Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Ι.Μεταξάς - Μια Τεκτονική πτυχή της Ιστορίας


Αμέσως μετά την εκθρόνιση του Βασιλιά Κωνσταντίνου του Α’ ο Ύπατος Αρμοστής των προστάτιδων δυνάμεων έστειλε στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Ζαΐμη έναν κατάλογο με τους ανεπιθύμητους βασιλικούς και προέτρεπε να εξοριστούν άμεσα.

Ανάμεσα στα ονόματα των ανεπιθύμητων ήταν και το όνομα του Ιωάννη Μεταξά ο οποίος στις 20 Ιουνίου 1917 επιβιβάζεται με την οικογένειά του στο ατμόπλοιο <<Β. Κωνσταντίνος>> και σαλπάρει για την Κορσική. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο πλοίο επέβαιναν ο Δ.Γούναρης, Γ.Πεζματζόγλου κ.α. Ο Μεταξάς μετά από 9 ημέρες φθάνει στον προορισμό του και μαζί με τους άλλους εξόριστους διαμένουν στο ξενοδοχείο Grand Hotel.

Εν τω μεταξύ λίγο αργότερα φθάνει η είδηση ότι οι Φιλελεύθεροι έχουν ζητήσει πίσω τους Βασιλικούς για να τους δικάσουν.

Στις 6 Δεκεμβρίου οι τρεις εξόριστοι φεύγουν κρυφά για την Σαρδηνία φοβούμενοι αρνητικές εξελίξεις. Όμως λίγο αργότερα συνελήφθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.  Η Ιταλική Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τους παραδώσει στην Ελλάδα και στις 21 Δεκεμβρίου μεταφέρονται στο Κάλιαρι.


Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο Μεταξάς ως Τέκτονας είχε ζητήσει βοήθεια από την Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας η οποία δεσμεύθηκε για την ασφάλεια του και την κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή του στην πατρίδα. Ύστερα λοιπόν από πιέσεις της Μεγάλης ς Ανατολής της Ιταλίας προς τον Υπουργό Εξωτερικών Tittoni η κυβέρνηση επιτρέπει στους <<φυγάδες>> να εγκατασταθούν στην Περούτζια, Σιένα και Λούκα. Τελικά ο Μεταξάς εγκαταστάθηκε στη Σιένα.

Με την επιστροφή του Βασιλιά στην εξουσία ο Μεταξάς επιστρέφει στην Ελλάδα.

Δωρεά της Στοάς Aveland


Η Στοά Aveland της Αγγλίας προχώρησε σε δωρεά ύψους 750 λιρών σε οίκο ευγηρίας ης περιοχής.

Τα χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται .

Η Στοά ανήκει στην επαρχία του Lincolnshire και φέτος έχει διαθέσει 60.000 ευρώ σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις σε ολόκληρη την επαρχία.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ