Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πενσυλβανία - Αιμοδοσία και δωρεά οργάνωνΟι Ελευθεροτέκτονες της Πενσυλβανία των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια όπου καλούν όλους τους αδελφούς, σε όποια Στοά και εάν ανήκουν , να γίνουν εθελοντές αιμοδότες αλλά και δωρητές οργάνων.

Μάλιστα για να δώσουν στο σκοπό τους και μια άλλη διάσταση, έχουν ορίσει ότι για κάθε μονάδα αίματος που συγκεντρώνεται θα δίνονται 10 δολάρια σε μια φιλανθρωπία.

Παραίτηση του ΜΔ της ΕΜΣτΕ


Παραιτήθηκε ο ΜΔ της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης.  Όπως είχαμε προαναφέρει και σε ανοιχτή επιστολή που είχε σταλεί στο Μεγάλο Διδάσκαλο, έτυχε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας να εκδηλωθούν συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος χωρίς να έχει αυτός την αποκλειστική ευθύνη.

Η κίνηση αυτή του ΜΔ δημιουργεί ένα μεγάλο  ερωτηματικό για την συνέχεια διότι το πρόβλημα της διάδοχης κατάστασης δεν είναι τόσο απλό. Εκτιμούμε ότι οι αδελφοί που μπορούν να βγάλουν την ΕΜΣτΕ από τη δυσχερή αυτή κατάσταση είναι δύο- τρεις  που έχουν επιδείξει ήθος , ταπεινότητα αλλά και βαθιά Τεκτονική γνώση. Με αυτούς η ΕΜΣτΕ έχει, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή , την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά για το καλό των αδελφών και του Ελληνικού Τεκτονισμού.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΜΔ θα γίνουν σε δύο εβδομάδες.

Misraim Memphis Rite -Ευχές για την Φθινωπορινή Ισημερία που έρχεται

Misraim Memphis Rite, ΕΡΜΗΤΙΚΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 

Κάθε χρόνο αφιερώνουμε τους διαλογισμούς μας στις 4 «πύλες» του έτους που είναι οι τέσσερις θύρες του Ήλιου: στα δύο Ηλιοστάσια και στις δύο Ισημερίες, που, σε αρμονία με την φύση, οροθετούν την αρχή και το τέλος κάθε εποχής.
Θα πρέπει να το κάνουμε γνωρίζοντας την σημασία που έχουν αυτές οι τέσσερις χρονικές στιγμές. Δεν πρόκειται για μία εξωτερική γιορτή, αλλά για μία βαθύτατα εσωτερική διαδικασία.
Η φύση το φθινόπωρο κλείνεται στον εαυτόν της, προστατεύει τους σπόρους, για να τους οδηγήσει στην ωρίμανσή τους. Τα φύλλα πέφτουν. Εκτελούν τον Τύπο της Θυσίας, γιατί η φύση γνωρίζει από μόνη της την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει. Η φύση είναι από μόνη της συνδεδεμένη με την ουράνια αρμονία, και είναι συντονισμένη με τον παγκόσμιο ρυθμό. Είναι ο παγκόσμιος ρυθμός. Η σταδιακή αποδέσμευσή της ανθρωπότητας από την παράδοση, την απομάκρυνε και από την φύση. Κι’όμως, σε στιγμές ενδοσκόπησης και ο πλέον ανυποψίαστος, καταφεύγει στην φύση για να σκεφθεί, να διαλογισθεί, γιατί ενδόμυχα νοιώθει τον κραδασμό που αυτή του προσφέρει.
Το Φως κατά την φθινοπωρινή Ισημερία, συνεχίζει την καθοδική του πορεία που άρχισε από το θερινό ηλιοστάσιο. Θα φτάσει στο κατώτερό του σημείο κατά το χειμερινό, κατά το οποίο θα αρχίσει η νέα πορεία ανόδου του, που θα ενταθεί κατά την εαρινή ισημερία, φτάνοντας στο απόγειό του στο επόμενο θερινό ηλιοστάσιο, για να ξαναρχίσει τον ίδιο πάντα κύκλο.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ