Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Πέντε νέοι Κραταιοί - Ύπατο Συμβούλιο του 33ουΧθες εξελέγησαν υπό του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου (υπό του Υπ. Μεγ. Ταξ. Ρ. Ν.Σ) πέντε νέοι Κραταιοί αδελφοί (33οι) . Επίσης εισήλθαν στο Ύπατο Συμβούλιο τρεις νέοι αδελφοί. 

Ελπίζουμε όλοι οι Κραταιοί  να πράξουν τα μέγιστα για το καλό των αδελφών  και να ευχηθούμε να είναι η δική τους θητεία αυτή που θα οδηγήσει στην ένωση του  Ελληνικού Τεκτονισμού

Κανονικότητα και Κανονάρχες Ο Τεκτονισμός τον οποίο αγαπούμε και που έχει εμπνεύσει γενιές και γενιές πνευματικών ανθρώπων δημιουργήθηκε από την πνευματική δράση μεγάλων προσωπικοτήτων ( στην μορφή που τον ξέρουμε σήμερα) . Ως ήταν φυσικό στηρίχθηκε σε κάποιους κανόνες ακριβώς διότι χρειάζονταν ένα πλαίσιο για να λειτουργήσει. Δεν σημαίνει ότι οι κανόνες αυτοί οι οποίοι εκ των πραγμάτων άφηναν κάποιες κοινωνικές ομάδες απ’ έξω  (γυναίκες , δούλους κτλ) είχαν συνταχθεί από ανθρώπους αντιδημοκράτες . Απεναντίας. Απλώς οι της εποχής εκείνης συνθήκες απαιτούσαν συγκεκριμένο  πλαίσιο δράσης.

Είναι όμως πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι, οι κανόνες αυτοί οι οποίοι γράφτηκαν πριν από 300 χρόνια σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό πλαίσιο, έχουν οδηγήσει πολλούς αδελφούς μακριά από την αδελφότητα διότι από κάποιους κανονάρχες έχουν θεοποιηθεί και εφαρμόζονται χωρίς να εξετάζουν εάν τους κάνει αποδεκτούς το κοινωνικό περιβάλλον της εποχής μας. Και μιλάω πάντοτε για υγιείς καταστάσεις της σύγχρονης κοινωνίας και όχι για ακραίες εκφάνσεις της  (για να προλάβω τις παρεξηγήσεις).

Προκαλεί μεγάλη θλίψη να κατηγορούνται αδελφοί ως μη κανονικοί οι οποίοι όχι μόνο τιμούν την αδελφότητα αλλά η εν γένει στάση τους και συμπεριφορά τους αποτελεί πρότυπο για πολλούς νέους αδελφούς.

Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι είναι ο κανονικός Τέκτονας. Αυτός που ασχολείται με την κοινωνία , με την πνευματική του καλλιέργεια , με την αγαθοεργία, με την προαγωγή των αρχών και των αξιών ή αυτός που υπακούει πιστά σε κανόνες που γράφτηκαν πριν από 300 χρόνια ;

Δεν καυχιέμαι ότι γνωρίζω την απάντηση που θα αποτελέσει θέσφατο και θα πρέπει να υιοθετηθεί από  όλους τους αδελφούς .Αυτό όμως που αισθάνομαι , αυτό που αφουγκράζομαι με οδηγεί σε μια άλλη προσέγγιση, σε ένα άλλο συμπέρασμα. Ότι Τέκτονας είναι αυτός που υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο Τεκτονισμός ως ηθικοπλαστικό και ανθρωποκεντρικό σύστημα.

Θα μου πει κανείς γιατί τα γράφεις όλα αυτά. Διότι πραγματικά εξεπλάγην όταν διάβασα την επιστολή αδελφού ο οποίος κατηγορεί το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου υπό τον σεβαστό Υπατ. Μεγ. Ταξ. ΡΝΣ ως μη κανονικό διότι μετέχουν σε αυτό αδελφοί οι οποίοι , κατά δική του ομολογία, ανήκουν σε Μικτά Τεκτονικά Τάγματα.

Δεν είναι δίκαιο να ακούς ότι άνθρωποι οι οποίοι σε ενέπνευσαν και έχουν μακροχρόνια παρουσία αλλά και προσφορά στην Αδελφότητα δεν είναι κανονικοί Τέκτονες , μόνο και μόνο επειδή έκαναν ( αν έκαναν) μια διαφορετική επιλογή.  Αν δεν είναι κανονικοί Τέκτονες ο Ι.Π, ο Δ.Δ, ο Α. ΜΠ, ο Λ. Λ τότε με πάσα ειλικρίνεια δεν θέλω να είμαι ούτε κι εγώ.

Οι παραπάνω αδελφοί ως γνήσιοι Τέκτονες έκαναν το καθήκον τους και έδειξαν πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας γνήσιος Τέκτονας.  ΕΛΕΥΘΕΡΑ , με ΓΝΩΜΟΝΑ την ΙΣΟΤΗΤΑ και την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. Σε άλλους πλέον εναπόκειται εάν θα συνεχίσουν να είναι θύματα της <<δημοκρατικής>> προπαγάνδας και της πλύσεως εγκεφάλου , ή θα απαλλαγούν από τα δεσμά της πνευματικής δουλείας, με τα οποία εντέχνως οι ιδιοτελείς τους έχουν περισφίγξει.

Η αρχή του Ιδεολογικού Αντιτεκτονισμού στην Γερμανία - Erich Ludendorff


Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το μένος κατά των Εβραίων και των Μασόνων ήταν δημιούργημα του Χίτλερ. Όμως μια προσεκτική ματιά στην ιστορία μας δείχνει ότι αυτό το μίσος είναι παλαιότερο.

Συγκεκριμένα έχει τις ρίζες του πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο , όπως βλέπουμε από τα γραφόμενα του Γερμανού Στρατηγού Erich Ludendorff (1865-1937)

…..ο Τεκτονισμός προετοιμάζει τους νέους γερμανούς να υποταχθούν στους Εβραίους

....ο Γερμανικός Τεκτονισμός είναι τμήμα του Διεθνούς Τεκτονισμού όπου καθοδηγείται από τους Εβραίους.

Υποστήριζε ότι στην Νέα Υόρκη βρίσκεται αυτή η βάση της Εβραιομασονικής Κοινότητας, όπως την χαρακτήριζε. Αυτές οι σκέψεις επηρέασαν και την απόφαση του Κάιζερ να επιτεθεί στις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ , όταν το 1903 διέταξε την προετοιμασία της επιχείρησης, ιδέα που εγκαταλείφτηκε το 1907.

Ας δούμε μερικά αποσπάσματα από τα βιβλία του:

Ο Ludendorff υποστήριζε στα βιβλία του ότι μέσω του Τεκτονισμού

….οι άνθρωποι είναι σαν να υπνωτίζονται και παραμένουν σε μια κατάσταση τελετουργικής μέθης. Αυτοί θα εκτελέσουν ευσυνείδητα τις οδηγίες των Εβραιομασόνων ηγετών τους. Και όλα αυτά για να προετοιμασθεί το μέλλον των Εβραίων.

Ο Τεκτονισμός είναι σαν την σκόνη. Διεισδύει παντού.

Θα πρέπει οι Τέκτονες να καθαιρεθούν από όλες τις δημόσιες θέσεις και να υποχρεωθούν να φορούν ένα σήμα προκειμένου να είναι άμεσα αναγνωρίσιμοι.

Η Τεκτονική τελετουργία αφαιρεί από τον άνθρωπο την σκέψη.

Ο σκοπός του Σκωτικού Τύπου (θεωρεί τον Σκωτικό Τύπο ως το ανώτερο επίπεδο του Τεκτονισμού) είναι να διεισδύσει στην κρατική μηχανή και να την διαβρώσει.Το χαρακτηριστικό είναι ότι αυτές τις ιδέες τις αποδέχονταν και η κοινωνική ελίτ της Γερμανίας.

H ιστοσελίδα της Σ. Στοάς Πλάτων αρ.63


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Σ. Στοάς Πλάτων αρ.63 της ΜΣΤΕ. Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια . 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ