Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Duplin Country - Οι Τέκτονες γράφουν ιστορίαΗ πόλη Duplin County  των ΗΠΑ ξαναζεί την ιστορία 100 χρόνια μετά. Νομίσματα, εφημερίδες, σφαίρες από τον πόλεμο τοποθετήθηκαν σε μια χρονοσφαίρα πριν από 100 χρόνια , το 1911 , για να έλθουν ξανά στην επιφάνεια πριν από λίγες ημέρες.

Όπως τότε έτσι και σήμερα πρωταγωνιστές ήταν Ελευθεροτέκτονες.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος Jackie Robinson  ‘’ήταν μια σημαντική στιγμή.Η ιστορία της Αμερικής κλεισμένη σε μια χρονοκάψουλα. ’’.

Η  χρονοκάψουλα είχε θαφτεί στον περίβολο του δικαστηρίου της πόλης, ένα σύμβολο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Με το τέλος της τελετής στην χρονοκάψουλα τοποθετήθηκαν σύγχρονα νομίσματα , εφημερίδες καθώς και ένα memory stick  με τα ονόματα όλων των παρευρισκομένων. Το επόμενο άνοιγμα θα γίνει το 2011.

Στην τελετή παρευρέθησαν πάνω από 50 αδελφοί

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣ. ΠΑΤΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

(αναδημοσίευση από το Ελληνικό Τεκτονικό Forum)

 
Jose Manuel Barroso
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής

Βρυξέλλες 26 Οκτωβρίου 2011
BARROSO(2011)ARES/1143425

Κύριο Βασίλειο Πάτκα
Πρόεδρο του Συμβουλίου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος “Δελφοί”
Επιδάμνου 49
11254 Αθήνα
Ελλάδα

Κύριε Πρόεδρε,
Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ευρώπη γνώρισε βαθιές μεταλλάξεις που είχαν σημαντικές επιπτώσεις ακόμα και έξω από τα σύνορά μας, δημιουργώντας θετικές επιδράσεις στις γειτονικές μας χώρες αλλά ακόμα και σε άλλες ηπείρους. Ενα κύμα εκδημοκράτησης απλώθηκε σε όλη την κεντρική και ανατολική Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές της δεκαετίας του 90, κύμα που θύμισε σε πολλούς από εμάς τις μεταλλάξεις που γνωρίσαμε στην Νοτιο-Δυτική Ευρώπη στα μέσα της δεκαετίας του 70.
Εδώ και κάποιους μήνες, είμαστε μάρτυρες μίας σειράς εξαιρετικών γεγονότων που τώρα εξελίσσονται κοντά μας, δίνοντάς μας το ίδιο μίγμα ελπίδας αλλά και δοκιμασίας.
Από πλευράς μας αισθανόμαστε την ίδια ανάγκη να απαντήσουμε οι μεν στους δε, άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.
Με αυτή την οπτική, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπατος Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας παρουσίασαν φέτος τον Μάρτιο μία ανακοίνωση με τίτλο « Συνεταιρισμός για τη δημοκρατία και την από κοινού ευημερία », η οποία στη συνέχεια εξετάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το νόημα αυτό είναι και η καρδιά του Ευρωπαϊκού σχεδίου, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση υπήρξε η ορθή απάντηση στις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ευρωπαίων συμπολιτών μας, τόσο στην Νοτιο-Δυτική Ευρώπη όσο και αργότερα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης : ένας συνεταιρισμός για την κοινή ευημερία, «ελπιδοφόρο μήνυμα, μία ευκαιρία για να χτίσουμε ένα μέλλον βασισμένο στη Δημοκρατία, στην πολυμορφικότητα, στο Κράτος Δικαίου, στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στην Κοινωνική Δικαιοσύνη» όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης το είχε δικαίως αναδείξει στα συμπεράσματά του τον Μάρτιο του 2011.
Αυτή είναι η αποστολή μας και η φιλοδοξία μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η αποστολή μένει να υλοποιηθεί, όχι μόνο στα γειτονικά μας κράτη αλλά επίσης και στα ίδια τα δικά μας.
Δεν είναι ώρα εφησυχασμού λόγω μίας υποτιθέμενης ηθικής ή πνευματικής ανωτερότητας, αλλά επαγρύπνισης και επιτάχυνσης της συνένωσης των δυνάμεών μας με αυτές όλων των εταίρων μας που μοιράζονται την ίδια θέληση υπεράσπισης και προόθησης κοινών αξιών.
Χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο.
Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν να αναληφθούν χωρίς την ενεργή συμμετοχή των φιλανθρωπικών και μη θρησκευτικών οργανώσεων. Αυτή είναι και η ουσία του διαλόγου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές τις κοινότητες, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία της Λισαβώνας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μη θρησκευτικές Οργανώσεις μοιράζονται την ίδια βασική ανησυχία : την αποφασιστικότητα να προστατευθούν και να αναπτυχθούν οι οικουμενικές αξίες που συνθέτουν τα απαραβίαστα και απαράγραπτα δικαιώματα του ανθρώπου, όπως η ελευθερία, η ισότητα και το Κράτος Δικαίου, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή της εν λόγω συμφωνίας.
Αυτά είναι που ήθελα να θέσω υπόψην σας, διότι επιθυμώ να συνεχίσω το διάλογο που είχαμε ξεκινήσει από την πρώτη μου εκλογή και σας προσκαλώ να συμμετάσχετε σε μία συνάντηση γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα : «Συνεταιρισμός για τη δημοκρατία και την από κοινού ευημερία : με τη κοινή θέληση να προωθήσουμε τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».
Γι’αυτό το γεγονός θα συγκεντρωθούν όλοι οι υψηλοί αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών μη θρησκευτικών οργανώσεων μαζί με τους ανώτατους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης : τους κκ. Jerzy Buzek, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και Herman Van Rompuy, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δέχτηκαν να προεδρεύσουν της συνάντησης μαζί μου.
Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στις 30 Νοεμβρίου 2011, από τις 11:30 μέχρι τις 14:30, και θα ακολουθήσει γεύμα. Μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας σας (με email προς bepa-conferences@ec.europa.eu), θα σας αποσταλεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις απαραίτητες πρακτικές λεπτομέρειες.
Υπογραφή
Jose Manuel BARROSO