε πρώην Μεγάλο Διδάσκαλο που κατά πολλούς αποτελεί και τον κύριο υπεύθυνο της απαξίωσης του Τάγματος και μερικές ακόμη ποινές σε διάφορους αδελφούς.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι δεσμεύτηκε ένας αδελφός να επιστρέψει μέρος του ποσού που εκλάπη κατά την ληστεία στις αρχές του καλοκαιριού. Κίνηση που αφήνει πολλά ερωτηματικά (φαντάζει σαν εξαγορά της ποινής).

Σαστισμένοι από τις εξελίξεις πολλοί αδελφοί κάνουν λόγο για συγκάλυψη και ομερτά μεταξύ διαφόρων κλικών εξηγώντας έτσι πως φθάσαμε στο << Σκάνδαλο Κανένα – Πορίσματα πολλά>>.

Η πορεία των γεγονότων , η κωλυσιεργία και ο χρόνος έκδοσης της απόφασης , μαζί με τις τεχνηέντως τυχαίες διαρροές όλο αυτό το διάστημα ότι θα γίνει χαμός στο ΣΓΥ, αποτελεί την πλέον κραυγαλέα απόδειξη ύπαρξης τριγώνου συγκάλυψης (Διοίκηση –Επιτροπή-Υπαίτιοιι) αφού η διερεύνηση της υπόθεσης θύμισε το γιοφύρι της Άρτας.

Για όλα αυτά λοιπόν ας μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αυτοί που δεν έφεραν στο φως ποτέ αποδείξεις ,όχι μόνο για τους Μεγάλους Αξιωματικούς αλλά και για τους παρατρεχάμενούς τους. Διότι για όλα ευθύνεται η θεσμοθετημένη πια πρακτική της ιδιότυπης αλληλεγγύης που ενεργοποιείται κάθε φορά που κάτι πάει να ξεφύγει από τον έλεγχο της κλίκας. Μια πρακτική που στο πλαίσιο της μικροπολιτικής σκοπιμότητας , αφού εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την όποια καταγγελία ή αποκάλυψη , ως αποτέλεσμα του νόθου ενδιαφέροντος έρχεται και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη διάθεσης για ουσιαστική έρευνα και, κυρίως τιμωρία των υπευθύνων.

Όμως αν νομίζουν κάποιοι ότι αθωώθηκαν είναι γελασμένοι. Είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση των αδελφών οι οποίοι πια παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και από κομπάρσοι όλα αυτά τα χρόνια γίνονται πρωταγωνιστές. Παλιοί και νέοι αδελφοί μαζί με λόγο για το σήμερα και όραμα για το αύριο του Ελληνικού Τεκτονισμού.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ