Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Στοά

Επειδή τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται μεταξύ σοβαρού και αστείου καλέσαμε τον ΔΗΜΟΔΟΚΟ να μας πει, μέσα από ένα ποιηματάκι, για ποιους λόγους μπορεί ένας Τέκτονας να εγκαταλείψει την Στοά του. Ο ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ ανταποκρίθηκε άμεσα και ξέθαψε από τα κιτάπια του το παρακάτω ποίημα.Η Στοά

Ήτανε δέκα στη Στοά

περνούσανε καλά.

Ένας δεν έγινε ΣΔ

και έμειναν εννιάΕννιά ήταν μέσα στη Στοά

με πνεύμα ανοιχτό.

Η ζήλεια εμφανίστηκε

και έμειναν οχτώ.Οχτώ ήταν μέσα στη Στοά

δεν είχανε λεφτά.

Μα κάποιος τους τα ζήτησε

και έμειναν εφτά.Εφτά ήταν μέσα στη Στοά

κανείς δεν είχε βλέψη.

Ένας άνοιξε το Σύνταγμα

και έμειναν οι έξι.Έξι ήταν μέσα στη Στοά

ο εις ογδόντα πέντε.

Ο ένας αποδήμησε

και έμειναν οι πέντε.Πέντε ήταν στην Στοά

μα χάριν υπεξαίρεσης.

Θύμωσαν οι υπόλοιποι

και έμειναν οι ΤέσσεριςΤέσσερις πια μες στη Στοά

τι να χεις για να πεις.

Φώναζε και η γυναίκα μου

και έμειναν οι τρειςδεν συνεχίζω διότι είναι γνωστό ότι λιγότεροι από τρεις δεν ……..……….

ΔΗΜΟΔΟΚΟΣΕΜΣτΕ -Περί όνου σκιάς(Σημ.Τελικά όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΜΣτΕ πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Ασχολούμαστε όλο αυτό το διάστημα με παραλήψεις, σκάνδαλα και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του καθενός αλλά δυστυχώς απωλέσαμε το πνευματικό έργο και παραστρατήσαμε από το πνευματικό μονοπάτι. Καιρός λοιπόν να πάμε μπροστά.

Χθες , ένας αδελφός με πολλά χρόνια Τεκτονικής <<προϋπηρεσίας>> μου είπε κάτι που με ακούμπησε βαθύτατα. Για να είσαι Τέκτονας χρειάζεται μια βασική προϋπόθεση: Να πάλλεται η καρδιά σου. Να βλέπεις ανάπηρο και να τρέχεις να βοηθήσεις. Να βλέπεις ναρκομανή και να βάζεις τα κλάματα. Αν τα έχεις αυτά προχωράς μπροστά.

Με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε και να αφήσουμε τους υπόλοιπους να αναπαύονται στις <<Τεκτονικές δάφνες>> τους .

Την παρακάτω ιστορία την αφιερώνω στους αντίπαλους στρατούς της ΕΜΣτΕ οι οποίοι έχουν πια παρατάξει τους στρατούς τους στην πεδιάδα και ετοιμάζονται για την τελική μάχη της διαδοχής.)

Λέμε ότι κάποιοι μαλώνουν «περί όνου σκιάς» (για την σκιά του γαϊδάρου), όταν φιλονικούν για κάτι ασήμαντο. Η έκφραση προέρχεται από ένα περιστατικό με τον Αθηναίο ρήτορα Δημοσθένη , ο οποίος ενώ αγορεύει στην εκκλησία του Δήμου και προσπαθεί να διαφωτίσει τους συμπολίτες του για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης τους αυτοί …αγρόν αγόρασαν! Τότε αυτός, για να τους κεντρίσει την προσοχή, άρχισε να τους αφηγείται μια ιστορία μεταξύ ενός αγωγιάτη κι ενός ταξιδιώτη.

Ο ταξιδιώτης είχε νοικιάσει τον γάιδαρο του αγωγιάτη και ταξίδευαν παρέα για τα Μέγαρα. Στον δρόμο, σταμάτησαν κάπου να ξεκουραστούν. Έκανε όμως ζέστη και δέντρο εκεί γύρω για να προφυλαχτούν απ’ τον ήλιο και να δροσιστούν λίγο, δεν υπήρχε. Ο ταξιδιώτης, αφού ξεπέζεψε απ’ τον γάιδαρο, έσπευσε να ξαπλώσει στην σκιά του. Ο αγωγιάτης όμως δεν τον άφησε, διεκδικώντας την σκιά του γαϊδάρου για τον εαυτό του, καθώς όπως του είπε, ενοικίασε μόνο τον γάιδαρο κι όχι και την σκιά του. Για τον λόγο αυτόν κατέληξαν στο δικαστήριο.

Στο σημείο αυτό, ο Δημοσθένης σταμάτησε την αφήγησή του και οι ακροατές του, που μέχρι πριν λίγο αδιαφορούσαν για ότι έλεγε, τον ρώτησαν με αγωνία να τους πει τι κατάληξη είχε η υπόθεση. Ο Δημοσθένης τότε τους χλεύασε που αντί να ασχολούνται με σοβαρά θέματα, κάθονται και ασχολούνται με την σκιά ενός γαϊδάρου.

 Δημόδοκος

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ