Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα "ΔΕΛΦΟΙ -Διεθνείς Σχέσεις


Από την 26η Μαίου 2001 το "Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα "ΔΕΛΦΟΙ" αποτελεί πλήρες μέλος της Διεθνούς Τεκτονικής Ένωσης "CLIPSAS", στους κόλπους της οποίας περιλαμβάνονται Τάγματα, που υπέγραψαν την Έκκληση του Στρασβούργου της 22ας Ιανουαρίου 1961.

Μετά από πρωτοβουλία της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της αρχικά επωνομαζομένης "Ενωτικής Αλύσου των Ελευθεροτεκτονικών Ταγμάτων της Μεσογείου" ("Catena di Unione Massonica Iniziatica Mediterranea") και νυν "Τεκτονικής Ενώσεως της Μεσογείου" ("Unione Massonica del Mediterraneo").

Εκτός από τις σχέσεις του με τα φιλελεύθερα Τάγματα του "CLIPSAS", έχει συνδεθεί με επί μέρους συνθήκες και έχει καλλιεργήσει ειδικές σχέσεις με :

- την "Μεγάλη Στοά της Ιταλίας"
- την "Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος"
- την "Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ιταλίας"
- την "Μεγάλη Συμβολική Στοά της Ισπανίας"
- την "Μεγάλη Ανατολή και Συνεργαζόμενες Στοές της Δημοκρατίας
του Κογκό" (GOLAC)
- την "Μεγάλη Μικτή Στοά της Ολλανδίας"
- την "Κεντρική Μεγάλη Στοά του Λιβάνου"
- την "Μεγάλη Ανατολή της Ελβετίας"
- την "Μεγάλη Ανατολή του Λουξεμβούργου"
- την "Μεγάλη Ανατολή του Βελγίου"
- την "Μεγάλη Στοά του Βελγίου"
- την "Μεγάλη Ανατολή της Πορτογαλίας LUSITANO"
- την "Μεγάλη Φιλελεύθερη Στοά της Τουρκίας"
- την "Γαληνοτάτη Μεγάλη Στοά της Ισπανικής Γλώσσας των ΗΠΑ"
- την "Μεγάλη Στοά των Κέδρων" του Λιβάνου
- την "Μεγάλη Μικτή Ανατολή της Ελλάδος"
- την "Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ρουμανίας"
- την "Μεγάλη Παραδοσιακή & Συμβολική Στοά Οπερά" της Γαλλίας
- την "Μεγάλη Ανεξάρτητη & Υπέρτατη Στοά των Ηνωμένων Τύπων"
της Γαλλίας,
- την "Μεγάλη Στοά του Μαρόκου", και
- την "Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας"Devon - Δωρεά σε Μουσείο


Οι Ελευθεροτέκτονες του Devon συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στο Museum of Barnstaple το ποσό των 750 λιρών . Πρόκειται για ένα μουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την ιστορία της περιοχής από την προϊστορική περίοδο έως την Βικτωριανή εποχή.

Τα χρήματα θα διατεθούν για να ενισχύσουν το πρόγραμμα Play Days που απευθύνεται σε νέα παιδιά. Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους συμμετάσχουν ενεργά σε δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένες προκειμένου τα παιδιά να γνωρίζουν την ιστορία μέσα από το παιχνίδι.

Ο Επαρχιακός Μεγάλος Διδάσκαλος του Devon αδ. Michael Penny δήλωσε ΄΄ πολλές τοπικές ομάδες στο Devon λειτουργούν με ελάχιστα κεφάλαια. Έτσι κάθε δωρεά είναι πολύ σημαντική .΄΄

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ