Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Freimaurer Verboten
Το 2000 η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να ορίσει μια ξεχωριστή ημέρα αφιερωμένη στην μνήμη των κοινωνικών ομάδων που υπέφερα από τις δυνάμεις του Άξονα λόγω της ιδιότητά τους.. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι συγκεκριμένες ομάδες γνώρισαν ιδιαίτερες διώξεις, βασανιστήρια, θάνατο.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Τέκτονες γνώρισαν ιδιαίτερες διώξεις. Μάλιστα η Ναζιστική Γερμανία πρωταγωνίστησε σ’ αυτές τις διώξεις από το 1933 κιόλας όταν οι Ναζί  ανέβηκαν στην εξουσία .

Το 1924 στο βιβλίο του Χίτλερ , Mein Kamph (Ο Αγών μου) ο Χίτλερ κατέστησε σαφές ότι οι Εβραίοι και οι Τέκτονες ήταν υπεύθυνοι για την κατάσταση της μεταπολεμικής Γερμανίας (μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο). Συγκεκριμένα ο Χίτλερ έβλεπε μια συνομωσία μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων προκειμένου να θέσουν τη Γερμανία από τον έλεγχο τους και να γονατίσουν τη Γερμανία πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά.. Έτσι μέσα σε ένα κλίμα που ευνοούσε τέτοιες θεωρίες, είχε καταφέρει να πείσει το μέσο Γερμανό ότι εάν εξαφανίζονταν Εβραίοι και οι Τέκτονες όλα θα πήγαιναν καλύτερα.

Πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν ότι οι Τέκτονες δεν διώχθηκαν μόνον από τον Χίτλερ (Γερμανία) αλλά και από τον Franco (Ισπανία) , Στάλιν (Ρωσία) , Μουσολίνι (Ιταλία). Επίσης διώξεις ασκήθηκαν και σε όλα τα μέρη που κατέλαβαν οι δυνάμεις του Άξονα όπως στη Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Αυστρία, Ρουμανία.

Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των Τεκτόνων που εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου  λόγω της ιδιότητάς του. Οι συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 80.000 Τέκτονες στην Γερμανία και 200.000 συνολικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

             

Ο Θάνατος ενός αγωνιστήΟ τραγικός απολογισμός των προσφάτων διαδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα , πέρα από τους δεκάδες τραυματίες, ήταν και ένας νεκρός. Πρόκειται για τον 53 χρονο  Δημήτρη Κοτσαρίδη , γραμματέα παραρτήματος συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα,  ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανακοπή , μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους γνωστούς κουκουλοφόρους.

Ο Ελληνικός Τεκτονικός Κόσμος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το χαμό του συμπολίτη μας.

Οι Έλληνες Τέκτονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς συγκρούσεις. Γνωρίζουν καλά ότι ο αέναος πνευματικός αγώνας για την επικράτηση της αλήθειας  και του δικαίου συνδέεται πάντοτε με ανθρώπινο πόνο. Έναν πόνο που ο αληθινός Τέκτονας οφείλει να είναι έτοιμος να τον υποστεί καθώς αποτελεί υπέρτατο αγαθό να θέτεις τον εαυτό σου στη υπηρεσία της κοινωνίας, στην υπηρεσία του ύψιστου συλλογικού συμφέροντος.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες Τέκτονες δεν θα μείνουν απαθείς θεατές του εκφυλισμού του Ελληνικού έθνους. Θα κάνουν ότι έπραξαν οι πρόγονοί μας ανά τους αιώνες όταν οι περιστάσεις  το απαιτούσαν  δίνοντας τα πάντα για την πιστή τήρηση του τριπτύχου – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ –ΙΣΟΤΗΣ - ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ