Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Χαμός στις Στοές της Πάτρας - Αντιδράσεις για δύο "σεβάσμιους" των Μασονικών Στοών

(Είδηση που δημοσιεύτηκε στο Portal www στις 27/10/2011).dete.gr


To τι γίνεται αυτές τις ημέρες στους κύκλους των τριών Μασονικών Στοών της Πάτρας... δύσκολα μπορεί να περιγραφεί! Και μπορεί ο όρκος να δεσμεύει τα μέλη των Στοών να μην αναφέρονται σε εσωτερικά τους ζητήματα, όμως είναι τέτοια η κατακραυγή που ο «θόρυβος» έχει απλωθεί σε αρκετά «σημεία» της πόλης! Αιτία για τις αντιδράσεις οι πρόσφατες εσωτερικές αρχαιρεσίες για την εκλογή των «Σεβάσμιων», των «αρχηγών» δηλαδή των Στοών!
Πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα "Κόσμος", αναφέρουν πως υπάρχουν έντονες ενστάσεις για δύο Στοές σε σχέση με τα πρόσωπα που εξελέγησαν να κρατούν τα ηνία της Μασονίας στην πόλη.


Σύμφωνα με όσα λέγονται, ο ένας εξ αυτών είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που έχει ξεκινήσει διαδικασία πτώχευσης, ενώ (όπως λέγεται) οφείλει στο προσωπικό του μισθούς μηνών, ενώ για τον άλλον έχουν ακουστεί... τα χίλια μύρια σε σχέση με εμπλοκή του σε σκάνδαλο που είχε δει προ ετών το φως της δημοσιότητάς και που του είχε στοιχίσει την εξέλιξή του στην υπηρεσία που εργαζόταν.
«Ένας από τους βασικούς στόχους της Μασονίας είναι τα μέλη της να είναι οι άριστοι της κοινωνίας, και να προσπαθούν προσωπικά να επιτυγχάνουν αυτόν τον σκοπό», μας είπε μέλος της μίας Στοάς. Και συνέχισε: «Πώς είναι δυνατόν να έχουμε "Σεβάσμιο", ένα πρόσωπο το οποίο αμφισβητεί η ίδια η κοινωνία και για το οποίο έχουν ακουστεί τόσα πολλά»; Αλλά και για τον δεύτερο των «Σεβάσμιων» τα ίδια ακούγονται.

Απευθύνθηκαν στη «Μεγάλη Στοά»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετά μέλη των δύο Στοών έχουν ήδη απευθυνθεί στην Αθήνα. Η «Μεγάλη Στοά» έχει ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα της Πάτρας και από αυτήν ζητείται να παρέμβει ώστε να μην «διαταραχθεί» η ηρεμία στις τάξεις των Τεκτόνων. Όπως επεσήμαναν, μπορεί οι «Σεβάσμιοι» να εξελέγησαν, αλλά η εκλογή έγινε με βάση... πελατειακές σχέσεις και επετεύχθη χάρη σε «μηχανισμούς» που δρουν ακόμη και στο στενό πλαίσιο μιας Μασονικής Στοάς. Έτσι ζητούν από τους ηγέτες της Μασονίας στην Ελλάδα να αποκαταστήσουν την τάξη στις δύο μασονικές Στοές της πόλης και να προβούν σε δυναμική παρέμβαση, ώστε να εκλέγονται στα ύπατα αξιώματα, Τέκτονες που διαπρέπουν στην τοπική κοινωνία και αποτελούν τον «καθρέφτη» της.


Αγία Ζώνη -Πούτιν και Τεκτονισμός

(Σημ. Blog.Ποιος είπε ότι έχει χαθεί η πνευματικότητα στις ημέρες μας. Ποιος είπε ότι οι αρχές , οι αξίες, η Θρησκευτικότητα έχουν απολεσθεί από τον σύγχρονο άνθρωπο. Όσο οι συνθήκες δυσκολεύουν τόσο περισσότερο ο άνθρωπος θα στρέφεται προς το θείο και σε αξίες οι οποίες είναι δοκιμασμένες και αν μη τι άλλο μπορούν να προσφέρουν, αν όχι λύσεις, ανακούφιση.

Δείτε τι έγινε με την έλευση της ιεράς ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία. Παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν που υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες ότι είναι Τέκτονας από το 1980 (υπάρχει μαρτυρία ότι έλαβε μέρος σε συνεδρία η οποία έγινε σε Ρωσικό Μοναστήρι στο Ισραήλ το 1980).


800.000 προσκύνησαν την Αγία Ζώνη στην Αγία Πετρούπολη
26 Οκτωβρίου 2011


Ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της χριστιανοσύνης, η Αγία Ζώνη της Παναγίας, έφτασε στις 20 Οκτωβρίου από το Άγιο Όρος στην Αγία Πετρούπολη. Στο αεροδρόμιο, όπως μετάδωσαν τα ρωσικά κανάλια (первый канал), την υποδέχθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και την προσκύνησε με ευλάβεια ενώπιον των βατοπαιδινών μοναχών που τη συνοδεύουν.

Ευχαριστήρια δέηση προς τιμή της Θεοτόκου τελέστηκε από τους εκπροσώπους του κλήρου της Επαρχίας της Αγίας Πετρούπολης, ενώ την ιερή λειψανοθήκη προσκύνησαν με τη σειρά τους και οι συνοδεύοντες τον Βλαντιμίρ Πούτιν, Αντιπρόεδρος Νμίτρι Κοζάκ και ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταφτσένκο.
 
Σύμφωνα με πηγές του διαδικτύου (Vesti.ru), o Διευθυντής του Ιδρύματος του Αποστόλου Ανδρέα και Πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν δώρισε στον πρωθυπουργό εικόνα που αγιογραφήθηκε στο Άγιο Όρος με αφορμή τη φιλοξενία του ιερού κειμηλίου στη χώρα.
 
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, από το πρωί πλήθος πιστών είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο χώρο της γυναικείας μονής Νοβοντέβιτσι της Πετρούπολης, για να υποδεχθεί την Αγία Ζώνη και έως την τελευταία ημέρα της φιλοξενίας της στην πόλη περίπου 800.000 πιστοί την προσκύνησν. Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί η είσοδος στον ναό να επιτρέπεται από τις 6 π.μ. έως τις 10 μ.μ., η ουρά που δημιουργήθηκε ήταν τόσο μεγάλη, ώστε οι ιερείς του ναού αποφάσισαν εκτάκτως να επιτρέψουν την είσοδο όλο το εικοσιτετράωρο, ενὠ ειδικά στα γυναικόπαιδα δόθηκε η δυνατότητα να προσέρχονται στο ιερό προσκύνημα εκτός σειράς. Ειδικά για τους συγκεντρωμένο πλήθος πιστών στήθηκαν φορητές τουαλέτες, ενώ το Σάββατο προσφέρθηκαν ακόμα και γεύματα.

Τη λειψανοθήκη με το ιερό κειμήλιο, που τοποθετήθηκε στο κέντρο του αφιερωμένου στην Παναγία του Καζάν ναού της μονής Νοβοντέβιτσι, υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα Βλαδίμηρος. Οι παρόντες ιερείς τέλεσαν ευχαριστήρια δέηση στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ καθημερινά από όλους τους ναούς της Επαρχίας της Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα προσέρχονταν ιερείς, για να τελέσουν παρόμοιες δεήσεις. Επιπλέον, κάθε μέρα τελούνταν Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των καλύτερων χορωδιών ψαλτών της πόλης.

Η ιστορία της Αγίας Ζώνης ξεκινά στην Παλαιστίνη, όπου φυλασσόταν για αιώνες, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη του Δ’ αιώνα μέσα σε μια πολυτελή λειψανοθήκη. Όταν ανοίχθηκε στις αρχές του 10ου αιώνα, η σύζυγος του αυτοκράτορα Λέοντα Στ’ με τη χάρη της Θεοτόκου θεραπεύτηκε από ψυχική νόσο. Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης και έως τις μέρες μας η Αγία Ζώνη φυλάσσεται στο Άγιος Όρος. Εξαιτίας του ειδικού καθεστώτος που διέπει το Άγιο Όρος, στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος σε γυναίκες, η φιλοξενία της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στις γυναίκες της Ρωσίας να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο. Για το λόγο αυτό οι προσκυνήτριες που συρρέουν είναι εκατοντάδες και με τις προσευχές τους στην Υπεραγία Θεοτόκο και την Τιμία Ζώνη της θεραπεύονται από διάφορες ασθένειες και από την ατεκνία.

Σύμφωνα με μια παλαιά παράδοση, στους προσκυνητές της Αγίας Ζώνης μοιράζονται κορδέλες με ευλογία από την Παναγία και όσοι έχουν επισκεφτεί το Άγιος Όρος, τις μοιράζονται με τους υπόλοιπους πιστούς.

Η Αγία Ζώνη, που συνοδεύεται από μοναχούς της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με επικεφαλής τον ηγούμενο της Μονής γέροντα Εφραίμ, θα παραμείνει στη Ρωσία για ένα μήνα και θα φιλοξενηθεί σε 11 πόλεις. Στην Πετρούπολη φιλοξενήθηκε για τέσσερις ημέρες και υπολογίζεται ότι την προσκύνησαν περίπου 800 χιλιάδες πιστοί, επόμενος δε σταθμός είναι το Αικατέρινμπουργκ. Στο Αικατέρινμπουργκ η θαυματουργική Ζώνη θα βρίσκεται κατά το χρονικό διάστημα 24-27 Οκτωβρίου, για να φιλοξενηθεί στη συνέχεια στο Νόριλσκ (27-29 Οκτωβρίου), στο Βλαδιβοστόκ (29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου), στο Κρασνογιάρσκ (1-4 Νομεβρίου), στο Νίζνι Νόβγκοροντ (4-6 Νοεμβρίου), στο Ντιβέγιεβο (6-7 Νοεμβρίου), στο Σαράνσκ (7-10 Νοεμβρίου), στη Σαμάρα (10-13 Νοεμβρίου), στο Ροστώφ να Ντονού (13-16 Νοεμβρίου), στο Καλίνινγκραντ (16-19 Νοεμβρίου) και, τέλος, στη Μόσχα (19-23 Νοεμβρίου).

Πηγή: pemptousia.ru, οι φωτογραφίες είναι από pravmir.ru


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ