Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Νεότουρκοι και Γαλλικός Τεκτονισμός

H Επανάσταση των Νεότουρκων είχε προπαρασκευαστεί από τον Γαλλικό Τεκτονισμό. Διαβάστε το σχετικό άρθρο της εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ της 8ης Μαρτίου του 1909.

Νέο Τεκτονικό Blog


Πριν από λίγες ημέρες έκανε την εμφάνισή του ένα νέο Τεκτονικό blog . Πρόκειται για το www.ellintekton.blogspot.com . Όπως αναγράφει στην κεντρική του σελίδα πρόκειται για έναν χώρο έκφρασης και κοινωνικού προβληματισμού μακριά από πολιτικούς χρωματισμούς και παρατάξεις.

Είναι μια κίνηση η οποία αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι ,όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή , δεν σημαίνει ότι επειδή μέσα στις Στοές αποφεύγονται οι πολιτικές συζητήσεις οι Τέκτονες δεν είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας με συγκεκριμένη γνώμη και θέση για τα θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

 
Καλή αρχή λοιπόν.

Αλβανία: Ιδρύθηκε η πρώτη Μασονική Στοά στα Τίρανα
Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, υπό την διεύθυνση της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλιας ( GOI- Grand Oriente d’ Italia) ιδρύθηκε η Μεγάλη Τεκτονική Στοά των Τιράνων της Αλβανίας.

Η ιδρυτική τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας, κ.Gustavo Rafi και του κ. Thomas Jackson, εκτελεστικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Διάσκεψης της Μεγάλης Μασονικής Στοάς.

Στην εκδήλωση των Τιράνων, παραβρέθηκαν 24 αντιπροσωπείες, εκπροσωπούμενες από τους δασκάλους ισάριθμων χωρών του κόσμου, όπως, των ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Βραζιλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, Ελλάδας, Ελβετίας κ.ά., οι οποίοι προσέφεραν υποστήριξη για την επίτευξη της ανέγερσης της Μεγάλης Αλβανικής Στοάς, της πρώτης στην Αλβανική Ιστορία και του τελευταίου κρίκου της μασονικής στοάς στην Ευρώπη.

Με δεκάδες μηνύματα και τηλεγραφήματα έγινε δεκτή η δημιουργία της Μεγάλης Στοάς της Αλβανίας (Lozhës së Madhe të Shqipërisë) από δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Αφρικής, οι οποίες την καλοδέχθηκαν στη φιλόξενη αγκάλη του Ελεύθερου Παγκόσμιου Μασονισμού, εκφράζοντας συγχρόνως τα ειλικρινή αδελφικά αισθήματα με την άμεση αναγνώρισή της.

Οι Αλβανοί τέκτονες άρχισαν τη δραστηριότητά τους πριν από αρκετά χρόνια με τη δημιουργία της μικτής Ιταλο-Αλβανικής Στοάς στα Τίρανα και με την γενναιόδωρη βοήθεια των Ιταλών Μασόνων της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας

ΠΗΓΗ: AMEN.GR
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ